loader
Rezillik yaşanmıştı! Türkiye'den İzlanda'ya Milli Takım notası

Rezillik yaşanmıştı! Türkiye'den İzlanda'ya Milli Takım notası

TÜRKİYE'den İzlanda'yla ilgili son dakika hamlesi geldi. Milli takımın havalimanında saatlerce bekletilmesi sonrası Türkiye, Norveç elçiliği aracılığıyla İzlanda'ya nota verdi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı kafilesinin EURO 2020 eleme karşılaşması için gittikleri İzlanda'da bir havalimanının pasaport kontrolünde saatlerce tutulması ve Emre Belözoğlu'na tuvalet fırçası uzatılmasıyla ilgili olarak harekete geçildi.

İzlanda'ya nota verildi
Türkiye, A Milli Futbol Takımının Keflavik Havalimanında maruz kaldığı muamele nedeniyle İzlanda'ya durumu kınayan nota verdi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İzlanda Dışişleri Bakanı'nı arayacak. 

Türkiye ile İzlanda arasında diplomatik hat olmadığı için nota Norveç aracılığıyla verildi.

Konuyla ilgili Türkiye'den İzlanda'ya tepkiler çığ gibi büyüdü. İşte o tepkiler...

Mevlüt Çavuşoğlu: Kabul edilemez
Mevlüt Çavuşoğlu, İzlanda'da yaşanan çirkin hadiseyle ilgili Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı;

"Milli takımımızın İzlanda Havalimanı'nda maruz kaldığı muamele kabul edilemez. Gereğini yapacağımızdan milletimizin şüphesi olmasın"

Ömer Çelik: Saygısız muameleyi kınıyoruz
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Milli Takımımıza İzlanda havaalanında yapılan saygısız muamele, İzlanda yetkili makamlarının doğrudan sorumluluğundadır. İzlanda makamlarını en güçlü şekilde kınıyoruz. Sporun ruhuna yakışmayan bu saygısızlık karşısında gerekli tüm cevaplar net şekilde verilir. İzlanda makamları, insani olmayan, sporun ruhuna uymayan ve diplomatik açıdan asla kabul edilmeyecek bu davranışların sorumlusudur. Milli takımımıza yapılanlar bir nevi şiddettir. İzlanda makamları bu 'ilkel' uygulama için özür dilemelidir. Bu yanlışı telafi edecek adımlar atmalıdır." dedi.

İbrahim Kalın: En güzel cevabı milli takımımız sahada verecektir
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konuyla alakalı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Milli takımımıza İzlanda’da yapılan saygısızlık kabul edilemez ve gereği yapılacaktır. Girişim başlatılmıştır. Devletimiz ve milletimiz milli takımın yanındadır. En güzel cevabı milli takımımız sahada verecektir." 

Ekrem İmamoğlu: Yapılan uygulama asla kabul edilemez
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu ise, yaşanan çirkin hadise ile ilgili şu tepkiyi verdi; "A Milli Futbol Takımımıza İzlanda havalimanında yapılan uygulama asla kabul edilemez, kınıyorum. Sportif organizasyonlar ülkeler arası ilişkilerin gelişmesine ve barışa katkı sunmalı, yöneticilerin siyasi çıkarlarına değil."

''Bu konu her haliyle çok garip''
İzlanda Futbol Federasyonu Güvenlik Sorumlusu Vidir Reynisson, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Bu konu her haliyle çok garip. Federasyon, sabah ilk iş olarak bir toplantı yapacak ve konu hakkında açıklama yapacaktır.'' ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK;INTERNETHABER.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.internethaber.com/rezillik-yasanmisti-turkiyeden-izlandaya-milli-takim-notasi-2027466h.htm


Etiketler: TÜRKİYE MİLLİ TAKIM FUTBOL EMRE BELÖZOĞLU BURAK YILMAZ İZLANDA EURO 2020

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

14'ÜNCÜ AVRUPA TEKVANDO POOMSAE ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 14'üncü AvrupaTekvando Poomsae Şampiyonası 26 ülkeden 541 sporcunun katılımıyla başladı. Son Avrupa Şampiyonu Türkiye, Kemer'de unvanını korumak için sahneye çıkıyor.

Kemer merkezindeki Bahri Tanrıkulu Spor Sal...

MANAVGAT PLAJ FUTBOLUNDA ŞAMPİYON ELEKTRONİK MARKET OLDU

Manavgat Belediyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Türkiye Plaj Futbolu Ligi Mehmet İnci Etabı sona erdi. Yerli ve yabancı birçok turistinde heyecanla izlediği turnuvanın sonunda gülen taraf...

1 milyarlık şampiyonluk

1 milyarlık şampiyonluk


5 yıl önce Best Haber

Devler Ligi'nden en az 35 milyon euro gelecek.

G.Saray şampiyonlukla bitirdiği sezonda kasasına 1 milyar lirayı koyacak. G.Saray, bu barajı geçen ilk Türk takımı olacak. Avrupa’da 262 milyon TL kazanan G.Saray, 290 milyon lira da sponsorl...