loader
Televizyonlara Uygulanan Ek Gümrük Vergisi Kaldırıldı

Televizyonlara Uygulanan Ek Gümrük Vergisi Kaldırıldı

Televizyonlara Uygulanan Ek Gümrük Vergisi Kaldırıldı

Televizyon satışlarındaki düşüşün sonucunda satışları artırmak için televizyon ithalatlarında uygulanan yüzde on değerindeki gümrük vergisi kaldırıldı.

Televizyonlara uygulanan %10 değerindeki vergi, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) listesinde ‘genelleştirilmiş tercihler sisteminden yararlanacak ülkeler grubu’, ‘en az gelişmiş ülkeler’, ‘gelişme yolundaki ülkeler’ ve ‘diğer ülkeler’ sütunlarında yer alan ülkelerden kaldırıldı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan ithalat rejimi kararına ek karardaki Cumhurbaşkanı kararındaki değişiklikle GTİP altında ‘televizyon alıcı cihazları’ olarak belirtilen satırlar, ithalattan ilave gümrük vergisi alınmasını bildiren 433 sayılı Cumhurbaşkanı kararı kapsamında çıkartıldı.

Şu an için devamlılığını yürüten karar, çeşitli ürün gruplarının ithalatından ülke gruplarına göre değişiklik göstermek üzere vergi tahsil edilmesini de öngörüyor.

‘Televizyon alıcı cihazları’ adı altında kapsam dışında kalan kalemler arasında ‘Renkli televizyonlar’, ‘Tele projektörler’, ‘Video kayıt veya tekrar vermeye mahsus cihazla mücehhez olanlar’ ‘İçinde resim tüpü olanlar’, ‘Sıvı kristal gösterge (LCD) teknoloji ekranı olanlar’, ‘Plazma gösterge panel (PDP) teknoloji ekranı olanlar’ ve ‘Diğerleri’ bulunuyor.

KAYNAK: WEBTEKNO.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.webtekno.com/televizyonlara-uygulanan-ek-gumruk-vergisi-kaldirildi-h70508.html


Etiketler: TELEVİZYON GÜMRÜK VERGİSİ

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Başkan Böcek:

"Birlikte başaracağız"
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye bürokratları ile online yaptığı koordinasyon toplantısında projeleri tek tek masaya yatırarak, çalışmalara hız verilmesi talimatını verdi. Başkan Böcek, azim ve kararlılıkl...

Türkiye'nin %92,7 si cep telefonu kullanıyor

2010-2018 yıllarını kapsayan Sürdürülebilir Kalkınma Göstergeleri raporuna göre, Türkiye’nin yüzde 92,7’sinin cep telefonu kullandığı kaydedildi. İnternet kullananların oranı ise yüzde 71,0 olarak belirlenirken, bu rakamın 2010 yılında sadece yüzde 37,6 olduğu saptandı.

Haberin Devamı
Kepez’in yürekleri ısıtan projesi, Türkiye’ye örnek oldu

Kepez Belediyesi’nin belediye yemekhanesinden çıkan organik yemek atıklarından sokak hayvanları için kedi ve köpek maması ürettiği yürekleri ısıtan projesi, diğer belediyelere de örnek oldu.

Kepez Belediyesi’nin, sosyal ve çevreci projesi büyük ilgi görüyor. Beledi...