loader
​“İşsizlik oranının Azalması Reformlarla Olacaktır”

​“İşsizlik oranının Azalması Reformlarla Olacaktır”

ÜİK verilerine göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 608 bin kişi artarak 4 milyon 396 bin kişi oldu. Konuyla dair TÜGİAD Başkanı Şohoğlu şunları söyledi: “İşsizlik oranı Ekim döneminde yüzde 13.4 olarak açıklandı. İşsizlik oranı Temmuz’da yüzde 13.9, geçen yıl Ağustos 2018’de yüzde 11.1’di. Tarım dışı işsizlik oranı da yüzde 15.7 oldu. En büyük sıkıntı genç işsizlikte yaşandı. Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı bir önceki yıl aynı döneme göre 3 puanlık artış ile yüzde 25.3 oldu. Verisi açıklanan OECD ülkelerinin ortalama işsizlik oranı %5.2 iken Türkiye'nin %13-%14 aralığında gezinen işsizlik oranı oldukça yüksek kalmaktadır.”

TÜGİAD Başkanı şu çözüm önerilerinde bulundu:

Çözüm Önerilerimiz:

Bundan sonrası için, başta hukuk ve eğitim olmak üzere, yapısal reformların devreye sokulması ve sıkı bir para politikası ile enflasyonu kalıcı bir şekilde tek haneye getirerek sürdürülebilir büyümeyi yakalamak ve sonrasında işsizliği azaltmak en önemli hedef olacaktır.

İşsizlik oranlarının kontrollü biçimde ele alınması gerektiğine de vurgu yapan Şohoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İşçi ve işverenin üzerindeki yüklerin azaltılması gerektiği kanaatindeyim.

İşsizliğin toplumsal bir sorun olma ihtimali vardır. Yapısal reformların ve istihdam sağlayıcı paketlerin hızlıca hayata geçirilmesi hem işçiyi hem de işvereni rahatlatacaktır.Bu sayede toplumda oluşan işsizlik baskısı da minimum düzeye inecektir. Bir diğer çağrımızda genç iş insanlarına; Üretim çarkları durmadan üretmeye ve ihracat oranlarımızı arttırmaya yönelik politikalar izlemeliyiz. Bu hem işsizlik oranlarının azalmasını hem de ekonomik anlamda Türkiye ekonomisinin şahlanmasını sağlayacaktır.


Etiketler: ÜİK TÜGİAD İŞSİZLİK EKONOMİ TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYAHABER

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

​Türkiye’nin 2019 online alışveriş istatistikleri açıklandı

Finans teknolojilerinin etkin biçimde kullanımına dönük girişimlerde bulunan ve 30 binden fazla e-ticaret sitesinin ödeme alt yapısını sağlayan iyzico’nun verilerine göre Türkiye’de online alışverişin getirdiği hızı ve çeşitliliği seviyoruz. Verilerin ortaya çıkardığı sonuç...

YURTDIŞI ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ DÜŞTÜ

TÜİK’in 2019 yılı Şubat ayı istatistiklerine göre yurtdışı üretici fiyat endeksi bir önceki yıla göre %1,79 düşüş gösterdi.

Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki ...

Yaş meyve sebze ihracatçıları Dünyaya açılıyor

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB), 2019 yılında yüzde 7 artışla 890 milyon dolar ihracat yaparak tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştı. Taze meyve sebze ihracatçıları 2020 yılında Uzakdoğu ve Afrika pazarında büyüyerek 1 milyar dolar ihracat hedefliyor.

2020’de 1 m...