loader
Üniversite’de Edebiyat Kapışması

Üniversite’de Edebiyat Kapışması

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat ve Dil-Kültür Topluluğu tarafından bu yıl 5.’si gerçekleştirilen Edebiyat Kapışması (Poetry Slam) öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Akdeniz Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Dr. Safiye Genç danışmanlığında ve Edebiyat ve Dil-Kültür topluluğunun düzenlediği ve bu yıl 5.’si gerçekleştirilen etkinlikte, kalabalık öğrenci topluluğu bir araya geldi.

ABD'de ve Avrupa'da yaygın olarak yapılan, ancak Türkiye’de çok bilinmeyen ses ve sahne performansına dayalı yeni bir edebi metin sunma şekli olan Edebiyat Kapışması’nda, önceden katılacağını bildiren kendine özgü metinleriyle 12 kapışmacı sahne aldı.

Konu kısıtlamasının olmadığı ve yarışmacıların 3-7 dakika aralığında kendisine ait edebi metinlerini sunduğu yarışmada seyirciler arasından seçilen jüriler sunumların hemen ardından yarışmacılara puan verdiler. Yuhalama ve kötülemenin tabu kabul edildiği, profesyonelliğin gerekmediği yarışmada geceyi Gökhan Eşki birincilik, Şeyda Akbulut-Ayşe Yaman ve Beril Karanfil ikincilik, Yeliz Solmaz üçüncülükle tamamladı. Gecenin finalinde sahneye çıkan 12 yarışmacı birbirlerini sarılarak tebrik etti. Bir sonraki kapışmanın  bahar döneminde gerçekleştirileceği belirtildi.

 


Etiketler: AKDENİZÜNİVERSİTESİ EDEBİYATKAPIŞMASI POETRYSLAM SAFİYEGENÇ AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Mobil Kuaför Kaş ve Döşemealtı’nda

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Mobil Kuaför Tırı, Torosların eteğindeki merkeze uzak
mahalle ve yaylalarda hizmeti vatandaşın ayağına götürüyor. Mobil Tır’ın son durağı Kaş ve
Döşemealtı ilçelerinin kırsal mahalleleri oldu. Kaş’ta 212, Döşemaltı’nda ise 15...

Geçmiş Olsun Elazığ

Geçmiş Olsun Elazığ


5 yıl önce Best Haber

24 Ocak saat  20.55 de Elazığ ili Sivrice ilçesi merkezli yaşanan ve çevre illerin tamamında hissedilen 6.8 şiddetindeki deprem dolayısıyla başta Elazığ ilimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza geçmis olsun dıler BEST AJANS aılesı olarak olenlere Allahtan rahmet yaralılara da acıl sıfalar dılerız...<...

Panoramik asansör kullanıma açıldı

Beach Park’a ulaşmak artık daha kolay

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında Atatürk Kültür Parkı’ndan Beach Park’a iniş sağlayan panoramik asansör halkın kullanımına açıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyanın en g&uu...