loader
Orbital ATK'nın kargo mekiği UUİ'ye fırlatıldı

Orbital ATK'nın kargo mekiği UUİ'ye fırlatıldı

Uzay aracı ve roket üreticisi Amerikan firması Orbital ATK'ya ait "Cygnus" kargo mekiği uzaya fırlatıldı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinden (NASA) yapılan açıklamada, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) ihtiyaç malzemeleri ve bilimsel çalışmalar için teknolojik donanım taşıyan mekiğin dün sabah saatlerinde NASA'nın ABD'nin Virginia eyaletinde bulunan Wallops Uçuş Merkezi'nden uzaya fırlatıldığı belirtildi.

UUİ'deki devam eden yaklaşık 250 bilimsel deney ve araştırma için donanım ve malzeme ihtiyacını karşılaması amaçlanan ikmal mekiği, yaklaşık 3 bin 350 kilo ağırlığında yük taşıyor.

Mekiğin 14 Kasım'da UUİ'ye ulaşması bekleniyor.

Orbital ATK'nın "Cygnus" mekiğiyle yaptığı beşinci sefer olan ikmal misyonuna Ay yüzeyinde yürüyen son insan olan Amerikalı astronot Gene Cernan'ın adı verildi. Ocak ayında 82 yaşında hayata veda eden Cernan, hem Ay yörüngesinde hem de Ay yüzeyinde en fazla zaman geçiren astronot unvanına sahipti.

Orbital ATK'nın "Cygnus" mekikleri, Rusya'nın "Progress", uzay aracı ve roket üreticisi Amerikan SpaceX'in "Dragon", Avrupa Uzay Ajansının "ATV" mekikleri, Japonya'nın "H-2" nakil araçları ile UUİ'ye hayati ihtiyaç ve deney malzemeleri taşıyan uzay araçları filosunda yer alıyor.


Etiketler: uzay aracı roket nasa cygnus kargo uzay amerikan havacılık

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Tütüncü’den serada ‘zirai don nöbeti’

Başkan Tütüncü, Meteroloji Bölge Müdürlüğü’nün “zirai don” uyarısı yapması üzerine geceyi soğuğa karşı ürünlerini korumak için seralarından ayrılmayan örtü altı sebze üreticileriyle geçirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tü...

Gram altın 238 lira seviyelerinde seyrediyor

Dün altının ons fiyatına paralel yükseliş eğiliminde hareket eden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,6 değer kazancıyla 238,7 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı,...

WhatsApp vergisi geldi! Halk sokağa döküldü

Yurt dışına çıkan insanların telefon görüşmelerini gerçekleştirmek için kullandığı çözümlerin başında WhatsApp ve FaceTime geliyor. Bu sayede herhangi bir WiFi bağlantısı üzerinden ücretsiz bir şekilde insanları aramak mümkü...