loader
Alman Konsolostan Başkan Topaloğlu'na ziyaret

Alman Konsolostan Başkan Topaloğlu'na ziyaret

Almanya Antalya Konsolosu, Başkanı Topaloğlu’nu ziyaret etti

 

 

Almanya Antalya Konsolosu Wolfgang Wessel, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, Meclis Üyemiz Ferhan Fidan da hazır bulundu.

 

Ziyarette konuşan Başkan Topaloğlu, nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ederek, Almanya ile Kemer’in iyi ilişkilerinin olduğunu söyledi.

 

Büyükşehir Yasası ile belediyelerin birleşmesinden önce Göynük Belediye Başkanlığı zamanında Almanya’nın Dormagen şehri ile Göynük Belediyesi’nin kardeş şehir olduğunu anımsatan Topaloğlu, “Almanya ile her zaman iyi ilişkiler kurduk. Kemer’e gelen yabancı misafirlerimiz arasında Almanlar büyük önem arz ediyor. Onlara en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. İlişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz.” dedi.

 

Topaloğlu, Dormagen şehri ile Kemer Belediyesi’nin tekrar kardeş şehir olmasını istediklerini ifade ederek, bunun için gerekli çalışmaları başlatacaklarını kaydetti.

 

Kemer’e gelen Alman misafirlerin deniz temizliğine önem verdiklerini bildiklerini anlatan Topaloğlu, “İlçemize gelen Alman misafirler, deniz temizliğine önem veriyor. Buraya gelen Alman misafirler, ilçemize ekonomik anlamda katkı sağlıyor. Deniz kirlenirse bu potansiyeli kaybederiz. Bunun için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bazı projelerimiz var. Bakanlığımız Kemer’de sualtı müzesi yapmak için gerekli çalışmaları başlattı. Arıtma konusunda da kapasite artırımına gidilecek. Belediye olarak, Alman misafirlerimize ve diğerlerine daha kaliteli bir turizm sunmak için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

Konsolos Wessel ise Almanların özellikle deniz temizliğine büyük önem verdiğine değinerek, “Ben deniz temizliğine önem veririm. Denizde plastik olmasına karşıyım. Dalmayı çok severim. Kemer’de de çok güzel dalış noktaları var. Eğer Kemer’de deniz kirlenirse, Türkiye turizm konusunda değeri düşer ve ben buna çok üzülürüm. Denizdeki kirlilik sonucunda bakteriler oluşur ve çocuklar için tehlikeli olur. Bunun için belediyenizin yaptığı çalışmaları takdirle karşılıyorum.” İfadelerine yer verdi.

 

Ziyaret sonrası, Konsolos Wessel, Başkan Topaloğlu ve meclis üyesi Ferhan Fidan’a hediye verdi.


Etiketler: KEMER ALMANYA ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Büyükşehir Belediyesi kenti çiçeklerle donattı

Büyükşehir Belediyesi kenti çiçeklerle donattı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin çeşitli noktalarında yer alan üst geçitler ve köprülü
kavşaklarda bulunan saksıları çiçek ve sarmaşıklarla donattı. Kent estetiğini ortaya koyan
dokunuşlar ...

Tütüncü’den cemevi müjdesi!

Tütüncü’den cemevi müjdesi!


6 yıl önce Best Haber

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi’ni ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ikinci cemevi müjdesini verdi. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi’ni ziyaret etti. Altınova Cemevi yöneti...

Rusya'ya giden domatesler geri döndü !

 Rusya kapısındaki 1 aylık bekleyiş sonrası Antalya Kınık Hali’ne geri dönen TIR’lardaki domatesler ziyan oldu. CHP’li Özer, “Rusya, 150 bin tonluk kotanın dolmadığını ve 50 bin ton daha artırılmasını açıklarken, neden bizim bakanlıklarımız ağzını açmıyor?”...