loader
Metin Gürcan: Türkiye Doğu Akdeniz'de giderek oyun dışı kalıyor

Metin Gürcan: Türkiye Doğu Akdeniz'de giderek oyun dışı kalıyor

Ankara'nın Doğu Akdeniz'de NATO'dan bağımsızlaşması ne getirir ne götürür iyi analiz edilmeli

Eski Özel Kuvvetler Mensubu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Genelkurmay 2'nci Başkanlığı döneminde danışman ekibinde yer alan emekli binbaş Metin Gürcan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de giderek yalnızlaştığını belirtti. Gürcan, "Doğu Akdeniz'de çok hamasiyiz, uzlaşma çabamız zayıf ve giderek oyun dışında kalıyoruz gibi bir hissiyatım var" dedi.

Gürcan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar şöyle: 

"Biz İstanbul'a kitlenmişken Doğu Akdeniz'de olanlar.....Lübnan'ın Munhasır Ekonomik Bölge itirazı sona erer ve İsrail'le sorunu çözebilirse Doğu Akdeniz'deki tek 'ayrık ot' Türkiye kalacak..!"

"1 yıldır 'rasyonel gerçeklikten' ziyade 'coşkusal gerçeklik' lensinden baktığımız Doğu Akdeniz'i ve oradaki gelişmeleri ÇOK YAKINDAN takip ediyorum. Doğu Akdeniz'de çok hamasiyiz, uzlaşma çabamız zayıf ve giderek oyun dışında kalıyoruz gibi bir hissiyatım var. Naçizane..!"

"Sanırım Ankara, ABD+NATO'ta 'rest' olarak Doğu Akdeniz'de ana unsuru olduğumuz NATO'nun Deniz Muhafızı ve Daimi Deniz Görev Grubu misyonlarını da masaya sürecek.Ankara'nın Doğu Akdeniz'de NATO'dan bağımsızlaşması (ve Rusya'ya yaklaşması) ne getirir ne götürür iyi analiz edilmeli"

 

KAYNAK:T24.COM.TR

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://t24.com.tr/haber/metin-gurcan-turkiye-dogu-akdeniz-de-giderek-oyun-disi-kaliyor,816384


Etiketler: AKDENİZ METİN GÜRCAN TÜRKİYE

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Geleneksel dostluk ve barış festivali Agora'da

Açıldığı günden bugüne gerçekleştirdiği etkinlikler ile şehrin buluşma adresi olan Agora Alışveriş

Merkezi, her yıl geleneksel olarak gerçekleşen 11 Dostluk ve Barış Festivali’ne bu yıl da ev

sahipliği yapıyor. Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Polonya, Ortadoğu ve T&u...

Konyaaltı Belediyesi personeline yangın eğitimi.

Konyaaltı Belediyesi personeline 'Temel Yangın Eğitimi' verildi. Yangın esnasında dikkat edilmesi ve nelerin yapılması gerektiği konusunda verilen eğitimin ardından, yangın söndürme uygulaması yapıldı.

Konyaaltı Belediyesi’nde personele yönelik eğitim seminerleri “Temel Yangın Eğitimi” i...

Bataklıktan doğan yeni yaşam alanı büyülüyor

Boğaçayı muhteşem görüntüsüyle ışıl ışıl 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı Projesi ilk etap çalışmalarını tamamladı. Bataklıktan yaşam alanına dönüşen Boğaçayı, kartpostalları süsleyecek görünümü ile büyül&uu...