loader
WhatsApp vergisi geldi! Halk sokağa döküldü

WhatsApp vergisi geldi! Halk sokağa döküldü

Yurt dışına çıkan insanların telefon görüşmelerini gerçekleştirmek için kullandığı çözümlerin başında WhatsApp ve FaceTime geliyor. Bu sayede herhangi bir WiFi bağlantısı üzerinden ücretsiz bir şekilde insanları aramak mümkün.

WhatsApp vergisi Lübnan’da halkı sokağa döktü!

Ciddi bir finansal kriz içerisinde olan Lübnan’dan oldukça ilginç bir karar geldi. Bakanlar Kurulu başta WhatsApp olmak üzere Facebook’tan FaceTime’a kadar internet üzerinden yapılan sesli aramalardan ücret alınacağını duyurdu.

WhatsApp vergisi olarak halk arasında büyük tepki toplayan bu ücret 20 cent olarak belirlendi. Ancak, hükümet protestolar nedeniyle bütçe açığını azaltmak için aldığı bu karardan vazgeçmek zorunda kaldı.

Protestocular WhatsApp yasağının kabul edilemez olduğunu belirtirken, artık yemek bulamadıklarını belirtiyor. Sokağa çıkan halk lastik yakarak sokakları kapatırken Lübnan Telekomünikasyon Bakanı Mohamed Choucair, Lübnan’lı yayıncıları arayarak WhatsApp için alınan bu kararı iptal ettiklerini duyurdu.

Halkın tepki göstermeseydi, internetten yapılan sesli aramalardan yıllık 200 milyon dolar gelir elde edilmesi bekleniyordu. Ülkede iki GSM operatörü faaliyet gösterdiği ve tarifeler oldukça pahalı olduğu için insanlar normal telefon görüşmeleri yerine WhatsApp gibi çözümleri tercih ediyor. Bu durumun telekom gelirlerini 2017 – 2018 yılları arasında yüzde 33 azalttığı belirtiliyor.

 

KAYNAK: https://shiftdelete.net/whatsapp-vergisi-lubnan-sokaga-dokuldu


Etiketler: WhatsApp Lübnan Kriz

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Türkiye'de mobil oyun alışkanlıkları hızlı şekilde artıyor

Peak Games Strateji Direktörü Ömer İnönü, Türkiye'de mobil penetrasyonun çok hızlı büyüdüğünü, buna bağlı olarak mobil oyun alışkanlıklarının da hızlı şekilde arttığını belirterek, "Beklentimiz, yakın gelecekte Türkiye'deki oyun pazarının ...

Türkiye yeni yılda 5G teknolojisiyle tanışacak

Hannover Fairs Turkey’in 12 - 15 Mart 2020 tarihlerinde düzenleyeceği WIN EURASIA 2020 fuarında sergilenecek Türkiye sanayisinin ilk 5G senaryoları, fuar öncesi Siemens, Mitsubishi Electric, MCS, i2i Systems, SICK, Universal Robots UR, Schunk, IQ Vizyon, Merlicon, Oppent, Si...

Google’dan Huawei’ye güncelleme yasağı

Google'ın, ABD yönetiminin hedef aldığı Çinli şirket Huawei ile donanım, yazılım ve teknik hizmetler alanında iş yapmayı bıraktığı iddia edildi.

BD'li yazılım ve teknoloji şirketi Alphabet'e bağlı olan Google, ABD devletinin kara listeye aldığı Çinli telekom ekipmanı üreticisi Huawei il...