Artık cep telefonları hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Artık neredeyse herkesin bir akıllı telefonu var. Akıllı telefonların hayatın bu kadar içine girmesiyle beraber buna bağlı sorunlar da ortaya çıktı. Android telefon kullanıcılarının şikayetçi olduğu en büyük sorunlardan biri pil ömrünün kısa olması. Peki Android telefon şarjının daha uzun süre gitmesi için ne yapmak gerekmektedir? İşte Android telefonunuzun pil ömrünü uzatmak için başvurabileceğiniz en temel yollar...
Parlaklığı azaltın: Otomatik parlaklık, ekranın daha parlak çalışmasına neden olur. Otomatik parlaklık seçeneğini kapatın ve parlaklığı azaltın. Bulunduğunuz ortama göre parlaklığı kendiniz geçici olarak artırabilirsiniz.
Konum ayarlarını kapatın: Ayarlar kısmındaki konum özelliğini kapatarak pilden tasarruf edebilirsiniz. Bu durumda konum kullanan uygulamalarda bazı işlevlerden mahrum kalabilirsiniz ancak çoğunda sorun çıkmayacak.
Klavye titreşimini : Klavyeyle çok fazla yazı yazıyorsanız titreşimi ve sesi kapatabilirsiniz. Bunun için klavye ayarlarınıza göz atın.
Bluetooth'u, Wi-Fi'yi ve NFC'yi kapatın: Bu bağlantıları kullanmadığınız zamanlarda kapatırsanız şarjınızın daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.
4G'yi LTE'yi kapatın: 4G bağlantısı, 2G veya 3G'ye göre çok daha fazla pil tüketiyor. Telefonunuzu aktif olarak kullanmadığınız zamanlarda 2G veya 3G'ye geçerek pilden tasarruf edebilirsiniz.
OK Google'ı kapatın: Android'li telefonların çoğu, sesli komutunuzla etkinleşen Google Assistant ile geliyor. Bu işlev aslında çok faydalı ancak onu sıkça kullanmıyorsanız, ses algılama işlevini kapatabilirsiniz. Bunun için Google uygulamasını bulun ve Ayarlar'a dokunun. Son olarak Cihazlar > Telefon altında "OK Google" ayarını devre dışı bırakın.
Siyah arka plan ve koyu temalar kullanın: Bu şekilde pilden tasarruf edebilmeniz için telefonunuzun OLED ekrana sahip olması gerekiyor. OLED ekranlar pikselleri tek tek yaktığından koyu ekranlar, pilden tasarruf etmenizi sağlayacaktır.
Light sürümleri kullanın: Facebook gibi popüler uygulamalar, pilinizi acımaksızın tüketebiliyor. Facebook Lite, Messenger Lite gibi uygulamalar, pilden bir miktar tasarruf etmenizi sağlayabilir.
Uygulamaların hepsini birden kapatmayın: Son uygulamalar bölümünde yer alan uygulamaların tümünü sürükleyip kapatmak sandığınızın aksine pilin daha çabuk tükenmesine sebep olabilir. Burada gördüğünüz uygulamalar aslında RAM'de uyku halindeler ve açmanızı bekliyorlar ve pil ömrüne olumsuz etkide bulunmuyorlar. Ancak uygulamayı kapattığınızda onu tekrar açmanız, uygulamanın en baştan yüklenmesine neden oluyor ve bu, daha çok kaynak ve pil tüketimi demek.
0 Yorum