loader
Türkiye olarak yardım için her türlü hazırlığı yaptık

Türkiye olarak yardım için her türlü hazırlığı yaptık

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yaptığı açıklamada, Irak'ta meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremle ilgili Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve acil müdahale ekiplerinin hazır olduğunu söyledi.Irak'ın kuzeyiyle temas kurulmaya çalışıldığını belirten Demircan, "Kuzey Irak'tan gelecek talebe göre her türlü hazırlığımızı yaptık, bekliyoruz. Havaalanları uçuşa kapalı. Dışişleri Bakanımızın vereceği bilgiye ve gelecek talebe göre her türlü hazırlığımızı yaptık, bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Diyarbakır ve Ankara'daki deprem ekiplerinin hazır olduğunu dile getiren Demircan, havayoluyla yapılacak bir yardımda hareketin Ankara'dan olacağını kaydetti.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise depremin ardından bölgeye sevk edilmek üzere Habur Sınır Kapısı'nda bir tim UMKE ekibi ve 4 sedyeli ambulansın tedbiren görevlendirildiği, ayrıca gelecek hasta ve yaralılar için Adana ve Mersin şehir hastanelerinin de görevlendirildiği belirtildi.

Bakanlığın, Genelkurmay başkanlığından Habur Sınır Kapısı'na gelebilecek hasta ve yaralıların transferi için Skorsky tipi helikopter talebininde yapıldığını belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hakkari, Van, Bitlis, Siirt, Batman, Diyarbakır, Mardin, Muş, Şırnak, Elazığ illerinden en az üçer adet tek sedyeli, birer adet çok sedyeli ambulans hazırlanmıştır. (Toplam 40 ambulans ) Bölgede bulunan bir adet ağır iklim sahra hastanesinin yanına Diyarbakır ve Van illerinden de takviyeler yapılmış olup, hem Habur Sınır Kapısı'na hem de lüzumu halinde sınır ötesine kurulabilecek şekilde hazırlıklar yapılmıştır. 

Havayolu ile gelebilecek yaralılar için hava ambulans ve helikopter ambulans ekipleri hazır vaziyette tutulmakta olup güzergahları kontrol edilmiştir. Heliport alanları helikopter iniş ve kalkışları için hazır hale getirilmiştir. AFAD ile koordinasyon yapılarak talep edilen 2 tim UMKE (10 kişi) ve bir UMKE aracı, uçakla Bağdat'a göndermek için hazırlanmıştır." 

Ankara'dan 70, Diyarbakır'dan 30, Kars'tan 45 ve Bitlis'ten 7 kişi olmak üzere Ulusal Medikal Kurtarma ekibinin (UMKE) bölgeye sevk edilmek üzere hazır olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Irak'ta meydan gelen depremle ilgili gelişmelerin anlık olarak Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinden de (SAKOM) yakından takip edildiği bilgisine yer verildi.

"10'u hekim toplam 316 UMKE personelimiz hazır bekliyor"

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Irak'taki depreme ilişkin Twitter hesabından da paylaşımda bulundu.

Bakanlık olarak depremden etkilenen Irak ve İran için her türlü yardıma hazır olduklarını belirten Demircan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Süleymaniye’de meydana gelen depreme müdahale için 10'u hekim toplam 316 UMKE personelimiz hazır beklemektedir. Afet bölgesine komşu illerimizde afetzedelere yönelik toplam 4 bin 238 hasta yatağı ve 217 yoğun bakım yatağı hizmete hazırdır. Irak'tan gelecek talebi bekliyoruz. Adana ve Mersin şehir hastanelerimiz olası hasta ve yaralı sevki için teyakkuza geçirilmiştir. Şırnak, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Hatay illerimizde birer adet ağır iklim tipi sahra hastanesi hazırlanmıştır. Afetzedelerin gerektiğinde kara ve hava ambulansları ile sevki için 10'u 4 sedyeli olmak üzere 40 kara ambulansı hazır beklemektedir. 

Tüm afetzedelere geçmiş olsun."


Etiketler: sağlık bakanlığı Irak'ta 7 2 büyüklüğünde deprem Kuzey Irak

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Haber Siyaset

Haber Siyaset


2201 yıl önce Best Haber

Bootstrap provides classes which allow you to change the state of buttons as active, disabled etc. each of which are discussed in the following sections.Bootstrap provides classes which allow you to change the state of buttons as active, disabled etc. each of which are discussed in the following sections.Bootstrap provides classes which allow you to chang...

Sosyal medya bunu konuşuyor!

Sosyal medya bunu konuşuyor!


5 yıl önce Best Haber

Prof. Zeki Bayraktar sosyal medya hesabından geçmiş seçim dönemleri ve seçmen olarak yaşadığı haksızlıkları dile getiren bir yazı paylaştı. İşte sosyal medyanın en çok paylaşılanları arasına giren o yazı...

krem İmamoğlu’na oy veren CHP seçmeninin duygularını anlıyorum. Hatta...

İMAMOĞLU: “GÜNLÜK KARARLARLAR, İSTANBUL’UN GELECEĞİNİ TEHDİTTİR”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 21’nci ilçe belediyesi ziyaretini Çatalca’ya gerçekleştirdi. İmamoğlu ve ekibi, Çatalca Belediyesi önünde Belediye Başkanı Mesut Üner ile ilçede faaliyet gösteren parti üyeleri ve vatandaşlar tarafından...