loader
İngiltere’de Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerine“2 yıl çalışma izni verildi”

İngiltere’de Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerine“2 yıl çalışma izni verildi”

2020’de lisans ve yüksek lisans öğrencileri artık ingilterede 2 yıl iş arama imkanı bulacaklar. 2012 yılından bu yana akademik alanda eğitim gören öğrenciler okulları biter bitmez ülkelerine dönüyordu ancak. Bu yıl itibariyle İngiltere yabancı öğrencilere 2 yıl çalışma vizesi imkanı verdi. Endless Abroad Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Özdemir, bu fırsattan Lisans yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin faydalanabileceğinin altını çizdi. İşte İngiltere’de 2 yıl çalışma vizesi almanın detayları

İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından yeni göçmenlik yasasına dair yapılan açıklamaya göre, İngiltere'de okuyan yabancı öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulmaları için ülkede kalmalarına izin verilen dört aylık süre iki yıla çıkarıldı. 2020 yılından itibaren geçerli olan yasada Yapılan kanun değişikliğiyle 2020-2021 akademik yılından itibaren geçerli olmak üzere Lisans yüksek lisans ve doktora öğrencileri yararlanabilecek.

İngiltere’de eğitim şartları

Endless Abroad Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Özdemir, Bir öğrencinin İngiltere'de lisans veya yüksek lisans eğitimi alabilmesi için okulların giriş prosedürleri birbirinden farklılık göstermekle birlikte en çok dikkat edilen iki maddeyi açıkladı;  Özdemir, “Dil yeterliliği, lise not ortalaması ve başvuru motivasyon mektubu en önemli faktör. İngiltere'de lisans veya yüksek lisans eğitimlerine kabul edilmek için herhangi bir giriş sınavı şartı bulunmuyor; ancak adayların dil yeterliliklerini IELTS Academic veya IELTS UKVI sınavlarıyla belgelemeleri gerekiyor.” dedi. İngiltere'de Lisans eğitimi 3 sene, yüksek lisans eğitimi ise 1 sene sürüyor.


Etiketler: LİSANS YÜKSEKLİSANS GÖKMENÖZDEMİR İÇİŞLERİBAKANLIĞI İNGİLTERE ENDLESSABROAD EĞİTİM TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

BM Cemal Kaşıkçı cinayetinin raporunu açıkladı cinayetin arakasında kim var

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin hazırladığı rapor açıklandı. Raporda cinayetin arkasında Prens Selman'ın olduğu açıklandı.

Raporda, "Suudi Arabistan, diplomatik ayrıcal�...

ABD'den BMGK'ye İran çağrısı

ABD'den BMGK'ye İran çağrısı


5 yıl önce Best Haber

ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) İran konusunda acil toplantıya çağırdığı belirtildi. Birleşmiş Milletler'deki (BM) diplomatik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ABD'nin BM misyonu, Güvenlik Konseyini İran konusunda pazartesi günü kapalı oturum yapmaya çağırdı.

...
ABD'den Skandal Türkiye Tasarısı: F-35 Transferi Durdurulsun

ABD Senatosuna, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri aldığı gerekçesiyle Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının transferlerinin durdurulmasını öngören yasa tasarısı sunuldu.

Cumhuriyetçi senatör James Lankford tarafından  Haberin Devamı