loader
Rusya'da füze fabrikasında yangın

Rusya'da füze fabrikasında yangın

Rusya'da kıtalararası balistik füze fabrikasında yangın çıktı. Depo bölümündeki yangın bir faciaya neden olmadan söndürüldü.

Rusya'nın önemli askeri tesislerinden olan ve Krasnoyarsk şehrinde bulunan Krasmaş fabrikasının deposunda dün başlayan yangın sabah saatlerinde söndürüldü.

Fabrikada kıtalararası balistik füze Sarmat'ın üretimi gerçekleştiriliyor.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Krasnoyarsk Valiliği, gece boyunca süren yangın sonucunda 2500 metrekarelik alanda çatının çöktüğü açıklamasını yaptı.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten bakanlık yetkilileri, olayın, elektrikli ekipmanla çalışma kurallarının ihlalinden kaynaklanmış olabileceğini belirttiler.

Tamamen söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmazken, Sarmat'ın üretildiği alanın yangından etkilenmediği ifade edildi.

Yaklaşık 200 ton ağırlığında olan ve 2010'dan beri üzerinde çalışılan Sarmat'ın, 11 bin ila 18 bin kilometrelik bir menzile sahip olduğu söyleniyor.

 

KAYNAK:DUNYA.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://besthaber.com.tr/haber-saglik-calisanlari-siddete-karsi-sokaga-cikti-acilen-yasa-istiyoruz-625


Etiketler: RUSYA DÜNYA TÜRKİYE

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

ABD’den Türkiye’ye bir iyi bir kötü haber

ABD'de gündem Türkiye ile ticaret... ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Türkiye'den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisinin yüzde 25'e indirildiğini açıkladı. Fakat bu açıklamadan kısa bir süre sonra Türkiye'ye ABD ile tica...

ABD'den Skandal Türkiye Tasarısı: F-35 Transferi Durdurulsun

ABD Senatosuna, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri aldığı gerekçesiyle Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının transferlerinin durdurulmasını öngören yasa tasarısı sunuldu.

Cumhuriyetçi senatör James Lankford tarafından  Haberin Devamı

Olay rahip Andrew Brunson'dan Türkiye'ye çok ağır ithamlar

ABD ile Türkiye arasında büyük bir krize neden olan rahip Andrew Brunson, hükümete nefret kustu, Hristiyanların Türkiye'de tehlike altında olduğunu, azınlıklara yönelik nefret dilinde artış olduğunu savundu.

ABD hükümetine bağlı Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu...