loader
Bursa'da Kültür Sanat

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu "Barbara'nın Doğumu" ve "Köprüdeki Adam" oyunlarını izleyiciyle buluşturacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu "Barbara'nın Doğumu" ve "Köprüdeki Adam" oyunlarını izleyiciyle buluşturacak.


Duygu Ergun'un yazdığı, Ece Okay'ın yönettiği "Barbara'nın Doğumu" oyununun dekorunu SelimCenisli, kostüm tasarımını Özge Akarsu ve ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.


Arzu Tan Bayraktutan, Ufuk Şener, Melike Ergüzen'in de aralarında bulunduğu 10 kişinin rol aldığı oyunda, bir Alman askeri ile Polonyalı kadının aşkından doğan Barbara'nın işgal ve savaş sonrası yalnızlık, yoksulluk ve umutsuzlukla çevrelenmiş dünyasında bir yaşam kurma çabası konu ediliyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 13 Nisan Cumartesi günü de 15.00 ve 20.00'de beğeniye sunulacak.

Köprüdeki Adam

Guy Foissy'nin yazdığı, Olcay Poyraz'ın Türkçeye çevirdiği "Köprüdeki Adam"ın yönetmenliğini Ezgi Yentürk, ışık tasarımını Ali Karaman, dekor ve kostüm tasarımını da Gözde Yavuz üstleniyor.


Kemal Okur, Serap Uluyol Karanfilci ve Sahil Cem Şener'in rol aldığı oyun, bugün, yarın ve 13 Nisan'da saat 18.00'de Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Macbeth

Şehir Tiyatrosu ise Shakespeare'in yazdığı, Sabahattin Eyüboğlu'nun Türkçeye çevirdiği ve Altuğ Görgü'nün uyarlayıp yönettiği "Macbeth"i sahneye koyacak.

Müziklerini Murat Gedikli, dekor ve kostüm tasarımını da Murat Şimşek'in üstlendiği oyunda, Aykan Yılmaz, Eren Topçak, Osman Murat Erten ve Serdar Soyer rol alıyor.

Eşinin desteğiyle Kral Duncan'ı öldüren ve onun akrabası olarak kendini İskoçya'nın yeni kralı ilan eden Macbeth'in başından geçenlerin anlatıldığı oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 13 Nisan'da ise 14.00'te izlenebilecek.

 

KAYNAK:HABERLER.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.haberler.com/bursa-da-kultur-sanat-6-11940890-haberi/


Etiketler: BURSA KÜLTÜR SANAT TÜRKİYE TİYATRO

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kahta’da Roma döneminden kalma ‘vedalaşma’ sahnesi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Roma dönemine ait olduğu belirlenen ve iki kişinin tokalaştığını gösteren kaya parçasının üzerindeki kabartmanın "veda sahnesi"ni yansıttığı belirtildi. Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, Tütenocak köyünde yağmur yağışıyla ü...

Erken Yola Çıkanlar

Erken Yola Çıkanlar


6 yıl önce Best Haber

Siz daha, sıcacık yatağınızda uyumaktayken onlar, bu ve başka şehirlerde, sabahın erken saatlerinde yollara düşüyorlar.Belki de, hergün başka bir eve gittiklerinden,şehirlerin semtlerini, caddelerini, sokaklarını, kaç nolu otobüs ve minibüsün nereye gittiğini, bir çok kişiden daha iyi biliyorlar.A...

Söz Hakkı ve Kadınlar..

Söz Hakkı ve Kadınlar..


6 yıl önce Best Haber

“Su küçüğün söz büyüğün” diye sıkça kullanılan bir atasözümüz vardır. Bu atasözüne, anne ve babalar, çocuklarını uyarmak için başvururlar. Yetişkinler konuşurken, kazara lafa karışan bir kız çocuğu çeşitli şekillerde azarlanır...