loader
83 Yaşında poşet almadı file ördü

83 Yaşında poşet almadı file ördü

Antalya’da yaşayan aslen Trabzon Sürmeneli olan 83 yaşındaki emektar balıkçı Aydın Küçük, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen sıfır atık projesi kapsamında marketlerde poşetlerin ücretli olmasından dolayı 40 yıl önce mesleği olan balıkçılıktan öğrendiği ağ örmesinden esinlenerek file örmeye başladı. 83 Yaşındaki emektar balıkçı Aydın Küçük “40 yıl önce balıkçılık yapıyordum. Doğaya olan sevgim her zaman vardı. Poşetlerin ücretli olmasından sonra bir vatandaş olarak ne katkı sağlayabilirim diye düşünürken alışveriş filesi örmeye başladım. Artık poşet almıyorum marketlerden almış olduğum ürünleri ördüğüm filelere koyuyorum”dedi. 

Gözünden katarak ameliyatı olan küçük file örmenin zahmetli bir iş olmadığını öğrenmek isteyen doğa dostu vatandaşlara file örmeyi öğretebileceğini de sözlerine ekledi.


Etiketler: 83 Yaşında poşet almadı file ördü haberi file örümü poşet almak istemeyenlere alternatifler kendi poşetini kendin yap file örnekleri

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Konyaaltı’nda muhtarlara ‘Sıfır Atık’ semineri

Konyaaltı’nda muhtarlara ‘Sıfır Atık’ semineri Konyaaltı Belediyesi’nde ‘Sıfır Atık’ kurulum çalışmaları tamamlandı. Bu kapsamda düzenlenen Sıfır Atık Yönetimi ve Mahalle Gönüllüleri Semineri ile muhtarlar bilgilendirildi.

İsrafın önlenmesini, etkin toplama...

Antalya’da fayton faaliyetleri sona erdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’da 10 Haziran itibariyle fayton faaliyetlerini
durdurmasının ardından, atlar da yeni yuvaları Antalya Hayvanat Bahçesi’ne getirildi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bayramdan önce gerçekleştirdiği basın
...

Büyükşehir petshop eğitimi verdi

Büyükşehir petshop eğitimi verdi


7 yıl önce Best Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü, petshop
sahiplerine ve hayvan severlere yönelik eğitim semineri düzenledi.
Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Orman Müdürlüğü işbirliği ile ASAT Genel Müdürlüğ&uu...