loader
Da Vinci’nin tablosu 450 milyon dolara alıcı buldu

Da Vinci’nin tablosu 450 milyon dolara alıcı buldu

Dünyaca ünlü sürrealist İtalyan ressam Leonardo da Vinci'nin Salvator Mundi adlı tablosu, Christie's Müzayede Evi tarafından ABD'nin New York kentinde gerçekleştirilen müzayedede satışa çıkarıldı. Ünlü ressamın Hz. İsa'nın kurgusal portresi, rekor fiyata alıcı buldu. Açık arttırmada milyon dolara alıcı bulan tablo, bugüne kadar bir açık arttırmadan en yüksek fiyata satılan sanat eseri oldu. Tabloyu satın alan sanatseverin kimliği ise açıklanmadı. Telefonlar üzerinde gerçekleşen satış yaklaşık 20 dakika sürdü.
Rekor fiyata alıcı bulan tablo, 1900’lü yıllara kadar ortadan kaybolmuş, daha sonra ise İngiliz sanat koleksiyoncusu tarafından satın alınmıştı. Bugün milyon dolarlara satılan tablo, 1958 yılında Leonardo da Vinci’nin orijinal eseri olmadığı gerekçesiyle 60 dolara satılmıştı.


Etiketler: Leonardo Da Vinci tablo

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Hiç var olmamış insan yüzlerini hayal eden yapay zeka

Contemporary Istanbul'un Plugin bölümünde yer alan ve dijital insan yüzlerini gösteren tasarımıyla dikkati çeken "Under1Minute" isimli eser yoğun ilgi görüyor.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Contemporary Istanbul (CI), Türkiye'nin...

Dadi Pudumjee Türkiye'ye geliyor

Dadi Pudumjee Türkiye'ye geliyor


7 yıl önce Best Haber

Ünlü kuklacı Dadi Pudumjee, Türkiye'ye gelecek. Pudumjee, Mahatma Gandi'nin 150'nci yaş günü kutlamaları çerçevesinde 'Gerçeğin İmgeleri' adı altında bir kukla gösterisi sahneleyecek.

 

Hindistan - India by the Bosphorus Festivali, Gandi'nin 150'...

 ANTALYA DOB’DAN ÇOCUKLARA ŞEKER GİBİ HAFTA SONU

Antalya Devlet Opera ve Balesi, “Şekeronya” çocuk oyunu ile minik sanatseverlere ve ailelerine şeker gibi bir hafta sonu yaşatacak.

Haberin Devamı