loader
Okul önüne 3 boyutlu yaya geçidi

Okul önüne 3 boyutlu yaya geçidi

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, 3 boyutlu yaya geçidi uygulamasına geçti. İlk uygulama Meydankavağı Mahallesi Mustafa Asım Cula Ortaokulu için yapıldı. Üç boyut sayesinde sürücüler önlerinde bir yükseklik varmış gibi algılayıp hızlarını azaltıyor, öğrenciler de okullarına daha güvenli ulaşıyor.
Çağdaş ve yenilikçi çözümlerle kent sakinlerinin hayatını kolaylaştıran Muratpaşa Belediyesi, 3 boyutlu yaya geçidi uygulamasına geçti. Uygulama ilk olarak ilçenin en kalabalık mahallerinden Meydankavağı’nda bulunan Mustafa Asım Cula Ortaokulu için uygulandı. 
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, öğrencilerin ve yayaların güvenliği için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Uysal, “Üç boyutlu yaya geçidi sayesinde sürücüler önlerinde bir yükseklik varmış gibi algılayıp hızlarını azaltıyor. Öğrencilerimiz de, bu sayede okullarına güvenle ulaşabiliyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, Meydankavağı Mahallemizin en önemli ulaşım akslarından olan 1561 Sokak’ta çalışmalarını tamamladı” dedi.
ÖĞRENCİLER ANLATTI
Okul öğrencilerinden Arda Biçimsever, 3 boyutlu yaya geçidinin ‘çukur varmış’ algısı yarattığını belirterek sürücülerin artık yavaşladığını söyledi. Alparslan Taşkınöz de taşıtların yaya geçidi olmasına rağmen eskiden hiç yavaşlamadığını ama 3 boyut sayesinde frene bastıklarını anlattı. Yine öğrencilerden Kadir Diyar ise karşıdan karşıya geçmelerini rahatladığını belirterek, “Araçlar ilerden tümsek var gibi görüyor ve yavaşlayarak geliyor” dedi.  7’nci sınıf öğrencisi Rauf Tayfur ise “Yaya geçidi çalışmasını çok beğendik. Geçmekte zorlanıyorduk. Muratpaşa’ya çok teşekkür ediyorum” dedi. 


Etiketler: Okul önüne 3 boyutlu yaya geçidi Muratpaşa Belediyesi yol yapım çalışmaları Muratpaşa Belediyesi 3 boyutlu yaya geçidi 3 boyutlu yaya geçidi

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Alanya esnafının 'çıplak turist' isyanı

Alanya esnafının 'çıplak turist' isyanı

Alanya'da esnaf, turistlerin şehir merkezinde mayo ile gezmesin tepki göstererek Alanya Belediyesi'nin gerekli adımı atması gerektiğini belirtti.

ALANYA'da turistlerin bikini ve tanga ile sokakta dolaşmalarına karşı çıkan Cruse...

Arama kurtarma tatbikatı nefes kesti

Arama kurtarma tatbikatı nefes kesti


8 yıl önce Best Haber

Mersin'de Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'nın koordinatörlüğünde, 200'den fazla personelin katılımıyla gerçekleştirilen 'Bölgesel Arama Kurtarma Tatbikatı' nefes kesti. 2 uçak, 3 helikopter ile çok sayıda sahil güvenlik gemisi ve botunun katıldığı tatbikatt...

Antalya’nın çocukları buzda kaymayı öğreniyor

Güneşin kenti Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi 6-15 yaş arası çocuklara 4 derste buzda kaymayı

öğretiyor. Belediyenin Dağyakası Buz Pisti’nde devam eden eğitimler 10’ar kişilik gruplar halinde

gerçekleşiyor.

Muratpaşa Belediyesi, Şubat ayıyla birlikte başlayan ilkbahar ...