loader
AKDENİZ FOKU İÇİN İŞBİRLİĞİ

AKDENİZ FOKU İÇİN İŞBİRLİĞİ

Muratpaşa Belediyesi, nesli tehlikede altında olan Akdeniz foku için, TED Antalya Koleji ve SAD (Sualtı Araştırmaları Derneği) ile işbirliğine gidiyor. Üç kurum, Akdeniz fokunun korunması ve tanıtımı için protokol imzalayacak

Muratpaşa Belediyesi, Nisan ayında 2’nci Çevre Festivali’ni gerçekleştirmeye hazırlanırken, nesli ‘kritik derecede tehdit altında tür’ olarak sınıflandırılan Akdeniz fokunun korunması ve tanıtımı için önemli bir işbirliğine de imza atıyor. Muratpaşa Belediyesi, TED Antalya Koleji ve SAD, Akdeniz fokunun korunması, tanıtımı ve bu kapsamda çevre bilincinin oluşturulması için protokol imzalayacak.

Söz konusu işbirliğine ilişkin protokolün Muratpaşa Belediyesi Nisan ayı meclisinde değerlendirileceğini belirten Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Akdeniz fokunun, dünyada kalan 500-700 bireyinin büyük bölümünün ülkemizle Yunanistan kıyılarında yaşadığı tahmin ediliyor. Ülkemizde de en çok Antalya’mız kıyılarında görüldüler. Akdeniz fokunun korunarak, neslinin devamı için TED Antalya Koleji ve Sualtı Araştırmaları Derneği ile işbirliğine gideceğiz. Bizimle işbirliği yaparak, duyarlılık gösteren TED Antalya Koleji ve Sualtı Araştırmaları Derneği’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Söz konusu protokol, Akdeniz foku ile ilgili broşür, afiş, heykeller gibi tanıtım materyalleri hazırlanması ve belgesel çekilmesi, Akdeniz fokunun Muratpaşa’nın simgelerinden biri haline getirilmesi, öğrenci, öğretmen ve velilerden proje ekibi oluşturulup, eğitimi, daha sonra bu ekibin özellikle balıkçılar, gezi tekneleri sahibi, kaptanları ve çalışanlarına eğitim vermesi gibi çalışmaları içeriyor.


Etiketler: Akdeniz foku koruma Muratpaşa Belediyesi TED Antalya Koleji Sualtı Araştırmaları Derneği 2’nci Çevre Festivali

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

ANTALYA'DA ULAŞIMA BÜYÜK YENİLİK

ANTALYA'DA ULAŞIMA BÜYÜK YENİLİK


7 yıl önce Best Haber

Antalya’da ulaşımda büyük kolaylıklar sağlayan Başkan Türel, 23 Mart Cumartesi’den itibaren (yarın) ulaşımın kent merkezinde AU plakalı otobüslerde, siyah resmi plakalı otobüslerde ve raylı sistemde ücretsiz olacağını müjdeledi.

Antalya Büyükşehir ...

Başkan Böcek Gazeteciler Günü’nde basınla buluştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler
Günü’nde basın emekçileri ile buluştu. Gazetecilerin bu özel gününü kutlayan Başkan Böcek,
gazetecilerin 25 yıldır kendisine her zaman destek verdiğini ve bugünlere gelmesine ve...

Muratpaşa yargıya gidiyor

Muratpaşa yargıya gidiyor


6 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediyesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti, MHP ve İyi Parti oylarıyla, ilçede atıl

ve mezbelelik halde bulunan kamu alanlarının Antalyalıların yaşam kalitesini artıracak çalışmalarla

kente kazandırılmasını sağlayacak, ayrıca vatandaşların mülkiyet haklarını ...