Tarım endüstrisinin global lideri Corteva Agriscience, buğdayda dar ve geniş yapraklı yabancı ot kontrolünde etkili bir çözüm olan TarzecTM 320 WG’nin Türkiye lansmanı için yola çıkmaya hazırlanıyor.
ADANA, Ocak 2, 2019 — Yeni yıla geniş kapsamlı lansman turu ile giriş yapan Corteva Agriscience, Türk tarımını global çözümlerle buluşturmaya 2020’de de devam ediyor. 2 Ocak – 15 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan lansman turunda, buğdayda dar ve geniş yapraklı yabancı ot kontrolü için özel olarak geliştirilen TarzecTM 320 WG’nin tanıtımı yapılacak, buğdayda sağladığı avantajlar anlatılacak. “Yabancı Otun Olmadığı Tarlalar, TarzecTM ile Seçkin Buğdaylar” mottosuyla pazara sunulan TarzecTM 320 WG, buğdayda yabancı ot kontrolünün yanı sıra düşük kullanım dozu ile verim ve kalitede de artış sağlayan etkili bir yabancı ot çözümüdür. Lansman kapsamında Corteva ekibi Türkiye’nin buğday tarımında öne çıkan 10 ayrı ilini ziyaret ederek, üretici ve iş ortaklarına TarzecTM 320 WG’nin buğdayda sunduğu benzersiz çözümleri aktaracak. Mersin’in Tarsus ilçesinde başlayacak olan lansman turunda; sırasıyla Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Diyarbakır illeri ziyaret edilerek tarımın yerel paydaşları ile bir araya gelinecek.
Kalite ve verim kaybını engelliyor
Türkiye’de yaklaşık olarak 7,6 milyon hektarlık bir alanda yapılan buğday yetiştiriciliği tarımsal pazarda da oldukça büyük bir paya sahip. Ülkedeki tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 20’si buğday tarımına ayrılmış durumda. Buna rağmen genel verim oranları dünya ortalamasının altında seyrediyor. Bu kayıpların nedenleri arasında ise iklim şartları ve yabancı ot kontrolünde yapılan yanlış uygulamalar yer alıyor.
İçerdiği ArylexTM ve Pyroxsulam aktif maddeleri sayesinde buğdayda dar ve geniş yapraklı yabancı otları kontrol altına alan TarzecTM 320 WG, buğdayın gerçek verim ve kalite değerlerine ulaşmasını sağlıyor. Üstelik tavsiye edildiği doz ve şekilde uygulandığında buğday hasadından sonra aynı tarlaya ekilebilecek ürünler üzerinde de herhangi bir olumsuz etki yaratmıyor. Corteva tarafından buğday tarımına özel olarak geliştirilmiş yepyeni bir çözüm olan TarzecTM 320 WG’nin etki ettiği yabancı otlar arasında ise tilki kuyruğu (Alopecurus myosuroides), yabani yulaf (Avena fatua), kısır yabani yulaf (Avena sterilis), püsküllü çayır (Bromus tectorum) gibi dar yapraklı yabancı otlar; taşkesen otu (Lithospermum arvense), adi yavşan otu (Veronica hederifolia), arap baklası (Vaccaria pyromidata), kokar ot (Bifora radians) ve uzun süpürge otu (Descurainia sophia) gibi geniş yapraklı yabancı otlar var.
Buğday gerçek verim potansiyeline ulaşacak
Yoğunluğu yüksek olduğunda buğday tarlalarında büyük mahsul kayıplarına ve hasadın güçleşmesine neden olan yabancı otlar, buğday tarımında üreticilerin en büyük kabuslarından biri. TarzecTM 320 WG’yi üreticilerle buluşturmak için uzun süren titiz çalışmalar yaptıklarını ifade eden Corteva Agriscience Bitki Koruma Pazarlama Müdürü Serhan Emin Avcı, lansman hedeflerinin de tüm üretici ve iş ortaklarına TarzecTM 320 WG’nin buğday üretiminde sunduğu üstün özelliklerini tanıtmak olduğunu söylüyor. “Lansman turu boyunca buğday üreticilerimize doğru uygulama ve düşük kullanım dozu ile verim ve kârlılığın nasıl yükselebileceğini anlatacağız” diyen Avcı, lansman turuna dair beklentilerini ise şöyle özetliyor: “Yeni sezonda, yeni çözümümüz TarzecTM 320 WG ile üreticilerimizin verim kayıplarının önüne geçmek ve buğday yetiştiriciliğinde gerçek verim potansiyeline ulaşmalarını sağlamak istiyoruz.”
2 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek lansmanın rotası belirlenirken Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin tercih edilmesinin önemli sebepleri var. Her iki bölgede de buğday yetiştirilen alanlarda hem dar hem de geniş yapraklı yabancı otların verim ve kalite kaybına neden olduğunu belirten Avcı, “TarzecTM 320 WG dar ve geniş yapraklı yabancı ot mücadelesinde başarılı bir çözüm olduğu için ziyaret noktalarımız bu iki bölgeyi kapsıyor. Hedef kitlemiz ise Corteva Agriscience olarak her zaman işimizin merkezine koyduğumuz üreticilerimiz ve iş ortaklarımız olacak” diyor.
Direnç gelişimi TarzecTM 320 WG ile son buluyor
Buğdayda yabancı ot mücadelesinde görülen en büyük problemlerden biri de direnç gelişimi. Aynı etki şekline sahip moleküllerin hatalı ve tekrarlayan uygulamaları sonucu yabancı otlarda direnç gelişimi yaşanıyor. Avcı, farklı etki mekanizmalarına sahip sistemik etkili TarzecTM 320 WG’deki ArylexTM molekülünün sentetik oksin grubunun en yeni üyesi olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Bu eşsiz aktif sayesinde TarzecTM 320 WG, düşük kullanım dozlarında bile dar ve geniş yapraklı yabancı otları kontrol ederek direnç yönetiminde etkili bir çözüm sunuyor.”
Geçtiğimiz yıl 61 gün süren marka lansman turu ile Türkiye pazarına etkili bir giriş yapan Corteva Agriscience, 2019’daki yoğun etkinlik programı ile Türkiye’nin farklı köşelerindeki üreticiler ve iş ortakları ile sıklıkla bir araya gelmişti. Türk tarım sektörünün en kalabalık saha ekibine sahip olan Corteva, 2020 yılında da bu birlikteliklerin sektöre kazandırdığı gücü pekiştirerek, birlikte başarı üretmeye devam edecek.
0 Yorum