loader
TAFED fuara damgasını vurdu

TAFED fuara damgasını vurdu

15-18 Ocak 2020 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen 27.Uluslararası Gıda ve

İçecek İhtisas Fuarı ile 31 Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas

Fuarı’na “Yaşasın Anadolu” temasıyla katılan Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED),

fuara damgasını vurdu.

Organizasyonda birbirinden özel etkinliklere imza atan TAFED, fuar boyunda yerli

üretim ve tüketim konusunda farkındalık çalışmaları gerçekleştirdi. Anadolu Mutfak

kültürünü genç nesillere aktarmayı hedefleyen TAFED, fuar boyunca büyük beğeni

kazandı.

YEMEKLERİN HİKAYELERİ ANLATILDI

Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği Derneği (AGEB)’nin desteğiyle

gerçekleştirilen organizasyona, TAFED’e bağlı 35 dernek, 1500 konuk şef ve

yaklaşık 5000 profesyonel şef katılım gösterdi. Fuar kapsamında 7 bölgeden gelen

aşçılar, kendi bölgelerine ait yöresel lezzetlerini sundu. Aynı zamanda coğrafi işaretli

ürünlerin tanıtımının da yapıldığı fuarda, Türkiye'nin her yerinden gelen TAFED bağlı

aşçı dernekleri, “Medeniyet Kardeşliği Buluşması Sofrası” kurdu.

Süryani, Kafkas, Balkan, Ege ve Karadeniz yemekleri yapılarak katılımcılara ikram

edilen fuarda, yemeklerin hikayeleri de anlatıldı. Fuar boyunca TAFED’e bağlı Milli

Takım, dünyaca ünlü şovlarıyla yenilebilir görsel pastalar yaparak dikkatleri çekti.

“ANADOLU YEMEKLERİNİ DÜNYAYA AÇIYORUZ”

TAFED Başkanı Zeki Açıköz, “Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) olarak, Türk

mutfağını ve Anadolu yemeklerini dünyaya tanıtmayı kendimize görev edindik.

Gelenekten geleceğe, ninelerimizden annelerimize, annelerimizden bizlere geçen

eşsiz Anadolu Mutfak kültürünü biz de gelecek nesillerimize tutkuyla aktarmayı

hedefliyoruz” diye konuştu. Organizasyon ile yerli ve milli üretime yönelik bir

farkındalık yaratmayı amaçladıklarını anlatan Açıköz, yerli tohumculuğun

benimsenmesi, yerli firma güçlü marka imajının yerleştirilmesi, coğrafi işaretli


Etiketler: GIDAVEİÇECEKİHTİSASFUARI KONAKLAMAVEAĞIRLAMAİHTİSASFUARI YAŞASINANADOLU TÜRKİYEAŞÇILARFEDERASYONU TAFED GASTRONOMİ AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Büyükşehir aşevleri 595 bin kişilik yemek yardımı yaptı

Büyükşehir Belediyesi Antalya merkez ve Alanya Aşevleri, 2019 yılında toplam 595 bin 300
kişilik sıcak yemek yardımı yaptı. Gıda mühendisleri kontrolünde aşevinde pişen yemekler
ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaştırıldı.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dai...

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI


5 yıl önce Best Haber

Antalya Ak Parti Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Komisyonu Başkanı Atay Uslu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Atay Uslu mesajında şunları ifade etti:

“Görevini yerine getirirken hiçbir zorluğa aldırmadan yeri geldiğinde can�...

Başkan Şahin'den kadınlar günü jesti

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve eşi Ümmü Şahin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle personelinin kadınlar gününü kutladı. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde belediyenin farklı birimlerinde çalışan bayan personelle bir araya gelerek...