loader
Muratpaşa’da Sabahattin Ali’ye saygı gecesi

Muratpaşa’da Sabahattin Ali’ye saygı gecesi

Usta belgeselci Nebil Özgentürk’ün, Türk edebiyatının büyük isimlerinden Sabahattin Ali’nin Kırklareli’nin Istranca dağlarında katledilişinin izini sürdüğü “Kayıp Kemiklerin İzinde: Bir Sabahattin Ali Trajedisi” belgeseli Antalya’da ilk kez seyircisiyle buluştu. 
Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi ‘nde “Muratpaşa’da Sanat Var” etkinlikleri kapsamında gerçekleşen gösterim için salon hınca hınç doldu. Belgesel gösterimi ve ardından Sabahattin Ali şarkıları için ilk kez bir araya gelen Soner Olgun ve piyanist Burçin Büke konserini Belediye Başkanı Ümit Uysal da eşi Ümran Uysal’la birlikte izledi. 
SANATA VE SANATÇIYAN İNAN BAŞKAN 
Belgeselin ardından Nebil Özgentürk, 65’inci gösterimi Antalya’da gerçekleştirdiklerini belirterek, “Koltuğumun altına aldım bu belgeseli dolaşıp duruyorum. 21 yıldır belgesel yapıyorum ama bir seyirci olarak en çok etkilendiğim belgesel bu oldu” dedi. Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin misafiri olmaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Özgentürk, “ Lavinya’nın Aşkla İmtihanı adında bir öykü kitabı bulunan Başkan Uysal’ın evindeyiz. Muratpaşa Belediyesi’ndeyiz. Çok değerli insanlık öyküleri yazmış. Bir iltifat için söylemiyorum. Bizi mutlu eden şey sanata, yazıya, sanatçıya inanan yerel yöneticilerdir” diye konuştu. 
Kuyucaklı Yusuf, İçimizdeki Şeytan, Kürk Mantolu Madonna gibi Türk edebiyatının köşe taşı romanlarına imza atan Sabahattin Ali için adeta bir saygı duruşunu olan gecede Başkan Uysal, dünyada demokratik değerlerin, hümanizmanın, sanatın ve estetiğin hızla gerilediğini söyledi. Başkan Uysal, “Ortadoğu coğrafyasında Atatürk’ün aydınlanma devrimleriyle bir çiçek gibi açan Türkiye’mizi belli seviyelerde tutamıyor, taşıyamıyoruz. Ama Muratpaşa’mızda tersine bir süreci yaşıyoruz. Bütün mahallerimizle, insanlarımızla birbirini seven sayan ve anlayan, yüksek kalitede daha demokratik, daha empatikve daha uygar bir ilçe olduğumuzu düşünüyorum. Ve bunun bütün dünyaya yayılmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 
FİLİZ ALİ’YE TELEFON BAĞLANTISI
Konuşmaların ardından Nebil Özgentürk, belgeselde, Sabahattin Ali’nin izini birlikte sürdüğü yazarın kızı Filiz Ali’yle sahneden telefon bağlantısı yaptı. Başkan Uysal, Sinop Cezaevi’ni, Istranca Dağlarını ve hatta Almanya’yı gezerken akıllarda hep Sabahattin Ali’nin olacağını belirterek, Filiz Ali’ye saygı ve sevgilerini iletti.  
Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde Sabahittin Ali’ye saygı gecesi, Soner Olgun ve Burçin Büke’nin Sabahattin Ali şiirlerinden bestelenen Zülfü Livaneli’den Sezen Aksu ve Nükhet Duru gibi sanatçıların seslendirdiği şarkıları yeniden yorumladıkları konserle devam etti. Leylim Ley, Ben Sana Vurgunum, Dağlar, Aldırma Gönül gibi birçok parçaya salonu dolduran sanatseverle de eşlik ederken gecenin sürprizi isi Başkan Uysal’dan geldi. 
Başkan Uysal, Soner Olgun ve Burçin Büke’yle birlikte Drama Köprüsü’nü seslendirirken şarkının sonunda ekibe sonradan Nebil Özgentürk dahil oldu ve şiiri Sabahattin Ali gibi genç yaşta öldürülen İspanyol şair FedericoGarciaLorca’ya ait bir Livaneli bestesi Kordoba’yı hep birlikte söylediler.
Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gece hep birlikte İzmir Marşı’nın söylenmesiyle sona erdi.  
 


Etiketler: Muratpaşa’da Sabahattin Ali’ye saygı gecesi Kayıp Kemiklerin İzinde: Bir Sabahattin Ali Trajedisi Nebil Özgentürk Sabahattin Ali belgeseli Muratpaşa’da Sanat Var etkinlikleri Sabahattin Ali'yi anma gecesi Muratpaşa Sabahattin Ali'yi anma gecesi

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Başkan Esen, “Kurban Bayramı hazırlıklarımız tamam”

Başkan Esen, “Kurban Bayramı hazırlıklarımız tamam” Kurban Bayramı öncesi satış noktasında esnafları ziyaret eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, vatandaşların hijyen ve sağlıklı ortamlarda kurbanlıklarını almaları ve kesmeleri için bütün hazırlıkların yapıldığını söyledi.

...
TÜRKİYE’DE BİR İLK  PROJE KİTABINI GÖRME ENGELLİLER İÇİN DE HAZIRLADI

Başkan Sözen'den farkındalık çalışması

Manavgat Belediye Başkanı ve CHP-Millet İttifakı Manavgat Belediye Başkan Adayı Şükrü Sözen, engelliler için toplumda farkındalık oluşturacak çok önemli ve anlamlı bir çalışmaya imza attı. Başkan Sözen “Bu Gelecek Hepim...

SATIN ALMA SAHİPLEN

SATIN ALMA SAHİPLEN


7 yıl önce Best Haber

Kemer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Özden Biber ve belediye

Hayvan Barındırma, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli

Veteriner Hekim Fevzi Uzun, Geçen ay Ovacık ve ve Gedelme

yaylalarına köpeklerin bırakılmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı