loader
Romeo ve juliet sahnede!

Romeo ve juliet sahnede!

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Shakespeare’in aynı adlı eserinden hareketle Çaykovski’nin bestelediği ve müzik düzenlemesi Tolga Taviş’e ait olan, libretto ve koreografisi ise Volkan Ersoy ve Armağan Davran tarafından hazırlanan “Romeo ve Juliet” balesini 01 Şubat Cumartesi saat 15.00’te sahneleyecek. Eserde orkestrayı Tolga Taviş yönetecek.

Gerek librettonun ele alınışı, gerek müzikal düzenlemesindeki başarılı yapısı, gerekse de koreografisindeki anlatımla klasik bir forma sahip olan “Romeo ve Juliet”in kostüm tasarımı Sevtaç Demirer, dekor tasarımı Çağda Çitkaya ve ışık tasarımı Fuat Gök tarafından hazırlandı.

Shakespeare ve Çaykovski gibi iki dahi sanatçının buluşmasının eşsiz bir örneği olan eserde “Juliet” rolünü Müge Öğüt, “Romeo” rolünü Artur Ivanov, “Mercutio” rolünü Umut Çaltekin, “Tybalt” rolünü Yağızhan Danış, “Paris” rolünü Burak Özbek, “Benvolio” rolünü Çağın Hazar Özideş, “Lady Capulet” rolünü Esra Taner, “Lord Capulet” rolünü Cenk Şahinalp, “Rosaline” rolünü Seda Manaz, “Peder Lawrence” rolünü Volkan Sayıner, “Dadı” rolünü Fadime Keskin, “2 Kız” rolünü Seda Manaz ve Sevgim Aksoy, “Lady Montegue” rolünü Özlem Tekinay, “Lord Montegue” rolünü Devrim Saraçoğlu ve “Vali” rolünü Mehmet Sipahi canlandıracak.

Fiyatları 15, 35 ve 50 TL arasında değişen eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com  internet adresinden de temin edilebilir.


Etiketler: ANTALYADEVLETOPERAVEBALESİ SHAKESPEARE ÇAYKOVSKİ TOLGATAVİŞ HAŞİMİŞCANKÜLTÜRMERKEZİ CUMHURİYETMEYDANI İNSTAGRAM İNSTA İNSTAGOOD İNSTAGRAMHABER AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Erken Yola Çıkanlar

Erken Yola Çıkanlar


6 yıl önce Best Haber

Siz daha, sıcacık yatağınızda uyumaktayken onlar, bu ve başka şehirlerde, sabahın erken saatlerinde yollara düşüyorlar.Belki de, hergün başka bir eve gittiklerinden,şehirlerin semtlerini, caddelerini, sokaklarını, kaç nolu otobüs ve minibüsün nereye gittiğini, bir çok kişiden daha iyi biliyorlar.A...

Mevlidi Nebi Özel Programı

Mevlidi Nebi Özel Programı


7 yıl önce Best Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hz. Muhammed (SAV) doğumunun kutlandığı Mevlid-i Nebi Özel Programını Antalyalılarla buluşturdu. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi...

Raziye Hanım’ın Biten Hasreti

Raziye Hanım’ın Biten Hasreti


6 yıl önce Best Haber

Raziye ismini aklıma kazıyan bir romandır. Melih Cevdet Anday’ın Raziye adlı romanını ne zaman okuduğumu tam olarak hatırlamıyorum. Fakat, belleğime öyle işlemiştir ki bu roman ve kahramanı Raziye’nin hikayesi unutamadığım bir isme dönüşmüştür.

2005 yılında Raziye Hanım’la tanış�...