loader
Türkiye'ye verilmesi planan F-35'ler oraya teslim edildi

Türkiye'ye verilmesi planan F-35'ler oraya teslim edildi

F-35'leri Luke Hava Kuvvetleri Üssü’ne teslim eden Lockheed Martin firması, daha önce Türkiye'ye verilmesi planan diğer F-35'lerin montajını sürdürüyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Türkiye'yi F-35 programından çıkardığını duyurdu.

Ancak Türkiye şu an resmi olarak programdan çıkarılabilmiş değil. F-35'in en kritik parçalarını Türk şirketlerin ürettiği bir ortamda Türkiye'yi programdan çıkarmak en az 1 yıl sürecek.

Türk pilotların eğitimi durduruldu

Buna karşın ABD, Türkiye'nin hakkı olan F-35'leri teslim etmedi ve Türk pilotların eğitimini durdurdu.

Arizona'ya teslim edildi

Üretici Lockheed Martin firması Türkiye'ye verilmesi planlanan 4 adet F-35 uçağı Arizona’daki Luke Hava Kuvvetleri Üssü’ne teslim etti. Bu 4 uçağın dışında Türkiye'nin alması gereken diğer uçakların da montajının sürdüğü belirtildi.

Polonya ve Yunanistan istiyor

F-35'lere müşteri arayan ABD, Polonya ve Yunanistan'dan gelen teklifleri değerlendiriyor. Bunun yanı sıra Finlandiye ve İsviçre'ye de tedarik programına girmeleri için teklifte bulunuldu.

KAYNAK : https://www.internethaber.com/turkiyeye-verilmesi-planan-f-35ler-oraya-teslim-edildi-2047448h.htm


Etiketler: F-35 TÜRKİYE ABD

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Suudi Arabistan, Ortadoğu’nun yeşil enerji liderleri arasına girdi

Bu yılki Abu Dabi Sürdürülebilirlik Haftası'nda Dünya Gelecek Enerji Zirvesi Güneş Forumu'nda açıklanan Solar Outlook Raporu'na göre, Suudi Arabistan yenilenebilir enerji kullanma yarışında Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin liderlerinden biri haline geldi.

Orta Doğu Güneş End...

ABD'de otomobille çarpışan yakıt tankeri alev alev yandı: 1 ölü

ABD’nin Connecticut eyaletindeki bir köprüde otomobille çarpışan yakıt tankerinin devrilip alev alması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

ABD'nin Connecticut eyaletinde bulunan Groton'daki Gold Star Köprüsü'nde seyir halindeki bir yakıt tankeri, lastiği patlayan ot...

Üzerinden 20 yıl geçti! 11 Eylül katliamının mimarı nihayet yargılanıyor

11 Eylül saldırılarının mimarı olmakla suçlanan Halid Şeyh Muhammed için saldırılardan yaklaşık 20 yıl sonra mahkeme tarihi belirlendi.
Halid Şeyh Muhammed ve Guantanamo cezaevinde bulunan dört tutuklu daha 11 Ocak 2021'de askeri mahkeme önüne çıkarılacak.

BBC Türkçe&#...