loader
TAFED fuara damgasını vurdu

TAFED fuara damgasını vurdu

15-18 Ocak 2020 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen 27.Uluslararası Gıda ve

İçecek İhtisas Fuarı ile 31 Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas

Fuarı’na “Yaşasın Anadolu” temasıyla katılan Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED),

fuara damgasını vurdu.

Organizasyonda birbirinden özel etkinliklere imza atan TAFED, fuar boyunda yerli

üretim ve tüketim konusunda farkındalık çalışmaları gerçekleştirdi. Anadolu Mutfak

kültürünü genç nesillere aktarmayı hedefleyen TAFED, fuar boyunca büyük beğeni

kazandı.

YEMEKLERİN HİKAYELERİ ANLATILDI

Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği Derneği (AGEB)’nin desteğiyle

gerçekleştirilen organizasyona, TAFED’e bağlı 35 dernek, 1500 konuk şef ve

yaklaşık 5000 profesyonel şef katılım gösterdi. Fuar kapsamında 7 bölgeden gelen

aşçılar, kendi bölgelerine ait yöresel lezzetlerini sundu. Aynı zamanda coğrafi işaretli

ürünlerin tanıtımının da yapıldığı fuarda, Türkiye'nin her yerinden gelen TAFED bağlı

aşçı dernekleri, “Medeniyet Kardeşliği Buluşması Sofrası” kurdu.

Süryani, Kafkas, Balkan, Ege ve Karadeniz yemekleri yapılarak katılımcılara ikram

edilen fuarda, yemeklerin hikayeleri de anlatıldı. Fuar boyunca TAFED’e bağlı Milli

Takım, dünyaca ünlü şovlarıyla yenilebilir görsel pastalar yaparak dikkatleri çekti.

“ANADOLU YEMEKLERİNİ DÜNYAYA AÇIYORUZ”

TAFED Başkanı Zeki Açıköz, “Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) olarak, Türk

mutfağını ve Anadolu yemeklerini dünyaya tanıtmayı kendimize görev edindik.

Gelenekten geleceğe, ninelerimizden annelerimize, annelerimizden bizlere geçen

eşsiz Anadolu Mutfak kültürünü biz de gelecek nesillerimize tutkuyla aktarmayı

hedefliyoruz” diye konuştu. Organizasyon ile yerli ve milli üretime yönelik bir

farkındalık yaratmayı amaçladıklarını anlatan Açıköz, yerli tohumculuğun

benimsenmesi, yerli firma güçlü marka imajının yerleştirilmesi, coğrafi işaretli


Etiketler: GIDAVEİÇECEKİHTİSASFUARI KONAKLAMAVEAĞIRLAMAİHTİSASFUARI YAŞASINANADOLU TÜRKİYEAŞÇILARFEDERASYONU TAFED GASTRONOMİ AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

22. Feslikan Yaz Şenlikleri, Kıraç konseriyle başladı..

22. Feslikan Yaz Şenlikleri, Kıraç konseriyle başladı..
Bu yıl 22.si düzenlenen Konyaaltı Belediyesi Feslikan Yaz Şenlikleri, Ümran Özdemir ve Anadolu rock müziğin sevilen ismi Kıraç konseriyle başladı. Alanı dolduran binlerce vatandaşa seslenen Başkan Semih Esen, Feslikan Yaylasını...

Bakan Soylu’dan Vali Karaloğlu’na Ziyaret

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Münir Karaloğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.
Antalya programı kapsamında, Bakan Soylu, Vali Münir Karaloğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Soylu, Vali Münir Karaloğlu’dan, tarihi Hükümet K...

Fetih coşkusu başlıyor

Fetih coşkusu başlıyor


2 yıl önce Best Haber


Diriliş Ertuğrul’un yıldızı Engin Altan Düzyatan ve sanatçı Uğur Işılak geliyor

Antalya’nın fethinin 812’nci yıldönümü kutlamaları kapsamında 3 Mart Pazar günü Sahil Antalya Yaşam Parkı’nda Fetih Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Fetih y&u...