loader
Da Vinci’nin tablosu 450 milyon dolara alıcı buldu

Da Vinci’nin tablosu 450 milyon dolara alıcı buldu

Dünyaca ünlü sürrealist İtalyan ressam Leonardo da Vinci'nin Salvator Mundi adlı tablosu, Christie's Müzayede Evi tarafından ABD'nin New York kentinde gerçekleştirilen müzayedede satışa çıkarıldı. Ünlü ressamın Hz. İsa'nın kurgusal portresi, rekor fiyata alıcı buldu. Açık arttırmada milyon dolara alıcı bulan tablo, bugüne kadar bir açık arttırmadan en yüksek fiyata satılan sanat eseri oldu. Tabloyu satın alan sanatseverin kimliği ise açıklanmadı. Telefonlar üzerinde gerçekleşen satış yaklaşık 20 dakika sürdü.
Rekor fiyata alıcı bulan tablo, 1900’lü yıllara kadar ortadan kaybolmuş, daha sonra ise İngiliz sanat koleksiyoncusu tarafından satın alınmıştı. Bugün milyon dolarlara satılan tablo, 1958 yılında Leonardo da Vinci’nin orijinal eseri olmadığı gerekçesiyle 60 dolara satılmıştı.


Etiketler: Leonardo Da Vinci tablo

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Beni çok sev rekora koşuyor

Beni çok sev rekora koşuyor


6 yıl önce Best Haber

Sözü Günay Çoban’a, müziği Serkan İzzet Özdoğan’a ait olan şarkının klibi, sadece dijital müzik platformu fizy’de yer aldı. 3 Aralık’ta gösterilmeyi başlanan klip, kısa sürede 300 binden fazla izlendi ve en çok dinlenen yerli şarkılar listesinde beşinci sıraya y&uu...

ROMEO VE JULIET İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Shakespeare’in aynı adlı eserinden hareketle Çaykovski’nin bestelediği ve müzik düzenlemesi Tolga Taviş’e ait olan, libretto ve koreografisi ise Volkan Ersoy ve Armağan Davran tarafından hazırlanan “Romeo ve Juliet” balesini 18 Ocak Cumartesi saat 20.00 Haberin Devamı

Cemil Meriç Kitaplığı’na rekor kitap bağışı

Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikasına enerji sağlayan köhne trafo binasını restore ederek kütüphaneye dönüştürdüğü Cemil Meriç Kitaplığı’na 3 ayda 36 binin üzerinde kitap bağışlandı.  

Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikasına kazandırdığı m&uu...