loader
TAFED fuara damgasını vurdu

TAFED fuara damgasını vurdu

15-18 Ocak 2020 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen 27.Uluslararası Gıda ve

İçecek İhtisas Fuarı ile 31 Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas

Fuarı’na “Yaşasın Anadolu” temasıyla katılan Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED),

fuara damgasını vurdu.

Organizasyonda birbirinden özel etkinliklere imza atan TAFED, fuar boyunda yerli

üretim ve tüketim konusunda farkındalık çalışmaları gerçekleştirdi. Anadolu Mutfak

kültürünü genç nesillere aktarmayı hedefleyen TAFED, fuar boyunca büyük beğeni

kazandı.

YEMEKLERİN HİKAYELERİ ANLATILDI

Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği Derneği (AGEB)’nin desteğiyle

gerçekleştirilen organizasyona, TAFED’e bağlı 35 dernek, 1500 konuk şef ve

yaklaşık 5000 profesyonel şef katılım gösterdi. Fuar kapsamında 7 bölgeden gelen

aşçılar, kendi bölgelerine ait yöresel lezzetlerini sundu. Aynı zamanda coğrafi işaretli

ürünlerin tanıtımının da yapıldığı fuarda, Türkiye'nin her yerinden gelen TAFED bağlı

aşçı dernekleri, “Medeniyet Kardeşliği Buluşması Sofrası” kurdu.

Süryani, Kafkas, Balkan, Ege ve Karadeniz yemekleri yapılarak katılımcılara ikram

edilen fuarda, yemeklerin hikayeleri de anlatıldı. Fuar boyunca TAFED’e bağlı Milli

Takım, dünyaca ünlü şovlarıyla yenilebilir görsel pastalar yaparak dikkatleri çekti.

“ANADOLU YEMEKLERİNİ DÜNYAYA AÇIYORUZ”

TAFED Başkanı Zeki Açıköz, “Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) olarak, Türk

mutfağını ve Anadolu yemeklerini dünyaya tanıtmayı kendimize görev edindik.

Gelenekten geleceğe, ninelerimizden annelerimize, annelerimizden bizlere geçen

eşsiz Anadolu Mutfak kültürünü biz de gelecek nesillerimize tutkuyla aktarmayı

hedefliyoruz” diye konuştu. Organizasyon ile yerli ve milli üretime yönelik bir

farkındalık yaratmayı amaçladıklarını anlatan Açıköz, yerli tohumculuğun

benimsenmesi, yerli firma güçlü marka imajının yerleştirilmesi, coğrafi işaretli


Etiketler: GIDAVEİÇECEKİHTİSASFUARI KONAKLAMAVEAĞIRLAMAİHTİSASFUARI YAŞASINANADOLU TÜRKİYEAŞÇILARFEDERASYONU TAFED GASTRONOMİ AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

ANTALYA'YA TURİST AKINI

ANTALYA'YA TURİST AKINI


3 yıl önce Best Haber

Turizmin başkenti Antalya'ya Ocak, Şubat ve Mart aylarında kente gelen turist sayısı 571 bin 207 ulaşırken, milliyetlerine göre dağılımda ise ilk üç sırada Almanya, Rusya ve İngiltere'nin olduğu gözlendi.

Geçtiğimiz sezonu yaklaşık 14 milyon turistle kapatan turizmin ...

Başkan Böcek, 3. Etap Raylı Sistemde inceleme yaptı

Böcek, “Varsak-Otogar güzergâhı Temmuz sonu açılacak”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 3. Aşama Raylı Sistem Hattı’nda
devam eden çalışmaları yerinde inceledi. 31 Mart seçimleri öncesinde açılan Varsak-Otogar
güzerg&...

Türkiye Afrin'deki stratejiyi Doğu Akdeniz'de uyguluyor

‘Türk deniz gücü aynı anda Karadeniz’de, Ege’de ve Doğu Akdeniz’de tatbikat yaparken kendi ürettiği savunma araçlarını kullandı... Türkiye artık iyi bir kıyı savunma gücünden açık denizlerde bir güç olma yolunda. TCG Anadolu’nun inşası bunun gösterg...