loader
‘Hobi Bahçesi’ model oldu

‘Hobi Bahçesi’ model oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri Türkiye’ye model olmaya devam ediyor. Emeklilerin toprakla haşır neşir olduğu ‘Hobi Bahçesi’ projesi ATSO üyelerine ilham kaynağı oldu. ATSO Konut ve İşyeri Kooperatifi Meslek Komitesi Üyeleri, ‘Hobi Bahçesi’ni örnek göstererek, Yaşam Köyü Projesi’ni hayata geçirmek istiyor. 

Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projeler örnek alınıyor. Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından Sosyo ve Kültürel Belediyecilik Uygulamalarında birincilik ödülü sahibi Hobi Bahçesi Projesi, ATSO üyelerine ilham kaynağı oldu. ATSO Konut ve İşyeri Kooperatifi Meslek Komitesi Üyeleri insanların gün geçtikçe kırsal alan isteği olduğuna dikkat çekip, Hobi Bahçesi’ni örnek göstererek, hazırladıkları Yaşam Köyü Projesi’ni ATSO yönetimine sundu. Kent yaşamının yorucu temposundan uzaklaşıp keyifli bir mola vermek isteyenler için Bahtılı Mahallesi’nde oluşturulan “Hobi Bahçesi Projesi’nin model alınması Menderes Türel yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’nin kente doğru yatırımlar yaptığının bir göstergesi olarak değerlendirildi. 
Emeklilere terapi
Hobi Bahçeleri Projesi ile 78 dönümlük alanda 348 tane hobi bahçesi emeklilere teslim edildi. 4.5 metrekare kapalı alanı ve 13.5 metrekarelik açık verandası bulunan hobi evi ile toplam 63 metrekare ekilebilir alana sahip bağımsız bahçelerde vatandaşlar, meyve, sebze, mevsimlik çiçek gibi her türlü tarımsal üretim yapabiliyor. Emekliler, şehrin stresi ve gürültüsünden uzaklaşarak, hobi bahçesi ile uğraşmanın kendilerine terapi gibi geldiğini söylüyor. Antalya Hobi Bahçesi Projesi’nde kullanıcıların aileleri ile de hoşça vakit geçirebileceği sosyal alanlar da mevcut. Çocuklar için oyun alanları, yarı olimpik yüzme havuzu, mescit, kafeterya, revir, yürüyüş parkuru, halı saha, rekreasyon alanları ve 96 araçlık otopark da projede yer alıyor. 


Etiketler: Antalya Büyükşehir Belediyesi projeleri Antalya Hobi Bahçeleri ABB Hobi Bahçesi Projesi Antalya Habi Bahçesi Nerde

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Tütüncü, “Devletimiz milletimizin emrindedir”

Elazığ’daki TBB ve deprem değerlendirme toplantısına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Devletimiz tüm kurumları ile burada milletimizin emrindedir” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Toplantısı, 6,8’lik depremle sarsılan Elazığ’da yapıldı. TBB ...

Büyükşehir Ramazan Bayramı’na hazır

Antalya Büyükşehir Belediyesi, halkın Ramazan Bayramı’nı rahat ve huzurlu geçirmesi için gereken önlemleri aldı. Zabıta, İtfaiye, ABİM ve ASAT başta olmak üzere birçok birim Ramazan Bayramı süresince görev başında olacak.

Bayram süresince Zabıta Dairesi Başkanlığı&rsq...

Başkan Böcek Konyaaltı’ndaki alt kiracılarla bir araya geldi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, işletme ihalesi iptal edilen Konyaaltı
Sahili’ndeki alt kiracılarla bir araya gelerek, süreçle ilgili bilgilendirme yaptı. Başkan Böcek,
geçiş sürecinde alt kiracıları yasa ve mevzuatların ön gördüğü şekilde...