loader
Yukarı yönlü hareket! Gözler dolara çevrildi

Yukarı yönlü hareket! Gözler dolara çevrildi

Türkiye piyasalarının kapalı olduğu bayram tatili sırasında iki ayın en düşük seviyesini gören dolar/TL 5.66 seviyesine kadar gerilemişti. Dolar/TL güne 5.85 seviyesinin altında başladı.

ABD tarımdışı istihdam verisi Mayıs’ta beklentilerin oldukça altında artarak Fed’in bu yıl faiz indirimi yapacağı beklentilerini artırırken, dolar endeksi bayram tatili sırasında 26 Mart’tan bu yana en düşük seviyeye gelmişti.

Dolar/TL saat 07.00 itibariyle 5.8481/5.8499'dan işlem gördü.

Yönünü yukarı çevirdi

Piyasaların bayram tatili öncesinde yarım gün açık olduğu Pazartesi günü saat 1206’da 5.8725/5.8755 seviyesinde olan dolar/TL Salı günü 5.66’ya kadar gerilese de tekrar yönünü yukarı çevirdi.

Değer kazancının nedeni ne?

Deniz Yatırım Stratejisti Orkun Gödek, TL’de bayram tatili sırasında gözlenen değer kazancının nedenlerini yabancı yatırımcının bayram öncesinde swap pozisyonları üzerinden TL’ye dönmesi, Fed ve ECB kaynaklı haber akışı, TL’nin olumsuz haber akışı ile birlikte randa tercih edilmesi, düşük likidite ortamında gözlenen hızlı fiyatlamalar olarak sıraladı.

İyimserlik devam edecek

Gödek, CDS’ler 500 baz puanın altında kaldıkça TL’ye yönelik iyimserliğin devam edebileceğini söyledi.

ABD’de faizlerin yıl sonundan önce düşürüleceği beklentisi son haftalarda doların değer kaybetmesine neden oldu. Fed yetkililerinden son haftalarda gelen açıklamalar da para politikasının ilerleyen aylarda gevşetileceğine işaret etti.

KAYNAK;INTERNETHABER.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.internethaber.com/yukari-yonlu-hareket-gozler-dolara-cevrildi-2027432h.htm


Etiketler: DOLAR TL DOLAR KURU ABD TÜRKİYE TÜRK LİRASI

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Sabancı holding gelirde yüzde 10 büyüdü

Sabancı Holding, 2019 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlar doğrultusunda, gelirlerini geçen yıla göre yüzde 10 artıran Topluluğun konsolide satışları 60 milyar TL olarak gerçekleşti.

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper yaptığı değerlendirmede, “2019 yılı stra...

Temmuz 2019 enflasyon oranı ne kadar? Doların beklediği haber

TÜİK'ten Temmuz 2019 enflasyonuna dair beklenen son dakika açıklama geldi. Buna göre enflasyon aylık yüzde 1.36 artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise yüzde 16.65 oldu. Doğalgaza ve sigaraya yapılan zamlar henüz enflasyon rakamlarına yansımadı. Temmuz'da fiyatı en çok artan ürün yurt...

Yaş meyve sebze ihracatçıları Dünyaya açılıyor

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB), 2019 yılında yüzde 7 artışla 890 milyon dolar ihracat yaparak tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştı. Taze meyve sebze ihracatçıları 2020 yılında Uzakdoğu ve Afrika pazarında büyüyerek 1 milyar dolar ihracat hedefliyor.

2020’de 1 m...