loader
Merkez Bankası Başkanı Uysal'dan kritik açıklama: Enflasyon görünümündeki iyileşme devam ediyor

Merkez Bankası Başkanı Uysal'dan kritik açıklama: Enflasyon görünümündeki iyileşme devam ediyor

TCMB Başkanı Murat Uysal, enflasyon görünümünde iyileşmenin sürdüğüne dikkat çekerek parasal sıkılığın düzeyinin enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirleneceğini belirtti.

TCMB Başkanı Murat Uysal Türkiye Bankalar Birliği üyelerine sunum yaptı. 

Uysal sunumunda iktisadi faaliyetteki toparlanmanın 2019 yılı ikinci çeyreğinde ılımlı bir şekilde devam ettiğini, net ihracatın dönemlik büyümenin sürükleyicisi olduğunu ifade etti.

Uysal ekonomideki toparlanmanın üçüncü çeyrekte sürdüğünü, sektörel yayılımda bir miktar iyileşme gözlendiğini belirtti.

Para politikası görünümü

Uysal enflasyon ve para politikası görünümüne ilişkin olarak ise, enflasyon görünümündeki iyileşmenin devam ettiğini ve iç talep gelişmeleri ile parasal sıkılaştırmanın etkilerinin enflasyondaki düşüşü desteklediğini vurguladı. Uysal sunumunda enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun korunduğunu ve parasal sıkılığın düzeyinin ana eğilime dair göstergeler dikkate alınarak enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirleneceğini ifade etti.

Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı

Uysal sunumunun sonunda, Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edeceğinin altını çizdi.

KAYNAK : https://www.internethaber.com/merkez-bankasi-baskani-uysaldan-kritik-aciklama-enflasyon-gorunumundeki-iyilesme-devam-ediyor-2046486h.htm


Etiketler: MERKEZ BANKASI ENFLASYON TCMB

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Merkez Bankasının faiz hamlesi sonrası işte dolarda son durum!

Merkez Bankası'nın faizi yüzde 24'te sabit bırakmasının ardından dolar/TL vererek 5.7830'a kadar gerilese de kalıcı olmadı ve tekrar 5.80 seviyesinin üzerine çıktı. Bu sabah dolar /TL güne 5.81 seviyesinde başladı.

Dolar/TL saat 07:06 itibariyle 5.8118/5.8156’dan işlem gördü. Kurun ...

Yapılandırma Kanunundan yararlanmak için son gün 31 Ağustos 2021

Yapılandırma Kanunundan yararlanmak için son gün 31 Ağustos 2021 

 

7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 9 Haziran 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. ...

Türk Ytong, 2020 hedefleriyle başarıya ve geleceğe odaklandı

Yapı malzemesi sektörünün öncü kuruluşu Türk Ytong, 49. Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı’nı İstanbul’da düzenledi. 11 Ocak Cumartesi günü Grand Hyatt Hotel’de “Başarı Biziz – Gelecek Biziz” başlığıyla gerçekleştirilen toplantıda Türk Yton...