loader
Metin Gürcan: Türkiye Doğu Akdeniz'de giderek oyun dışı kalıyor

Metin Gürcan: Türkiye Doğu Akdeniz'de giderek oyun dışı kalıyor

Ankara'nın Doğu Akdeniz'de NATO'dan bağımsızlaşması ne getirir ne götürür iyi analiz edilmeli

Eski Özel Kuvvetler Mensubu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Genelkurmay 2'nci Başkanlığı döneminde danışman ekibinde yer alan emekli binbaş Metin Gürcan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de giderek yalnızlaştığını belirtti. Gürcan, "Doğu Akdeniz'de çok hamasiyiz, uzlaşma çabamız zayıf ve giderek oyun dışında kalıyoruz gibi bir hissiyatım var" dedi.

Gürcan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar şöyle: 

"Biz İstanbul'a kitlenmişken Doğu Akdeniz'de olanlar.....Lübnan'ın Munhasır Ekonomik Bölge itirazı sona erer ve İsrail'le sorunu çözebilirse Doğu Akdeniz'deki tek 'ayrık ot' Türkiye kalacak..!"

"1 yıldır 'rasyonel gerçeklikten' ziyade 'coşkusal gerçeklik' lensinden baktığımız Doğu Akdeniz'i ve oradaki gelişmeleri ÇOK YAKINDAN takip ediyorum. Doğu Akdeniz'de çok hamasiyiz, uzlaşma çabamız zayıf ve giderek oyun dışında kalıyoruz gibi bir hissiyatım var. Naçizane..!"

"Sanırım Ankara, ABD+NATO'ta 'rest' olarak Doğu Akdeniz'de ana unsuru olduğumuz NATO'nun Deniz Muhafızı ve Daimi Deniz Görev Grubu misyonlarını da masaya sürecek.Ankara'nın Doğu Akdeniz'de NATO'dan bağımsızlaşması (ve Rusya'ya yaklaşması) ne getirir ne götürür iyi analiz edilmeli"

 

KAYNAK:T24.COM.TR

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://t24.com.tr/haber/metin-gurcan-turkiye-dogu-akdeniz-de-giderek-oyun-disi-kaliyor,816384


Etiketler: AKDENİZ METİN GÜRCAN TÜRKİYE

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

SATIN ALMA SAHİPLEN

SATIN ALMA SAHİPLEN


7 yıl önce Best Haber

Kemer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Özden Biber ve belediye

Hayvan Barındırma, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli

Veteriner Hekim Fevzi Uzun, Geçen ay Ovacık ve ve Gedelme

yaylalarına köpeklerin bırakılmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı
Başkan Böcek KRT TV’de soruları yanıtladı

“Ayakları yere basan projelerle devam edeceğiz”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, KRT Kültür TV ekranlarında Hatice
Demircan'ın hazırlayıp sunduğu "Gündem Özel" programının konuğu oldu. “Ben geçmiş
dönemle hesapla...

Çocuklar Türkiye’nin güvencesi

Çocuklar Türkiye’nin güvencesi


8 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Anne Çocuk Eğitim Vakfı'yla (AÇEV) birlikte yürütülen 'Babalık Destek Programı' sertifika töreninde başarılı, mutlu ve çalışkan çocuklarının Türkiye’nin güvencesi olduğunu söyledi. 
Muratpaşa Belediyesi, ...