loader
Kepez’den büyük bir yol yapımı daha

Kepez’den büyük bir yol yapımı daha

Kepez Belediyesi, Masa Dağı bölgesinde zorlu yeryüzü şekillerini ortadan kaldırarak bir yol daha açıyor. Bölgenin kuzeyinde 25 metre genişliğinde ve 3 km uzunluğundaki imar yolunun açılmasına başlandı.

Kepez Belediyesi, 2B (orman vasfını yitirmiş hazine arazileri) ile ilgili mülkiyet probleminin çözümünden sonra imar adalarında yapılaşmanın başladığı Masa Dağı bölgesinde, ihtiyaç duyulan imar yollarını açmaya devam ediyor.
Fen İşleri Müdürlüğü, Masa Dağı’nın güney kısmında iş makineleriyle büyük kaya parçalarını peynir kalıbı gibi keserek, 200 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki Alparslan Türkeş Bulvarı açmıştı.
 
 Masa Dağı’nın kuzeyine 25 metrelik yol

Fen İşleri, şimdi de Masa Dağı’nın kuzey kısmında 25 metre genişliğinde ve 3 km uzunluğundaki imar yolunun yapımını başlattı. Ekipler, yeni yolun yapımında da zorlu coğrafi şartlarla mücadele ediyor. Büyük bir kısmı açılan yolun batı ve doğu kısımları büyük kaya parçaları kırılarak ve vadiler doldurularak açılacak. Bölgedeki ulaşımı rahatlatacak olan yeni yol, batıda Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi’ne, doğuda ise Ulubatlı Hasan Caddesi’ne bağlanacak.

Yeni yol batı ve doğudaki ki bulvarı bağlayacak

Tamamlandığında yolun devamındaki caddeler kullanılarak batıdaki Antalya Bulvarı’na ve doğudaki Süleyman Demirel Bulvarı’na ulaşılacak.
Yeni yol, çevresindeki imar parsellerine konutların yapımını ve bölgeye belediyecilik hizmetleri ile kamu yatırımlarının gelmesine de imkân tanıyacak.
Bu yıl içerisinde tamamlanması planlanan 25 metrelik yol, bölgeye yapılacak olan Antalya Şehir Hastanesi için de alternatif bir ulaşım ağı olacak.


Etiketler: KEPEZBELEDİYESİ MASADAĞI FENİŞLERİ YOLYAPIMI AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Büyükşehir Belediyesi, bayram tatilinde minik dostlarımızı yalnız bırakmayacak

Büyükşehir Belediyesi, bayram tatilinde
minik dostlarımızı yalnız bırakmayacak
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi Kurban
bayramında da hizmet vermeye devam ediyor. Hasta bakıcısından, veterinere kadar personelin
tam kadro görevde olacağı ba...

“Konyaaltı Sahili ranta kurban edilmemiştir”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Sahili işletme ihalesinin
kamu zararı oluştuğu için iptal edildiğini vurgulayarak, “Konyaaltı Sahili ranta kurban
edilmemiştir. Antalya, adrese teslim bu ihale ile zarara uğratılmıştır. Daha fazla dayanm...

Kepez’in muhteşem festivali sona erdi

Kepez Belediyesi’nin öğrencileri yarıyıl tatilini aktif ve verimli geçirebilmesi için düzenlediği Antalya Sömestir Festivali, son gününde ziyaretçilerini Sosyal Medya Fenomeni Prenses Elif ve Showmen Sefa Doğanay ile buluşturdu. Haberin Devamı