loader
83 Yaşında poşet almadı file ördü

83 Yaşında poşet almadı file ördü

Antalya’da yaşayan aslen Trabzon Sürmeneli olan 83 yaşındaki emektar balıkçı Aydın Küçük, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen sıfır atık projesi kapsamında marketlerde poşetlerin ücretli olmasından dolayı 40 yıl önce mesleği olan balıkçılıktan öğrendiği ağ örmesinden esinlenerek file örmeye başladı. 83 Yaşındaki emektar balıkçı Aydın Küçük “40 yıl önce balıkçılık yapıyordum. Doğaya olan sevgim her zaman vardı. Poşetlerin ücretli olmasından sonra bir vatandaş olarak ne katkı sağlayabilirim diye düşünürken alışveriş filesi örmeye başladım. Artık poşet almıyorum marketlerden almış olduğum ürünleri ördüğüm filelere koyuyorum”dedi. 

Gözünden katarak ameliyatı olan küçük file örmenin zahmetli bir iş olmadığını öğrenmek isteyen doğa dostu vatandaşlara file örmeyi öğretebileceğini de sözlerine ekledi.


Etiketler: 83 Yaşında poşet almadı file ördü haberi file örümü poşet almak istemeyenlere alternatifler kendi poşetini kendin yap file örnekleri

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN BABALAR GÜNÜ MESAJI

Türk örf ve adetlerinde babalarımızın aile içinde merkezi bir konumu vardır.

Evin direği, ailenin dayanak noktasıdır. Çocukların hayata hazırlanmasında,

sosyalleşmesinde önemli yer tutmaktadır.

Aile anne, baba ve çocuklardan oluşan bir bütündür. Ailede babalarım...

Kepez tüm kalbiyle depremzedelerin yanında

Kepez Belediyesi, kuru gıda, battaniye, ısıtıcı ve kışlık giysiden oluşan 2. yardım tırını da afet bölgesine gönderdi. Başkan Tütüncü de, “Kepez, tüm kalbiyle depremzede kardeşlerinin yanında” dedi.

 Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin yaralarını sarmak için harek...

Muratpaşa Belediyesi yaraları sarıyor

Muratpaşa Belediyesi, Antalya’da geçen haftalarda etkili olan fırtına, hortum ve sağanak yağışta sera ve evleri zarar gören 26 aileye 2 bin 500’er lira maddi yardımda bulundu. Muratpaşa Belediyesi ayrıca zarar gören evlerin bakımına ve seraların temizliğine destek veriyor. 
Antalya’da Ocak ayın...