loader
DTO'dan çevre hassasiyeti

DTO'dan çevre hassasiyeti

Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, DTO Antalya Başkanı Ahmet Çetin Aylık faaliyetler hakkında Meclisi bilgilendirdi. Hesapları İnceleme Komitesi Başkanı Kemal Piro tarafından 2019 Kasım Ayı Gelir Giderleri tablosunu Meclise sunmasının ardından, toplantıya katılan Meclis Üyeleri İlçelerindeki sorunlar hakkında bilgiler verip, çözüm yolları tartışıldı.

Başkan Ahmet Çetin toplantıda, Adrasan Bölgesinde yaşanan İskele sıkıntısının ortadan kaldırılması amacıyla kurumlar ile görüşmeler yapıldığına dikkat çekerek, Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, KUTSO (Kumluca Ticaret Sanayi Odası) ve Kumluca Belediyesi ile ortaklaşa,  Şubat ayı içerisinde bir toplantı yapılacağını söyledi.

Konuklardan detaylı sunumlar!

Toplantıya TÜRÇEV Bayrak Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy, AÜ Kemer Sualtı Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hakan Öniz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğünde Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Sorumlusu Jeoloji Mühendisi Kemal Özgün de katılırken, yapıkları çalışmaları özetleyen birer konuşma yaptılar.

Kemer Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde gelinen son durum ne?

AÜ Kemer Sualtı Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hakan Öniz, Kemer’de açılması için büyük çaba sarf edilen Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde gelinen son durum ile Akdeniz Kıyılarında gerçekleştirdikleri sualtı arkeolojik kazılar hakkında meclisi bilgilendiren bir sunum yaptı.

DTO Antalya Şubesi ile iyi bir işbirliği içinde olduklarını belirten Öniz, bu konuda desteklerinden dolayı Oda yönetimine teşekkürlerini sundu. Hakan Öniz “ Kısa bir süre önce Kemer’de Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin hayata geçirilmesi adına adımlarımızı attık. Projeleri hazırlandı, revize edildi ve Kültür Bakanlığımıza gitti. Sayın Bakamımıza bu proje beş ayrı kez sunuldu. Her defasında yapalım diye talimatı aldındı. Bölgenin katkıları ile ve umarım Deniz Ticaret Odasın da bu projenin bir tarafında yer alması ile, dünyanın en modern sualtı arkeoloji müzesini Ülkemize, Antalya’mıza ve Kemer’e kazandırmış oluruz. Neden Kemer? Çünkü bölgede bir de Kültür ve Turizm Bakanlığımız adına Kemer’in merkezinde Antalya Müzemiz ile birlikte İdyros Antik Kenti’nin kazısını yapıyoruz. Kazılarımıza üç sene önce başladık. Kazı alanı Ayığı Parkı’nın hemen yanında, üçüncü derece SİT alanımızda yaklaşık yedi dönümlük bir alanda müze yapımına uygun, denize 30 mt. mesafede devam ediyor. Bu müze yapımını da bu alanda değerlendirmeyi istedik. Bu müzenin turizme de büyük katkınsın olacağını düşünüyoruz” dedi.

Hedefimiz Mavi bayrağı, dünyada en çok bilinen eko etiket olarak yatlarımızda dalgalandırmak!

TURÇEV Mavi Bayrak Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy teknelerin Mavi Bayrak alımı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Lokman Atasoy, mecliste yaptığı sunumunda öncelikle Antalya’nın Mavi Bayrak sayılarında dünya çapında ilk sırada olduğuna dikkat çekerek, Mavi Bayrak alınabilmesi için Plajlar, marinalar ve yatlar için çeşitli kriterlerin olduğunu ve bu kriterlere göre her yıl bir değerlendirme yapılıp, kriterlere uyan plaj, marina ve yatlara mavi bayrak verildiğini söyledi.

Bu yıl Yatlarda mavi Bayrak sayını  arttırmak için çalışmalar yaptıklarını da belirten Atasoy “ Deniz Ticaret Odası Antalya Şubemiz ile birlikte bu konuda meclisin ve üyelerin bilgilendirilmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl özellikle yatlarda mavi bayrak sayılarının artırılması amacıyla ciddi bir çalışma içerisine girdik. Hedefimiz Mavi bayrağı, dünyada en çok bilinen eko etiket olarak yatlarımızda dalgalandırmak. Turistlerin daha çok çevre ve doğal kaynakları korunduğu, denizin, havanın temiz olduğu yerleri tercih ediyorlar” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak denetimlere büyük önem veriyoruz!

Kemal Özgün,  Antalya Büyükşehir Belediyesinin Çevre Koruması, denetimler ve Atık Alım Tesisleri ile ilgili sunumlarını yaparak üyelerimizi bilgilendirdi. Özgün, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak denetimlere büyük önem verdiklerini belirterek. “ Gemi ve deniz araçlarının denetimlerde yeni teknolojik imkanların kullanılmasına yönelik 2020 yılı itibarı ile Antalya Büyük Şehir Beleidyemiz gece görüş özelliğine dahip 12 ay hizmet verebilecek bir adet denetim teknesi alım çalışmalarını yürütmekte olup, 30 Aralık 2019 tarihinde ihalesi yapılmıştır. 30 Ocak 2020 tarihinde sözleşmesi imzalanacaktır. Ayrıca yine Gemi ve deniz araçlarının denetimlerde teknolojik açıdan büyük katkı sağlayan helikopter ve uçağa göre daha ekonomik olan Drone kullanımına da 2019 yılı sonu itibarı ile başlanmıştır” dedi.

Özgün ayrıca,10 Ocak 2020 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından denizlerin ve kıyıların daha etkin korunabilmesi ve sektör temsilcileri ve halkın daha hızlı hizmet alabilmesi için Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde “Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü” nün de kurulduğunu da söyledi.


Etiketler: DTO AHMETÇETİN SUALTIARAŞTIRMAMERKEZİ TURÇEV MAVİBAYRAK DENİZTİCARETODASI AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Tütüncü’den depremi yaşayan illerin derneklerine taziye

Tütüncü’den depremi yaşayan illerin derneklerine taziye 

Deprem bölgesindeki temasların ardından ayağının tozu ile Antalya’daki Elazığ ve Malatya hemşehri derneklerine taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Başkan Tütüncü, deprem bölgesindeki izlenimlerini de aktardı...

Ocak Programı Belli Oldu

Ocak Programı Belli Oldu


6 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediyesi’nin kent hayatına yeni bir soluk kazandıran Türkan Şoray Kültür Merkezi Ocak programı belli oldu. 6 etkinliğin gerçekleştirileceği Ocak’ta, Ataol Behramoğlu’nun yazdığı müzikli gösteri ‘Bebeklerin Ulusu Yok’ ve Türkiye’nin barok dönem enstrü...

Artık hem sıcak ev, hem de güvendeler

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kapısı olmayan evlerinde korku içinde yaşayan ve evin
girişine soğuktan korunmak için battaniye asan 4 çocuklu Toğa ailesinin yardımına koştu.
Ekipler ivedi şekilde evin kapılarını taktı, odalarını boyadı ve elektrik tesisatını yeniledi.
Toğa ailesi, &l...