loader
Yörsiad_Yörük tadında sohbetler

Yörsiad_Yörük tadında sohbetler

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici İş Adamları Derneği ) Gastronomi tarafından düzenlenen 'Doruk Özkan ile Yörük Tadında Sohbetler' Söyleşisinin ilk konuğu Antalya’nın tanınmış, başarılı iş insanlarından Hilmi Beken oldu.

Hilmi Beken’in söyleşisi ile başlayan sohbet toplantısında, Şef Doruk Özkan tarafından hazırlanan Yörük Lezzetleri üyelere sunuldu. Yaklaşık iki buçuk aylık bir sürede hazırlanan ve Mersin’den Afyon’a, Afyon’dan Trabzon’a, Trabzon’dan Antalya’ya uzanan Anadolu Mutfağından oluşan Yörük yemeklerinden, Keçi tereyağlı bazlama, Sütlü Kabak Çorbası, Ovalamaç, Çullama Köftesi, Fasulye Kavurma, Tandır Keşkek ve Pekmez Helvası büyük bir beğeni aldı.

Antalya’mızda başarılı, değerli iş insanlarımızı konuk edip onların tecrübelerini dinleyeceğiz!

YÖRSİAD Başkanı Aykut Ege yaptığı konuşmasında “ Bu gecenin en büyük mimarlarından bir tanesi YÖRSİAD’ın kuruluşundan bu yana bizler ile birlikte olan, bizlere her zaman kol kanat germiş, yol göstermiş Hilmi Beken büyüğümüz. Keyifli bir gece yaşıyoruz. Bundan sonra Antalya’mızda başarılı, değerli iş insanlarımızı konuk edip onların tecrübelerini dinleyeceğiz. Ayrıca yine Şef Doruk Özkan ile Yörük lezzetlerini de tatma şansı bulacağız” dedi.

YÖRSİAD, Gastronomi başlığı altında yeni bir pencere açtı.

Şef Doruk Özkan Yörük Mutfağının Anadolu’da önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekerek, YÖRSİAD Gastronomi olarak yaklaşık iki buçuk aydır Anadolu’nun dört bir yanından Yörük lezzetlerini araştırdıklarını söyledi.

Doruk Özkan “ YÖRSİAD, Gastronomi başlığı altında yeni bir pencere açtı. Bu projeye yaklaşık iki buçuk aydan bu yana çalışıyoruz. Bu sürede yaptığımız araştırmalarda bulduğumuz yemek sayısı bitmedi. Bu kadar zengin mutfak dünyada birçok ülkede yok. Yörük mutfağı aslında Anadolu mutfağı.  İlk yemeğimizi yapıyoruz. Anadolu ve Yörük Yemeklerini tüm YÖRSİAD üyeleri ile birlikte yorumladık. YÖRSİAD üyelerimiz Farklı lezzetler, farklı tatlar ile büyük bir şaşkınlıkla buda Yörük yemeğimiydi dediler. YÖRSİAD Gastronomi bundan sonra aktif bir şekilde devam edecek” dedi.

Bu kadar başarılı işlere imza atmamda en büyük pay değerli eşim Zuhal Hanım’dır!

Antalya'nın tanınmış başarılı iş insanlarından Hilmi Beken, YÖRSİAD Genel Sekreteri Murat Ulusoy'un moderatörlüğü ile tecrübelerini dernek üyeleri ile paylaştı. Başarılı iş hayatını anlatan Hilmi Beken, yılmadan ve yorulmadan üretmeye ve her zaman işinde ilkleri başaran birisi olarak yola devam ettiğini söyledi.

