loader
TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİ

TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİ

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadını’na Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Antalya Milletvekili Atay Uslu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye dünyada kadına seçme ve seçilme hakkı veren ilk devletlerin başında gelmektedir. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asya'daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü ve Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85. yıl dönümünü kutluyorum.

Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza sabır diliyorum.

İstiklal Savaşımızda kahramanca mücadele eden kadınlarımızı rahmetle yad ediyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum."


Etiketler: AKPARTİ ATAYUSLU TÜRKİYE ANTALYA AKDENİZ

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

22. Feslikan Yaz Şenlikleri, Kıraç konseriyle başladı..

22. Feslikan Yaz Şenlikleri, Kıraç konseriyle başladı..
Bu yıl 22.si düzenlenen Konyaaltı Belediyesi Feslikan Yaz Şenlikleri, Ümran Özdemir ve Anadolu rock müziğin sevilen ismi Kıraç konseriyle başladı. Alanı dolduran binlerce vatandaşa seslenen Başkan Semih Esen, Feslikan Yaylasını...

Zafer Bayramı Edip Akbayram konseriyle coşkuyla kutlandı

Zafer Bayramı Edip Akbayram konseriyle coşkuyla kutlandı
On binler Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. Yıldönümünü on
binlerin akın ettiği Cumhuriyet Meydanı'nda Edip Akbayram konseri ile kutladı. Başkan
...

Muratpaşa Türkiye’ye örnek

Muratpaşa Türkiye’ye örnek


6 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Doğu ve Güneydoğu bölgesi hemşehri, kültür, dayanışma ve iş insanları dernekleriyle buluşmasında “İstanbul adayı Binali Yıldırım, Yaşlı Evleri açılmasından bahsediyor, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık projesinin temelini bizim Çev...