loader
AKDENİZ FOKU İÇİN İŞBİRLİĞİ

AKDENİZ FOKU İÇİN İŞBİRLİĞİ

Muratpaşa Belediyesi, nesli tehlikede altında olan Akdeniz foku için, TED Antalya Koleji ve SAD (Sualtı Araştırmaları Derneği) ile işbirliğine gidiyor. Üç kurum, Akdeniz fokunun korunması ve tanıtımı için protokol imzalayacak

Muratpaşa Belediyesi, Nisan ayında 2’nci Çevre Festivali’ni gerçekleştirmeye hazırlanırken, nesli ‘kritik derecede tehdit altında tür’ olarak sınıflandırılan Akdeniz fokunun korunması ve tanıtımı için önemli bir işbirliğine de imza atıyor. Muratpaşa Belediyesi, TED Antalya Koleji ve SAD, Akdeniz fokunun korunması, tanıtımı ve bu kapsamda çevre bilincinin oluşturulması için protokol imzalayacak.

Söz konusu işbirliğine ilişkin protokolün Muratpaşa Belediyesi Nisan ayı meclisinde değerlendirileceğini belirten Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Akdeniz fokunun, dünyada kalan 500-700 bireyinin büyük bölümünün ülkemizle Yunanistan kıyılarında yaşadığı tahmin ediliyor. Ülkemizde de en çok Antalya’mız kıyılarında görüldüler. Akdeniz fokunun korunarak, neslinin devamı için TED Antalya Koleji ve Sualtı Araştırmaları Derneği ile işbirliğine gideceğiz. Bizimle işbirliği yaparak, duyarlılık gösteren TED Antalya Koleji ve Sualtı Araştırmaları Derneği’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Söz konusu protokol, Akdeniz foku ile ilgili broşür, afiş, heykeller gibi tanıtım materyalleri hazırlanması ve belgesel çekilmesi, Akdeniz fokunun Muratpaşa’nın simgelerinden biri haline getirilmesi, öğrenci, öğretmen ve velilerden proje ekibi oluşturulup, eğitimi, daha sonra bu ekibin özellikle balıkçılar, gezi tekneleri sahibi, kaptanları ve çalışanlarına eğitim vermesi gibi çalışmaları içeriyor.


Etiketler: Akdeniz foku koruma Muratpaşa Belediyesi TED Antalya Koleji Sualtı Araştırmaları Derneği 2’nci Çevre Festivali

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Başkan Topaloğlu, ilçedeki çalışmaları denetledi

Topaloğlu, Korona virüse karşı sürdürdükleri çalışmaların yanı sıra, ilçedeki diğer hizmetleri de aksatmadan yapmaya devam edeceklerini söyledi. Çamyuva Mahallesi'nde kurulan semt pazarını ziyaret eden Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, pazar giriş ve çıkışlarındaki kontroll...

Kepez’den camilere teknolojik temizlik

Kepez Belediyesi, 11 yıldır gerçekleştirdiği cami temizliğinde ileri teknolojiye geçti. Mobil halı yıkama makinesiyle camilerin halıları yerinde temizleniyor. Başkan Hakan Tütüncü de “Kepez’in camileri artık dünyanın en ileri teknolojileriyle temizleniyor.” dedi.

Kepez Belediyesi, v...

Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi öğrencilerinin mezuniyet sevinci

Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi
öğrencilerinin mezuniyet sevinci
Antalya Büyükşehir Belediyesi Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Merkezi’nde
eğitim alan çocuklar ve özel bireyler için mezuniyet töreni düzenlendi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosy...