Muratpaşa Belediyesi’nin 560 öğrenci kapasitesine sahip kreşlerinde devam eden Eko Okullar programı kapsamında, minik öğrenciler için geri dönüşüm dersleri başladı. “Atığını dönüştür, çevreni değiştir” sloganıyla başlayan derslerde ilk olarak elektrikli ve elektronik atıklar anlatıldı.
Muratpaşa Belediyesi’nin Çağlayan, Dutlubahçe, Ermenek, Konuksever ve Soğuksu-Bayındır mahallelerinde bulunan 560 öğrenci kapasiteli kreşlerindekağıt, cam, plastik gibi atıkların nasıl başka bir ürüne ya da enerjiye dönüştüğü uygulamalı derslerle öğretiliyor. Okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program olan Eko Okullar çerçevesinde gerçekleştirilen derslerde geri dönüşüm kreş öğretmenleri tarafında miniklere eğlenceli metotlarlaanlatılıyor.
“Atığını dönüştür, çevreni değiştir” sloganıyla başlayan derslerde ilk konu, içerdikleri radyoaktif maddeler, tozlar, halojenli bileşikler, ağır metaller gibi toksik maddeler nedeniyle çevre ve insan sağlığına ciddi ölçüde zarar veren elektrikli ve elektronik atıklar oldu. Derste minik öğrencilere elektronik eşyaların neler olduğu ve elektronik atığın ne olduğu, bu atıkların nasıl geri dönüştürüldüğü, geri dönüştürülmediğinde çevreye ve insan sağlığına ne gibi zararları olabileceği anlatıldı. Elektrikli ve elektronik atıkların toplanıp geri dönüşümün sağlanmasının önemini öğrenciler minikler, derste ayrıca öğretmenleriyle birlikte kreşlerinde bulunan elektronik atıkları toplayıp geri dönüşüme kazandırmak içine-atık kutularınaattı.
0 Yorum