loader
İran AB'ye: 15 milyar dolar aldıktan sonra görüşmeye hazır olacağız

İran AB'ye: 15 milyar dolar aldıktan sonra görüşmeye hazır olacağız

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, “İran 15 milyar dolar aldıktan sonra, P4+1 (Çin, Rusya, Fransa, İngiltere ve Almanya) ülkeleri ile müzakereye hazır olacak." dedi.

İran’ın Mehr haber ajansı, Irakçi’nin 14. Bled Stratejik Forumu içinbulunduğu Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunduğunu duyurdu.

Irakçi, "İran defaatle petrol gelirlerini kullanılabilir bir şekilde sattığı takdirde, nükleer anlaşmayla ilgili attığı adımlardan geri dönebileceğini ifade etmiştir. Ruhani - Macron telefon görüşmesinde Macron’a Avrupa’nın ya İran’dan petrol alması gerektiği, ya da İran’ın petrol gelirlerine eşdeğer bir kredi limiti tahsis edilmesi gerektiği belirtildi" dedi.

Irakçi, 2019 yılının sonuna kadar Tahran'a toplamda 15 milyar dolarlık kredi sağlanacağını belirterek, "İran, 15 milyar dolar aldıktan sonra, P4+1 (Çin,Rusya, Fransa, İngiltere ve Almanya) ülkeleri ile görüşmeye hazır olacak. Fakat gerçek şu ki, bu görüşmelerin ana gündemi konusunda hala taraflar arasında ciddi bir anlaşmazlık var" dedi.

Abbas Irakçi, 15 milyar dolarlık kredi sağlanmadığı takdirde İran’ın taahhütlerini azaltma yönündeki adımların devam edeceğini söyledi.

KAYNAK : https://www.internethaber.com/iran-abye-15-milyar-dolar-aldiktan-sonra-gorusmeye-hazir-olacagiz-2047515h.htm


Etiketler: İRAN AB DOLAR KREDİ

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Suudi Arabistan, Ortadoğu’nun yeşil enerji liderleri arasına girdi

Bu yılki Abu Dabi Sürdürülebilirlik Haftası'nda Dünya Gelecek Enerji Zirvesi Güneş Forumu'nda açıklanan Solar Outlook Raporu'na göre, Suudi Arabistan yenilenebilir enerji kullanma yarışında Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin liderlerinden biri haline geldi.

Orta Doğu Güneş End...

Avrupadaki Dizel Yasağı Türkiyeyi de Etkileyecek

İtalya’nın tarihi kenti Milano’nun ardından, İspanya’nın Barselona ve Madrid şehirlerinde de uygulanmaya başlanan dizel yasağı diğer Avrupa şehirlerine de sıçrıyor. 2020 yılı içerisinde Fransa, Hollanda ve Norveç’te de uygulanması beklenen ‘dizel yasağı’nın Türkiye&rs...

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden Skandal Karar

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Fatih sondaj gemi personeline tutuklama kararı çıkarması ile Akdeniz'de gerilimi tırmandıracak yeni adım attı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Fatih Sondaj gemisinde görevli personeli ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı,(TPAO) ile işbirliği yapan şirket ...