loader
Alanya esnafının 'çıplak turist' isyanı

Alanya esnafının 'çıplak turist' isyanı

Alanya esnafının 'çıplak turist' isyanı

Alanya'da esnaf, turistlerin şehir merkezinde mayo ile gezmesin tepki göstererek Alanya Belediyesi'nin gerekli adımı atması gerektiğini belirtti.

ALANYA'da turistlerin bikini ve tanga ile sokakta dolaşmalarına karşı çıkan Cruseo Restoran sahibi Mehmet Türemiş, “Fransa’da sokakta mayo ile dolaşmak yasak. Alanya Belediyesi bu konuda bir adım atmalı” dedi.

Fransa’nın güney sahilindeki bazı kentlerde mayoyla sokakta gezme yasağı uygulanıyor. Montpellier yakınlarında La Grande Motte isimli tatil beldesinde Belediye Meclisi’nde alınan karar uyarınca, giyim yönetmeliğine uymayan ve şehir merkezinde veya dükkanlara yarı çıplak girenler, 40 Euro para cezası ödemek zorunda kalıyor. Belediye, kentteki esnafın şikayeti üzerine bu kararı aldığını açıkladı. Toplam 5 bin nüfusa sahip olan tatil beldesinin nüfusu, yaz sezonunda 10 kat artıyor.

Fransa’nın diğer bazı tatil bölgelerinde de 1970’li yıllardan beri giyim yönetmeliği uygulanıyor. Fransa’da bu karar uygulanırken, Alanya’da ise plajlardan çıkan bazı turistler, bikini ve tanga ile Alanya sokaklarında rahatça geziyor. Sokakta insanlara aldırış etmeden yarı çıplak gezen kadın ve erkek turistler vatandaşın ve esnafın tepkisine neden oluyor.

Bu duruma tepki gösteren turizmci Mehmet Türemiş, "Alanya’da turizm ve turist! Gördüğünüz gibi elinde cüzdan bile yok ki para harcasın, kıçında don yok ki bir şeyler yesin içsin. Ben evimde bile pijama ile gezerken ve yatarken, bu insanların caddede sokakta bu kadar açık saçık dolaşmaları nasıl bir ahlaksızlık inanamıyorum. Git deniz kenarında kumsalda istediğin gibi gez" dedi.(yenialanya)
 


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Esentepe’ye çok amaçlı park

Esentepe’ye çok amaçlı park


7 yıl önce Best Haber

Kepez Belediyesi, Esentepe Mahallesi’ne, içerisinde çok amaçlı toplantıların yapılabileceği üzeri kapalı bir alanın da olduğu bir park inşa ediyor.

Yeşil seferberliği başlatan Kepez Belediyesi, ilçedeki 621 adet park sayısına yenilerini eklemeye devam ediyor. Park ve Bahçeler Müd&u...

Kaleiçi’nde festival zamanı

Kaleiçi’nde festival zamanı


6 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Adalya Koleji’nin ‘kültürel mirasın korunması’ başlığıyla

sürdürdüğü Erasmus+ projesi kapsamında Antalya’da bulunan yabancı öğrencilerin ziyaretinde bu yıl

5’incisi düzenlenecek Kaleiçi Old Town Festiva...

Kaleiçi Old Town Festivali 10-13 Ekim’de

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek Kaleiçi Oldtown

Festivali’nin 10-13 Ekim tarihlerinde düzenleneceğini açıkladı. Geçmiş yıllarda Küba, İtalya ve

Rusya’nın onur konuğu ülke olarak katıldığı festivale...