loader
Muğla'da 700 yıllık Tevrat ele geçirildi

Muğla'da 700 yıllık Tevrat ele geçirildi

Edinilen bilgiye göre, Seydikemer ilçesinde tarihi eser kaçakçılarının ceylan derisi üzerine altın yazmalı Tevrat satmak için müşteri aradığı bilgisini alan jandarma ekipleri, yaklaşık bir ay önce şüphelilere ulaşarak müşteri kılığında pazarlık yaptı. Kaçakçılardan 3 milyon lira karşılığında Tevrat’ı almak isteyen ekipler, şüphelileri ikna edemedi. Bir süre sonra şüphelileri tekrar arayarak pazarlık yapan ekipler, kaçakçıları görüşmeye ikna etti.

Karadere Mahallesi’ndeki sahilde buluşma sırasında Muğla ve Seydikemer Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları operasyonla 4 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan aramada 700 yıllık ve yaklaşık değeri 7,5 milyon lira olduğu tahmin edilen ceylan derisi üzerine altın yazmalı Tevrat ele geçirildi. Sadettin U, Selahattin U, Zahit Ç. ve İlker A. adlı zanlılar, Seydikemer Jandarma Komutanlığına bağlı Eşen Karakol Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Sadettin U. çıkarıldığı mahkemece “tarihi eser kaçakçılığı yapmak” suçundan tutuklanırken, diğer 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tarihi eser niteliğindeki Tevrat'ın ise incelenmek üzere Fethiye Müze Müdürlüğüne teslim edildiği öğrenildi. 


Etiketler: muğla tevrat kutsal kitap

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Müzik eşittir hayat

Müzik eşittir hayat


7 yıl önce Best Haber

Üsküp Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) de katkılarıyla düzenlenen 18. Sonbahar Müzik Festivali'nde sahne almak üzere Makedonya’nın başkenti Üsküp’e gelen caz sanatçısı Elif  Çağlar, çalışmaları hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. 

...
Kent Müzesi’nden Haberiniz Var mı?

Geçtiğimiz yüzyılın, son on yılında, Antalya dışarıdan göç almaya başladı. Özellikle, Ankara, İstanbul başta olmak üzere büyük kentlerden birçok insan yeni bir yaşam kurma hayalleriyle Antalya’ya gelmeye başladı. Büyük kentlerde edindikleri kültür alışkanlıklar�...

Ahşap resim sergisine büyük ilgi !

Ahşap resim sergisine büyük ilgi !


5 yıl önce Best Haber

Ahşap Sanatçısı Sabire ve Emre Karpuzoğlu’nun el emeği göz nuru ahşap resim ürünleri 5 gün boyunca Aydın Kanza Parkı’nda Antalyalılarla buluştu. Ahşap resimlere yoğun ilgi gösterildiğini anlatan Sabire Karpuzoğlu yeni sergiler için şimdiden hazırlıklarına başladı.
Aydın Kanza P...