loader
Zarif sosyal medyadan bombaladı: Ne düşüneceklerini bilmiyorlar

Zarif sosyal medyadan bombaladı: Ne düşüneceklerini bilmiyorlar

İran Dışişleri Bakanı Zarif, son dönemde gerilimin zirve yaptığı ABD yönetimiyle ilgili konuştu. Zarif, ABD Başkanı Trump ile 'B Takımı'nın ayrı şeyler söylediğini ve Trump'ın ne düşüneceğini bilmediğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Donald Trump’ın İran ile ilgili paylaşımını eleştirdi.

Zarif, “B Takımı” olarak adlandırdığı Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid ile Trump’ın farklı şeyler söylediğini ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

B takımı bir şey söylüyor, Trump da ayrı bir şey. Kimin ne düşüneceğini bilmediği tam olarak ortaya çıkıyor. Biz, bin yıllardır ne düşünülmesi gerektiğini biliyoruz. ABD ile ilgili olarak ne düşünülmesi gerektiğini de 1953 (Musaddık’a yönelik ABD darbesi) yılından bu yana bunu biliyoruz. Bugünkü zamanda bu iyi bir gelişmedir.”

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetmişti:

“Bazı yalancı haber kanalları, İran ile ilgili yalan haberlerle ülkemize darbe vuruyor, İran konusunda hangi haberlerin yalan olduğuyla ilgili kafalar karışıyor ancak İran’ın da neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda kafası karışmış durumda ki bu da o kadar kötü (berbat) bir durum olmayabilir.”

KAYNAK;SOZCU.COM.TR

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/zarif-sosyal-medyadan-bombaladi-ne-dusuneceklerini-bilmiyorlar-4843370/

 


Etiketler: SOSYALMEDYA İRAN DIŞ İŞLERİ BAKANI

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Libya'da alıkonulan 6 Türk serbest bırakıldı

Libya'da Hafter güçlerinin alıkoyduğu 6 Türk denizci serbest bırakıldı. Libyalı şirket sahibiyle gemiye giden denizciler, kendi istekleriyle çalışmaya devam ediyor.

Libya'da General Halife Hafter'e bağlı güçler tarafından alıkonulan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı altı denizci se...

Trump Obama'yı suçladı! Milyonlarca insan öldü

ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde ulusal güvenlik danışmanlığı yapan Susan Rice'ı "felaket" olarak niteledi.Trump, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Obama'nın ulusal güvenlik danışmanına yönelik eleştirilerde bulunarak, Rice'ı "Obama&...

ABD, Azerbaycan'ın Laçın Koridoru'na kontrol noktası kurmasından rahatsız

ABD Dışişleri Bakanlığı, "ABD, Azerbaycan'ın Laçın Koridoru’nda bir kontrol noktası kurmasının barış sürecine güven tesis etme çabalarını baltalamasından derin endişe duymaktadır” dedi.


ABD, Azerbaycan'ın Ermeni silahlı grupların geçişini, mühimmat, may�...