loader
Büyükşehir Belediyesi’nden Türkiye’de bir ilk

Büyükşehir Belediyesi’nden Türkiye’de bir ilk

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olarak Konyaaltı Sahili’ndeki EKDAĞ Plajı’nda robot cankurtaran hizmetini hayata geçirdi. Uzaktan kumanda edilebilen robot cankurtaran boğulma vakalarına kötü hava koşullarında dahi çok hızlı müdahale edebiliyor. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili’ndeki sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, bu yıl dünyaca ünlü sahilde Türkiye’ye örnek bir projeyi hayata geçiriyor. 1 Haziran’da kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla Konyaaltı Sahili’ndeki Belediyeye ait EKDAĞ Plajı’nda robot cankurtaran hizmeti verilecek. Türkiye’de ilk olacak insansız cankurtaran pandemi döneminde vaka ile teması sıfıra indirirken ve bulaş riskini azaltıyor. Uzaktan kumanda edilen robot cankurtaran ile boğulma vakalarına daha hızlı müdahale edilebiliyor. 45 dakika su yüzeyinde durmadan çalışabilen robot cankurtaran 200 kilogram yükü taşıyabiliyor. Kamera ve aydınlatma sistemlerine sahip robot cankurtaranda vaka ile iletişim sağlayacak ses sistemi de bulunuyor. Tamamen yerli üretim olan insansız cankurtaran, Büyükşehir Belediyesi EKDAĞ Plajı’ndaki testlerden başarıyla geçti.

TESTLERİ BAŞARIYLA GEÇTİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, robot cankurtaran hizmetinin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek “Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’in talimatıyla sorumluluğumuzda bulunan plajlarımızda ziyaretçilerimizin sağlığını ve güvenliğini korumak içir büyük hassasiyetle çalışıyoruz. Pandemi koşullarını da dikkate alarak mevcuttaki cankurtaran hizmetlerimize destek olması için bir ar-ge çalışması gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmalar neticesinde insansız cankurtaran aracının ortaya çıkarılmasını sağlamış olduk. Robot cankurtaran testleri başarıyla geçti” diye konuştu.

TEMAS VE BULAŞ RİSKİNİ AZALTIYOR

İnsansız Cankurtaran’ın 1 Haziran’da kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla aktif olarak belediyeye ait EKDAĞ Plajı’nda hizmet sunacağını kaydeden Atasoy, “İnsansız cankurtaran aracının en önemli avantajlarından birisi pandemi koşullarında teması ve bulaş riskini azaltmasıdır. Bir boğulma vakası olduğu zaman cankurtaran ile kazazede arasında herhangi bir temas olmaksızın hızlı bir şekilde vakanın kurtarılmasına olanak sağlanacak” dedi. 

HIZLI VE GÜÇLÜ

Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, insansız cankurtaran aracı ile ilgili şu bilgileri verdi: “15 kilogram ağırlığındaki aracın manevra kabiliyeti ve motor gücü çok yüksek. Yeşil enerji yani elektrikle çalışıyor. 15 kilometre hızla vakaya çok seri bir şekilde ulaşabiliyor. 600 metre mesafeye kadar müdahale edebiliyor, 200 kilograma kadar ağırlık taşıyabiliyor. Kötü hava şartlarında da çalışabiliyor ve ters döndüğü zaman rahatlıkla tekrar düz vaziyete geri geliyor. Özellikleriyle dünyadaki daha önce aynı amaçla üretilmiş olan robotların çok üstünde. Türkiye’ye örnek bir projeyi halkımıza sunduğumuz için mutluyuz.”


Etiketler: antalya büyükşehir belediyesi can kurtaran robot

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kepez’in gönül sofraları 100 bin kişiyi buluşturdu

Kepez’in gönül sofraları 100 bin kişiyi buluşturdu

Kepez Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 100 bin hemşehrisini iftar sofralarında, 30

bin hemşehrisini de ikram çeşmelerinde buluşturdu.

Kepez Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda gerçekleştirdiği Ramazan

programlarıyla b...

Kepez’in kadınlarına koordinasyon merkezi 

‘Kadınlar Buluşması’ etkinliğinde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’de açacakları Kadınlar Koordinasyon Merkezi ile kadınlara daha sağlıklı ve mutlu bir ilçe sunacaklarını söyledi. 
Kepez Belediyesi’nin, ilçedeki hanımların eğlenmeleri, sosyal ...

Muratpaşa kansere savaş açtı

Muratpaşa kansere savaş açtı


7 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, her pazartesi ve perşembe mahallelerden kadınların kanser

taraması için Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün Kanser Erken Teşhis Tarama Ve Eğitim Merkezi’ne

(KETEM) ulaşımlarını sağlayacakları söyledi.

Muratpaşa Belediy...