loader
SAĞLIĞA PEDALLA!

SAĞLIĞA PEDALLA!

Ülkemizin de en büyük sorunlarından biri olan çocuk yaşta obezitenin önlenmesi için Kepez’de okul düzeyinde projelere imza atılıyor.

Sağlığa Pedalla “eTwinning” Proje Eğitimleri kapsamında “Trafikte Güvenli Bisiklet Sürüş Uygulaması” yapıldı. Projenin çıkış noktası;  6-11 yaş grubu çocuklarda yaygınlaşan obezite, asosyallik ve bilgisayar başında geçirilen fazla zamanı, öğrencilerin sokakta oyunla, bisikletle ve sosyalleşerek geçirmelerini sağlamak ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak.

Proje uluslararası bir proje. “eTwinning”; Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk. Topluluk; İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası katılımcı okulların ortak projeler üretmesine yönelik bir platformla destek sunmakta.

Antalya Şehit İbrahim Barış Yurtseven ve Hüseyin Ak İlkokulları proje kurucu okullarıdır. Proje sorumluları Hasan Ufuk Esba ve Kudret Esba 85 öğrenci katılımıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. Proje destekçilerinden biri de Anadolu Hastaneleri. Hastane; Dr. Mustafa TEKİN ve Ambulans ekibiyle projenin tüm savhalarında okullara destek veriyor. Ekim ayında başlanan proje Mayıs sonunda tamamlanacak.


Etiketler: Antalya Kepez Trafikte Güvenli Bisiklet Sürüş Uygulaması bisiklet eTwinning

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Büyükşehir’den ‘Antalya Ulaşım Çalıştayı’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’yı planlı, kurallı, kimlikli bir
kent yapma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda 7 ilçeyi kapsayan Ulaşım Ana
Planı’nın 19 ilçenin tamamını kapsayacak şekilde revize edilmesi, raylı sistem K...

Sağlıklı Yaşam Tutkunları  TerraCity Sağlıklı Yaşam Festivali’nde Buluşuyor


Antalya’nın premium alışveriş merkezi TerraCity, 27-28 Nisan günlerinde ev sahipliği yapacağı Sağlıklı Yaşam Festivali ile sağlıklı yaşam tutkunlarını bir araya getiriyor.
TerraCity Alışveriş Merkezi, 27-28 Nisan günleri arasında Sağlıklı Yaşam Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....

Büyükşehir Belediyesi’nden Türkiye’de bir ilk

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olarak Konyaaltı Sahili’ndeki EKDAĞ Plajı’nda robot cankurtaran hizmetini hayata geçirdi. Uzaktan kumanda edilebilen robot cankurtaran boğulma vakalarına kötü hava koşullarında dahi çok hızlı müdahale edebiliyor.  Haberin Devamı