loader
Kepez ekmeğini taştan çıkarıyor

Kepez ekmeğini taştan çıkarıyor

Kepez Belediyesi, mobil konkasör (taş kırma makinesi) ile her türlü inşaat atıklarını ve asfalt kırıklarını, yol yapımı için zemin kaplama malzemesine dönüştürerek, yıllık 1 milyon TL tasarruf sağlıyor. Başkan Hakan Tütüncü, çevre kirliliğinin azaltılmasına yardımcı olan bu hizmet için, “Kepez ekmeğini taştan çıkarıyor.” değerlendirmesini yaptı.

Kepez Belediyesi, 2016’da Fen İşleri Müdürlüğü’nün makine parkı kazandırdığı mobil taş kırma makinesi konkasör ile yılda ortalama 388 bin ton yol yapım malzemesi üretiyor.
Üretilen bu malzeme de, sıcak asfalt, sathi asfalt, kaldırım ve yol yapım işlerinde kullanılarak, Kepez Belediyesinin kasasında her yıl 1 milyon TL’nin kalması sağlanıyor. Her türlü inşaat atıklarının, asfalt kırıklarının, bina temel kazısında ya da yol yapımında oluşan hafriyatın taş kırma makinesinde, yeniden kullanıma kazandırılarak çevre kirliliğinin azaltılmasına ciddi bir destek veriliyor.

Taş kırma makinesi ile 1 milyon TL tasarruf
Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü de, eski Dokuma Fabrikası arazisinin boş alanında bulunan hafriyatı işlemek için geçici olarak bölgeye getirilen mobil taş kırma makinesinin şantiyesini ziyaret eti. Bürokratlarından şantiye hakkında bilgi alan Başkan Tütüncü, makinenin atık malzemeleri, yol yapım malzemesine dönüştürmesini bir süre izledi.
Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarına kolaylıklar dileyen Tütüncü, yaptığı açıklamada Kepez Belediyesinin, ekmeğini taştan çıkardığını belirterek, “Mobil taş kırma şantiyesi, belediyemize her yıl yaklaşık 1 milyon TL tasarruf sağlayan önemli bir proje.” dedi.

Yılda 388 bin ton alt yapı malzemesi üretimi
Bu çalışmayı, 2016 yılında başlattıklarını hatırlatan Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “İlçemizde çevre kirliliğine sebebiyet veren inşaat atıkları, hafriyatlar hepimizi rahatsız ediyor. Rahatsızlık oluşturan bu atık ve hafriyatı yol yapım malzemesine dönüştürelim ve böylelikle belediyemize tasarruf sağlayalım dedik. Taş kırma makinemiz,  2016'dan beri hizmet veriyor. Ürettiği alt yapı malzemesiyle yıllık 1 milyon TL tasarruf sağlıyoruz. Taş kırma şantiyemizden yılda 388 bin ton altyapı malzemesini üretimi yol, asfalt, kaldırım ve diğer altyapı hizmetlerimize ciddi bir katkı sağlıyor.” ifadesini kullandı.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Zorunlu emisyon testi geliyor

Zorunlu emisyon testi geliyor


5 yıl önce Best Haber

Çevreye ve insan sağlığına zarar veren dizel yakıt, 2018 yılında Almanya’nın Köln kentinde yasaklandı. ‘Yeşil Bölge’ adı verilen bölgelere dizel yakıt kullanan araçların girişini yasaklayan ‘dizel yasakları’ Köln şehrinin ardından Hamburg, Stuttgart, Bonn ve Essen de devreye ...

AK Parti kulisi: Erdoğan 'Muhalefetin gerisinde kalmayalım, biz de gündem yaratalım' dedi

Cumhuriyet'te yer alan ve kulislere dayandıran haberde, "Erdoğan, milletvekillerinden kendilerine güvenmelerini istedi. ‘İstanbul daha güzel olacak’ sloganı ile ‘oylar çalındı’ söylemlerinin başarılı olduğunu ileri süren Erdoğan, ‘Muhalefetin gerisinde kalmayalım. Biz de gü...

Hayat kurtaran köpekler ptt pullarında

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) ile görme engellilere ücretsiz rehber köpek desteği sağlayan Rehber Köpekler Derneği, Ankara’da “Yardımcı Köpekler” Konulu Anma Pulu tanıtım toplantısı yapıldı.

PTT AŞ Değerli Kağıtlar Dairesi Başkanı Mehmet Orhon toplantının a&cc...