loader
Hızlı trene ÇED müjdesi

Hızlı trene ÇED müjdesi

Hızlı trene ÇED müjdesi
Antalya’da 530 kilometrelik Konya-Aksaray- Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren projesi için ÇED engeli aşıldı
ANTALYA'NIN 100 yıllık demiryolu rüyasında iyi haber geldi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan ve Konya üzerinden Antalya'ya bağlanacak hızlı trenle ilgili 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı' (ÇED) verildi. 530 kilometrelik Antalya-Konya-Aksaray- Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren projesi için önemli bir engel de aşılmış oldu.

İKİ KOLDAN GELİYOR
Antalya'yı Anadolu'ya bağlayacak iki hızlı tren hattı projesi bulunuyor. Antalya-Konya hattının yanı sıra, Eskişehir'e bağlantılı Afyonkarasihar- Isparta ve Burdur üzerinden bir hat projesi daha bulunuyor. İki proje üzerinde hat belirleme çalışmaları büyük oranda tamamlandı. İki hat, Antalya'nın turizm potansiyelinin bölgeye yayılmasına katkı sağlayacak.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Rusya'ya giden domatesler geri döndü !

 Rusya kapısındaki 1 aylık bekleyiş sonrası Antalya Kınık Hali’ne geri dönen TIR’lardaki domatesler ziyan oldu. CHP’li Özer, “Rusya, 150 bin tonluk kotanın dolmadığını ve 50 bin ton daha artırılmasını açıklarken, neden bizim bakanlıklarımız ağzını açmıyor?”...

Kepez’in sultanları göz doldurdu

Kepez’in sultanları göz doldurdu


5 yıl önce Best Haber

Kepez Belediyespor Kulübü Bayanlar Voleybol Takımı, Bölgesel lig finallerindeki son maçını Pamukkale Belediyespor ile yaptı. Isparta Işıkkent Spor Salonundaki karşılaşmayı Kepez’in sultanları 3-1 kazanarak, turnuvayı 3’ncü bitirdi.

Bölgese...

Panoramik asansör kullanıma açıldı

Beach Park’a ulaşmak artık daha kolay

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında Atatürk Kültür Parkı’ndan Beach Park’a iniş sağlayan panoramik asansör halkın kullanımına açıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyanın en g&uu...