loader
83 Yaşında poşet almadı file ördü

83 Yaşında poşet almadı file ördü

Antalya’da yaşayan aslen Trabzon Sürmeneli olan 83 yaşındaki emektar balıkçı Aydın Küçük, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen sıfır atık projesi kapsamında marketlerde poşetlerin ücretli olmasından dolayı 40 yıl önce mesleği olan balıkçılıktan öğrendiği ağ örmesinden esinlenerek file örmeye başladı. 83 Yaşındaki emektar balıkçı Aydın Küçük “40 yıl önce balıkçılık yapıyordum. Doğaya olan sevgim her zaman vardı. Poşetlerin ücretli olmasından sonra bir vatandaş olarak ne katkı sağlayabilirim diye düşünürken alışveriş filesi örmeye başladım. Artık poşet almıyorum marketlerden almış olduğum ürünleri ördüğüm filelere koyuyorum”dedi. 

Gözünden katarak ameliyatı olan küçük file örmenin zahmetli bir iş olmadığını öğrenmek isteyen doğa dostu vatandaşlara file örmeyi öğretebileceğini de sözlerine ekledi.


Etiketler: 83 Yaşında poşet almadı file ördü haberi file örümü poşet almak istemeyenlere alternatifler kendi poşetini kendin yap file örnekleri

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Gündoğmuş'ta 15 hane suya kavuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ara vermeksizin sürdürdüğü ilçe
yatırımlarına bir yenisini ekleyerek bu kez Gündoğmuş’ta vatandaşların mağduriyetini
giderdi. İlçe merkezine 27 km mesafede bulunan Kayabükü Mahallesi Güzle m...

Korona virüs önleme çalışmaları yoğunlaştı !

Antalya Büyükşehir Belediyesi, korona virüsüne karşı toplu ulaşım araçlarını ve otobüs
duraklardaki rutin temizlik işlerini sıklaştırdı. Toplu ulaşım araçları ve kapalı duraklar toplum
sağlığı için temizlenerek, dezenfekte ediliyor. Sosyal medya ve tanıtım mecralarından da<...

Uyuşturucu İle Mücadele Çalışmaları

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerimizce, ilimiz genelinde uyuşturucu ticareti ve uyuşturucu kullanımı ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında riskli bölgeler tespit edilmiştir.
2017 yılı ikinci yarısından i...