loader
Süper Köpek Balığı Boyutundaki Asteroid'in Dünya'yla Olan Yakınlığı Korkuttu

Süper Köpek Balığı Boyutundaki Asteroid'in Dünya'yla Olan Yakınlığı Korkuttu

Yaşayan en büyük köpek balığı olan 'Deep Blue' büyüklüğünde olduğu tespit edilen bir asteroidin Dünya'nın yörüngesindeki bazı uydularla aynı mesafede olduğu tespit edildi.

Perşembe günü, uzayın derinliklerine doğru ilerleyen ve Dünya'ya bazı uydularla aynı mesafede olduğu tespit edilen bir asteroid tespit edildi. 7 metre büyüklüğünde olduğu anlaşılan gök taşının bir kamyonet, minibüs veya yaşayan en büyük köpek balığı olan 'Deep Blue' ile aynı boyutlara sahip olduğu belirtiliyor.

Gezegenimize yaklaşmakta olan Asteroid 2019 JH7, ilk olarak salı günü gökbilimciler tarafından tespit edildi. İki gün sonra gezegenimize yaklaşık 75,500 kilometre mesafeden geçtiği anlaşıldı. Bu mesafe, Dünya'nın yörüngesinde bulunan 'Magnetospheric Multiscale' gibi bazı uyduların uzaklıklarıyla aynı.

2019 JH7, bu yıl şimdiye kadar gözlemlenen Dünya'ya en yakın beşinci alçak rotaya sahip gök taşı. 75.500 kilometre, kozmik açıdan yakın olsa da hala güvenli sayılabilecek bir mesafe. Asteroid, atmosfere girse bile büyük olasılıkla yeryüzüne inmeden önce çoğunun yanmış olması muhtemel.

KAYNAK;WEBTEKNO.COM

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.webtekno.com/super-kopek-baligi-boyutundaki-asteroid-in-dunya-yla-olan-yakinligi-korkuttu-h68808.html


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Elon Musk'ın Uzaya Gönderdiği Tesla, Güneş Etrafındaki İlk Turunu Tamamladı

Elon Musk, 6 Şubat 2018 tarihinde ilk Falcon Heavy'yi uzaya gönderdi. Bu tarih, yalnızca SpaceX için değil, aynı zamanda Tesla için de son derece önemli bir tarih oldu. Zira Elon Musk, içerisinde manken bulunan bir Tesla Roadster'ı uzaya gönderdi.

Elon Musk, 2018 yılının şubat ayında SpaceX i...

MANAVGAT BELEDİYESİ ÜRETİYOR HALKA HİZMET GİDİYOR

Üretime dayalı tasarruf ilkesiyle kent halkına hizmet veren Manavgat

Belediyesi, kullandığı sıcak asfalt, soğuk asfalt yaması ve beton büzlerini

kendi imkanlarıyla üretiyor

SOĞUK ASFALT YAMASI ÜRETEN TEK BELEDİYE

Pandemi sürecinde üreterek tasarruf etme ilkesini benimseyen Ma...

Sadri Alışık mezarı başında anıldı

Merhum sanatçı Sadri Alışık önceki gün doğum günü olan 5 Nisan tarihinde mezarı başında sevenleri tarafından anıldı.

Merhum sanatçı Sadri Alışık doğum gününde Zincirlikuyu’da bulunan mezarı başında anıldı. Vefatının 24. senesinde sanatçı için mezarında Kur&r...