loader
Deri sektöründe çifte ödül töreni

Deri sektöründe çifte ödül töreni

Deri sektörü; çifte ödül töreni coşkusu yaşadı. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Leather&More Fuarı kapsamında; Deri'n Fikirler Tasarım Yarışması Final Defilesi ve İhracatın Yıldızları Ödül Törenini arka arkaya gerçekleştirdi.

Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nda birinciliği DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencisi İpek Erdem kazanırken, ikincilik ödülü İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğrencisi Arzu Birdal'ın, üçüncülük ise; İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğrencisi Nurdan Ahsen Fıçıcı'nın oldu.

İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde ise; deri ve deri mamulleri sektörünün toplam ihracatının yüzde 92'sini gerçekleştiren 36 firma bronz, gümüş ve altın kategorilerinde ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, her yıl artan rekabet koşullarında ihracat yapabilmek için çırpınan, günlerini yurtdışında, evden uzakta mal satmak için harcayan, 2019 yılında tüm olumsuz koşullara rağmen ihracatlarını sürdüren ihracatçılara ve bu ihracatçılara 3.2 milyar TL destek veren Ticaret Bakanlığı'na teşekkür etti.

2020 yılı hedefimiz ihracatı yüzde 15 arttırmak

Türk deri sektörünün 2019 yılını 1.6 milyar dolar ihracat rakamı ile geride bıraktığını, 2020 yılında ihracatlarını yüzde 15 arttırmayı hedeflediklerini anlatan Zandar, "Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza başladık. Umarım bir sene sonra daha çok ihracatçımıza ödül vermek nasip olur" şeklinde konuştu.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından Ticaret Bakanlığı'nın desteği, İZFAŞ ve SİNTAN Kimya'nın katkılarıyla düzenlenen Eksi Otuz'da Kalp Donar temalı yarışmanın jürisinde; "Emre Erdemoğlu – Moda Tasarımcısı, Hatice Gökçe– Moda Tasarımcısı, Simay Bülbül– Moda Tasarımcısı, Meltem Özbek– Moda Tasarımcısı, Siren Ertan– Moda Tasarımcısı, Ruken Mızraklı – Gündüz Kürk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Sedef Orman – Derimod Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Selahattin Güven - EDMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Jüri Başkanı, Gürkan Gözmen – Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı" görev yaptı.

10 finalistin tasarımları Serkan Duman Kareografisinde düzenlenen defilede sergilendi. Birinci tasarımcı 10 bin TL'lik ödülün sahibi olurken, ikinci tasarımcı 6 bin TL, üçüncü tasarımcı 4 bin TL para ödülü kazandı. Ödül kazanan tasarımcılar Hollanda'da staj fırsatını da yakaladı.

Finalistler, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin projesinin Ticaret Bakanlığı'nca kabul edilmesi halinde yurtdışında eğitim fırsatına da sahip olabilecekler.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde ödül alan firmaların listesi aşağıdadır;

ALTIN KATEGORİ (Firmalar Alfabetik Sıralanmıştır)

AGAMER DERİ KONFEKSİYON SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, ESKATEK DERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, LIDER DERI URUNLERI SAN.VE TIC A.S., MARC CHANTAL DERİ VE TEKSTİL ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, NARİNBEBE AYAKKABI VE TEKSTİL SAN.TİC.LTD.ŞTİ., SEPİCİLER ÇAYBAŞI DERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

GÜMÜŞ KATEGORİ (Firmalar alfabetik sıralanmıştır)

DOGO TASARIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş., GENÇ KARDEŞLER AYAKKABI SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ., HAKEM AYAKKABI VE MALZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ., META AYAKKABI SAN. VE TİC. A.Ş., ON-AR AYAKKABI KALIP SAN. TİC. LTD. ŞTİ., ZANDAR AYAKKABI TEKSTİL SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

BRONZ KATEGORİ (Firmalar alfabetik sıralanmıştır)

AKSİN KUNDURA SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.; ASSA AYAKKABICILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ; AURA AYAKKABI DERİ VE MAMÜLLERİ SANAYİVE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ; CANBOL DERİ SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.; CEYLAN AYAKKABI VE DERİ MAM. SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.; CORİUM BELT DERİ SARACİYE SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ; DERKİMPA DERI TEKSTİL TURİZM İNŞ. VE KİMYEVİ MAD. SAN. VE TİC. A.Ş.; GENÇLER DERİ MAMÜLLERİ AYAKKABI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ; GÜNDOĞDULAR DERİ SARACİYE AKS. KONF.TEK.İM.İT.İH.SAN.TİC.LT.Ş; HÜDAVERDİ SPOR MALZEMELERİ SAN AYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ.; KOÇ KUNDURA SAN.VE TİC.LT.ŞTİ; MEHMET GÜLER AYAKKABI VE DERİ MAM.SAN.VE TİC.LTD.Ş.; NEVZAT ONAY AYAKKABI VE DERİ MAMULLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ; ÖZARPA AYAKKABICILIK SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.; RIFAT SARI ÜÇEL AYAKKABI DIŞ TİCARET PAZARLAMA TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ; SEÇKİN TÜRKSEVER CAPPİ COMFORT AYAKKABI; SERAY AYAKKABI VE TERLİK SAN. TİC.LTD.ŞTİ.; SEVİMLİ DERİ SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.; SİMİN AYAKKABI VE YAN SAN.ÜR. SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.; ŞANEL AYAKKABI VE MALZEMELERİ İNŞAAT GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ; ÜSTÜNDAĞ AYAKKABI VE AYAKKABI MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ; WANETTİ AYAKKABI İNŞAAT OTOMOTİV TURİZM PETROL ÜRÜNLERİ ANONİM ŞİRKETİ; YAĞCIOĞLU AYAKKABI TEKSTİL İNŞAAT TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ; YENER KUNDURA SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.


Etiketler: DERİSEKTÖRÜ EGEDERİ DERİMAMÜLLERİİHRACATÇILARIBİRLİĞİ LEATHERMOREFUARI ERKANZANDAR İZFAŞ SİNTANKİMYA TürkiyeDerikonfeksiyoncularıDerneği TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Tütüncü’nün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kıymetli Basın Mensupları;

Sizler toplumun her alanda yaşadığı sorunları ve bu sorunların çözüm önerilerini,  yeri geldiğinde canınız pahasına dahi kaleme alarak kamuoyuna aktaran çok kıymetli bir mesleğin mensuplarısınız.  

Zor şartlar altında, gece gündüz demeden me...

KÖK için büyük yarış !

KÖK için büyük yarış !


4 yıl önce Best Haber

ATSO’nun geleneksel ödül törenlerini tek bir çatı altında toplayan ve kısa adı “KÖK” olan “Kente Önem Katanlar” Ödülleri’ne yoğun bir başvuru olduğunu belirten Davut Çetin, “ATSO KÖK Ödülleri’nin gördüğü ilgiden çok...

MANAVGAT BELEDİYESİ PANDEMİ SÜRECİNDE ÖRNEK SOSYAL BELEDİYECİLİK

Manavgat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, tüm Türkiye’nin

COVİD 19 virüsüyle mücadele ettiği hassas pandemi sürecinde engelli, hasta,

yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor.

Manavgat Belediyesi Sosyal Y...