loader
İsrail 9 katlı binayı havaya uçurdu

İsrail 9 katlı binayı havaya uçurdu

İsrail 9 katlı binayı havaya uçurdu
İsrail güçleri, işgal ettiği Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait 9 katlı binayı havaya uçurdu.
Sabahın erken saatlerinde Doğu Kudüs'ün Vadi El-Hummus Mahallesi'ne iş makineleri ile gelen İsrail güçleri, Filistinlilere ait evleri yıkmaya başladı. İsrail Yüksek Mahkemesinin kararıyla Sur Ahir bölgesinde bulunan Ayrım Duvarı'nın devamında tel bariyerlere yakın bulunan Filistinlilere 100 daireden oluşan 16 binanın yıkılması için çalışmalara başlandı. Muhammed İdris Ebu Tahir'e ait 9 katlı binanın yıkılmasıyla bugünkü çalışmalar sona ererken, gün içinde 72 dairenin bulunduğu 8 bina yıkıldı. 

Kudüs'ü işgal altındaki bölge olarak tanıyan Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'e yıkımları durdurması için çağrıda bulundu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da, uluslararası toplumu Filistin halkına yönelik bu saldırganlığı durdurmaya çağırdı.  
 


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Zarif sosyal medyadan bombaladı: Ne düşüneceklerini bilmiyorlar

İran Dışişleri Bakanı Zarif, son dönemde gerilimin zirve yaptığı ABD yönetimiyle ilgili konuştu. Zarif, ABD Başkanı Trump ile 'B Takımı'nın ayrı şeyler söylediğini ve Trump'ın ne düşüneceğini bilmediğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, sosyal medya hesabından y...

SpaceX, 2021'e Kadar Ticari Uzay Uçuşlarını Gerçekleştirmeyi Planlıyor

Dünyanın en büyük özel uzay şirketi SpaceX, Falcon Heavy ticari görevlerine daha yeni başlayacak olsa da gözü çok daha yükseklerde. Kendi roketi Starship'i fırlatmak için sabırsızlanan SpaceX, 2021 yılına kadar böylece tamamen yenilenebilir ticari uzay roketi çağını başlatma...

Saldırıya uğrayan milletvekili hayatını kaybetti

Arjantin'de 9 Mayıs'ta Ulusal Kongre'nin yakınında silahlı saldırıya uğrayan La Rioja eyaletinden Radikal Sivil Birlik Partisi (UCR) milletvekili Hector Olivares yaşamını yitirdi.

Buenos Aires Şehri Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, milletvekili Olivares, geçen perşembe sabah saatleri...