loader
Mansur Yavaş'tan tüm birimlere acilen uygulayın koduyla 8 maddelik genelge

Mansur Yavaş'tan tüm birimlere acilen uygulayın koduyla 8 maddelik genelge

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye bünyesindeki tüm birimlere yolladığı 8 maddeli genelgeyle tasarruf tedbirlerinin acilen uygulanmasını talep etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "acilen" uygulanmasını talep ettiği genelgede, gereksiz elektrik kullanımından zorunlu olmadıkça ihaleye çıkılmamasına kadar pek çok öneri yer alıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na seçilmesinin ardından tasarruf tedbirleri kapsamında makam araçlarının satışına onay veren Mansur Yavaş belediyedeki tüm birimlere genelge gönderdi.

"Zorunluluğu doğdu"

Tasarruf tedbirlerinin acilen alınması talep edilen genelgede, "Belediyemizde mali yapısının analiz edilerek bütçe dengelerinin sağlanması için 2019 Mali Yılında uygulanmak üzere bazı harcamalarda tasarrufa gidilmesi ve kaynakların daha etkin ve verimli kullanılmasının sağlanması amacıyla tedbirlerin alınması zorunluluğu doğmuştur" ifadelerine yer verildi.

İşte alınan tedbirler

Yavaş, şu 8 maddeye dikkat edilmesi talep etti:

-Ödeneklerin tahsis amacı dışında kullanılmaması,
-Zorunlu olmadıkça ihaleye çıkılmaması,
-Personel eksikliği ve fazlalığının analizinin yapılması,
-Personele göre iş değil işe göre personel ilkesinin dikkate alınması,
-Belediye araçlarının özel amaçla kullanılmasına izin verilmemesi,
-Lüks ve gösterişli demirbaş alımlarının yapılmaması,
-Gereksiz elektrik ve lamba kullanımının azaltılması,
-Tasarruf kalemlerinin her ayın ilk haftası rapor edilerek ve mali yılın sonunda başkana sunulması.

KAYNAK : https://www.internethaber.com/mansur-yavastan-tum-birimlere-acilen-uygulayin-koduyla-8-maddelik-genelge-2046103h.htm


Etiketler: ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MANSUR YAVAŞ ANKARA TASARRUF

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

 Alanya Gülevşen Camii'nin ana duvarları tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya'nın en önemli tarihi yapılarından biri olan Gülevşen Camii'nin restorasyon çalışmaları kapsamında binanın duvarları aslına uygun olarak inşa edildi. 

...
Tütüncü, “Kadınlar insanlık tarihinde hep başarıya ulaşmıştır”

Ak Parti Kepez İlçe Kadın Kolları’nın devir teslim törenine katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kadınların gönül verdiği, kendisini adadığı, aktif olarak içinde yer aldığı her hareket insanlık tarihi boyunca hep başarıya ulaşmıştır” dedi.

Kepez Beledi...

Başkan Küçükkuru görevimin başındayım diyerek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi

Aday olamayınca yada seçim zamanı gelince İbradı’yı terk eden sözde bazı partililer şimdi seçimi bizim

oylarımızla kazandın başkanlıktan istifa et deme cüretinde bulunmayın lütfen. 30 yıl sonra 2014 de

ittifak yoktu yine AKP’yi yendik. Parti ayrımı yapmadan tüm İbradı&rsqu...