loader
Rusya'da füze fabrikasında yangın

Rusya'da füze fabrikasında yangın

Rusya'da kıtalararası balistik füze fabrikasında yangın çıktı. Depo bölümündeki yangın bir faciaya neden olmadan söndürüldü.

Rusya'nın önemli askeri tesislerinden olan ve Krasnoyarsk şehrinde bulunan Krasmaş fabrikasının deposunda dün başlayan yangın sabah saatlerinde söndürüldü.

Fabrikada kıtalararası balistik füze Sarmat'ın üretimi gerçekleştiriliyor.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Krasnoyarsk Valiliği, gece boyunca süren yangın sonucunda 2500 metrekarelik alanda çatının çöktüğü açıklamasını yaptı.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten bakanlık yetkilileri, olayın, elektrikli ekipmanla çalışma kurallarının ihlalinden kaynaklanmış olabileceğini belirttiler.

Tamamen söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmazken, Sarmat'ın üretildiği alanın yangından etkilenmediği ifade edildi.

Yaklaşık 200 ton ağırlığında olan ve 2010'dan beri üzerinde çalışılan Sarmat'ın, 11 bin ila 18 bin kilometrelik bir menzile sahip olduğu söyleniyor.

 

KAYNAK:DUNYA.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://besthaber.com.tr/haber-saglik-calisanlari-siddete-karsi-sokaga-cikti-acilen-yasa-istiyoruz-625


Etiketler: RUSYA DÜNYA TÜRKİYE

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İspanya'da yeni tip koronavirüs kaynaklı can kaybı 8189'a yükseldi

İspanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 849 artarak 8 bin 189'a yükseldi.

...
Çin devlet medyasından Erdoğan'a Uygur iftirası

Çin devlet medyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin’in Uygur özerk bölgesindeki halkın mutlu bir hayat yasadığını kabul ettiğini öne sürdü.

Çin Devlet medyası, bu açıklamayı ülkeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin De...

'S-400'lerin teslimatı takvim doğrultusunda ilerliyor'

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye’ye teslimat sürecinin planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini ve herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını belirtti.

Peskov, Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da gazetecilere yaptığı aç�...