loader
Alanya esnafının 'çıplak turist' isyanı

Alanya esnafının 'çıplak turist' isyanı

Alanya esnafının 'çıplak turist' isyanı

Alanya'da esnaf, turistlerin şehir merkezinde mayo ile gezmesin tepki göstererek Alanya Belediyesi'nin gerekli adımı atması gerektiğini belirtti.

ALANYA'da turistlerin bikini ve tanga ile sokakta dolaşmalarına karşı çıkan Cruseo Restoran sahibi Mehmet Türemiş, “Fransa’da sokakta mayo ile dolaşmak yasak. Alanya Belediyesi bu konuda bir adım atmalı” dedi.

Fransa’nın güney sahilindeki bazı kentlerde mayoyla sokakta gezme yasağı uygulanıyor. Montpellier yakınlarında La Grande Motte isimli tatil beldesinde Belediye Meclisi’nde alınan karar uyarınca, giyim yönetmeliğine uymayan ve şehir merkezinde veya dükkanlara yarı çıplak girenler, 40 Euro para cezası ödemek zorunda kalıyor. Belediye, kentteki esnafın şikayeti üzerine bu kararı aldığını açıkladı. Toplam 5 bin nüfusa sahip olan tatil beldesinin nüfusu, yaz sezonunda 10 kat artıyor.

Fransa’nın diğer bazı tatil bölgelerinde de 1970’li yıllardan beri giyim yönetmeliği uygulanıyor. Fransa’da bu karar uygulanırken, Alanya’da ise plajlardan çıkan bazı turistler, bikini ve tanga ile Alanya sokaklarında rahatça geziyor. Sokakta insanlara aldırış etmeden yarı çıplak gezen kadın ve erkek turistler vatandaşın ve esnafın tepkisine neden oluyor.

Bu duruma tepki gösteren turizmci Mehmet Türemiş, "Alanya’da turizm ve turist! Gördüğünüz gibi elinde cüzdan bile yok ki para harcasın, kıçında don yok ki bir şeyler yesin içsin. Ben evimde bile pijama ile gezerken ve yatarken, bu insanların caddede sokakta bu kadar açık saçık dolaşmaları nasıl bir ahlaksızlık inanamıyorum. Git deniz kenarında kumsalda istediğin gibi gez" dedi.(yenialanya)
 


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Başkan Türel ilk projelerini açıkladı


400 dönümlük Millet Bahçesi, 25 kilometrelik metro, Film Stüdyoları…

20 milyarlık yatırım, 70 bin istihdam hedefi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gelecek dönem için 359 proje hazırladıklarını ve bu projelerin yaklaşık 70 bin kişiye is...

8 Mart’ı kırmızı karanfillerle kutladılar

Muratpaşa Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Sarı ve Muratpaşa’nın kadın belediye meclis üyeleri 8

Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla belediyenin kadın çalışanlarına karanfil hediye etti.

Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü&rsquo...

Başkan Böcek Gazeteciler Günü’nde basınla buluştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler
Günü’nde basın emekçileri ile buluştu. Gazetecilerin bu özel gününü kutlayan Başkan Böcek,
gazetecilerin 25 yıldır kendisine her zaman destek verdiğini ve bugünlere gelmesine ve...