YÖRSİAD çok önemli bir sosyal kuruluş olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Hilmi Beken, genç iş insanlarına tavsiyelerde de bulundu ve tecrübelerini paylaştı:

 “İlk ve orta öğrenimimi tamamladıktan sonra çeşitli meslek dallarında faaliyet gösterdim. 1959 yılında Kırkgöz Mevkii'nde Eniştemin istasyonunda pompacı olarak işe başlayarak akaryakıt sektörüne girdim. 60'lı ve 70'li yıllarda eniştemin çeşitli istasyonlarında idarecilik ve yöneticilik yaptım. İlk tesisimizi 1976 yılında Eski Antalya Burdur yolu üzerindeki Yeniköy mevkiinde bulunan Shell istasyonunu devralarak açtım. Çok çalıştım ve hep ilklere imza attım. Yörenin ihtiyaçlarını gözlemleyerek akaryakıt istasyonu içerisinde mini market açarak Türkiye'de bir ilke imza attım.  Tesis içerisinde banyolar, araç yıkama alanları, dinlenme alanları, çamaşır yıkama üniteleri oluşturarak özellikle uzun yolculuk yapan müşterilere ek hizmetler sunmaya başladık. 1985 yılında açılan yeni çevreyolu üzerinde 10 bin metrekarelik alanda şu an Döşemealtı Merkez Şubesi olan tesisin temellerini 1987 yılında attık. 1989 yılının başında faaliyete geçen tesis dünya çapında birçok yeniliğin sunulduğu bir istasyon olduğunu, 1990 yılında UNESCO tarafından Temizlik ve Hijyen konusundaki üstün başarılarından dolayı dünya'da ilk kez bir akaryakıt istasyonuna verilen UNESCO çevre sağlığı ödülü'nü alarak ispatladı. Özellikle klimalı süper lüks tuvaletleri ile Türkiye çapında bir üne kavuşan tesisimizde Banyolar, Dinlenme Alanları, Tır ve Kamyon parkı ve sadece istasyon marketi olmaktan öte mini bir alışveriş merkezi oluşturduk. Hep çalıştık. Burada bu kadar başarılı işlere imza atmamda en büyük pay değerli eşim Zuhal Hanım’dır. Zuhal hanım her zaman yanımda olmuştur. Eğer iş hayatımızda bir başarı vara bu başarıdaki en büyük pay değerli eşim Zuhal Hanım’a aittir. Zuhal Hanım olmasaydı bu kadar başarıya imza atamazdım. Seçeceğiniz eşinizin ailesine iyi bakın, genlerine iyi bakın. Ayrıca oğullarım Semih ve Melih’e de iyi bir eğitim sağlamaları için her şeyi yaptım. Onlara anneleri ile birlikte hep zaman harcadık ve onların iyi bir eğitim almaları için zamanımızın büyük bölümünü onlara ayırdık. Şu anda onların başarılı bir iş insanı olmalarını büyük bir gurur ile izliyorum” dedi.

Söyleşi sonrası İş İnsanı Hilmi Beken’e teşekkürlerini sunan YÖRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı M.Aykut Ege konuk Hilmi Beken’e Yörük Keyfiyesi ve Teşekkür plaketi takdim etti.


Etiketler: YÖRSİAD YÖRÜKSANAYİCİİŞADAMLARIDERNEĞİ GASTRONOMİ DORUKÖZKAN MURATULUSOY AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Bora Duran’la klasikler gecesi

Bora Duran’la klasikler gecesi


4 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası, pop müziğin sevilen isimlerinden Bora Duran’la, Türkan

Şoray Kültür Merkezi’nde Barış Manço’dan Cem Karaca ve Neşet Ertaş’a Türk müziğinin klasikleriyle

sahne aldı. Konseri Belediye Başkanı Ümit Uysal da dinledi...

Muratpaşa yargıya gidiyor

Muratpaşa yargıya gidiyor


5 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediyesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti, MHP ve İyi Parti oylarıyla, ilçede atıl

ve mezbelelik halde bulunan kamu alanlarının Antalyalıların yaşam kalitesini artıracak çalışmalarla

kente kazandırılmasını sağlayacak, ayrıca vatandaşların mülkiyet haklarını ...

KEMER YENİ MİSAFİR PROFİLİ ÜRETMEK ZORUNDA!

Limak Turizm Grubu Koordinatörü Kaan Kaşif Kavaloğlu, Kemer turizmindeki gelişmeleri Halil Öncü’ye değerlendirdi.

Kemer’de bulunan otelimiz Avrupa’nın son kalelerinden bir tanesi!

Özellikle son beş yılda Kemer bölgesinin sadece BDT ülkeleri ve yurt içi ...