loader
Büyükşehir Belediyesi’nden Türkiye’de bir ilk

Büyükşehir Belediyesi’nden Türkiye’de bir ilk

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olarak Konyaaltı Sahili’ndeki EKDAĞ Plajı’nda robot cankurtaran hizmetini hayata geçirdi. Uzaktan kumanda edilebilen robot cankurtaran boğulma vakalarına kötü hava koşullarında dahi çok hızlı müdahale edebiliyor. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili’ndeki sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, bu yıl dünyaca ünlü sahilde Türkiye’ye örnek bir projeyi hayata geçiriyor. 1 Haziran’da kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla Konyaaltı Sahili’ndeki Belediyeye ait EKDAĞ Plajı’nda robot cankurtaran hizmeti verilecek. Türkiye’de ilk olacak insansız cankurtaran pandemi döneminde vaka ile teması sıfıra indirirken ve bulaş riskini azaltıyor. Uzaktan kumanda edilen robot cankurtaran ile boğulma vakalarına daha hızlı müdahale edilebiliyor. 45 dakika su yüzeyinde durmadan çalışabilen robot cankurtaran 200 kilogram yükü taşıyabiliyor. Kamera ve aydınlatma sistemlerine sahip robot cankurtaranda vaka ile iletişim sağlayacak ses sistemi de bulunuyor. Tamamen yerli üretim olan insansız cankurtaran, Büyükşehir Belediyesi EKDAĞ Plajı’ndaki testlerden başarıyla geçti.

TESTLERİ BAŞARIYLA GEÇTİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, robot cankurtaran hizmetinin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek “Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’in talimatıyla sorumluluğumuzda bulunan plajlarımızda ziyaretçilerimizin sağlığını ve güvenliğini korumak içir büyük hassasiyetle çalışıyoruz. Pandemi koşullarını da dikkate alarak mevcuttaki cankurtaran hizmetlerimize destek olması için bir ar-ge çalışması gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmalar neticesinde insansız cankurtaran aracının ortaya çıkarılmasını sağlamış olduk. Robot cankurtaran testleri başarıyla geçti” diye konuştu.

TEMAS VE BULAŞ RİSKİNİ AZALTIYOR

İnsansız Cankurtaran’ın 1 Haziran’da kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla aktif olarak belediyeye ait EKDAĞ Plajı’nda hizmet sunacağını kaydeden Atasoy, “İnsansız cankurtaran aracının en önemli avantajlarından birisi pandemi koşullarında teması ve bulaş riskini azaltmasıdır. Bir boğulma vakası olduğu zaman cankurtaran ile kazazede arasında herhangi bir temas olmaksızın hızlı bir şekilde vakanın kurtarılmasına olanak sağlanacak” dedi. 

HIZLI VE GÜÇLÜ

Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, insansız cankurtaran aracı ile ilgili şu bilgileri verdi: “15 kilogram ağırlığındaki aracın manevra kabiliyeti ve motor gücü çok yüksek. Yeşil enerji yani elektrikle çalışıyor. 15 kilometre hızla vakaya çok seri bir şekilde ulaşabiliyor. 600 metre mesafeye kadar müdahale edebiliyor, 200 kilograma kadar ağırlık taşıyabiliyor. Kötü hava şartlarında da çalışabiliyor ve ters döndüğü zaman rahatlıkla tekrar düz vaziyete geri geliyor. Özellikleriyle dünyadaki daha önce aynı amaçla üretilmiş olan robotların çok üstünde. Türkiye’ye örnek bir projeyi halkımıza sunduğumuz için mutluyuz.”


Etiketler: antalya büyükşehir belediyesi can kurtaran robot

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Başkan Böcek sözünü tuttu

Başkan Böcek sözünü tuttu


5 yıl önce Best Haber

Halk Et Satış Mağazası 11 Aralık’ta açılıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, halka ekonomik ve sağlıklı et sunacağı ilk satış mağazasını
11 Aralık Çarşamba günü Kepez İlçesi Zafer Mahallesi’nde açıyor. Başkan Muhittin Böcek,
Halk Et ile etin ekonomi...

Başkan Türel ilk projelerini açıkladı


400 dönümlük Millet Bahçesi, 25 kilometrelik metro, Film Stüdyoları…

20 milyarlık yatırım, 70 bin istihdam hedefi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gelecek dönem için 359 proje hazırladıklarını ve bu projelerin yaklaşık 70 bin kişiye is...

Tütüncü, Ankara’dan Müjdelerle Dönüyor 

Kepez’in mülkiyet sorunlarının çözümü için Ankara’ya giden Başkan Hakan Tütüncü,  müjdelerle dönüyor.  Evrak memuru gibi Kepez’in sorunlarını takip eden Tütüncü, “Yaparsa AK Parti yapar. Yaparsa AK Belediyeler yapar,” dedi. 
Haberin Devamı