15-18 Ocak 2020 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen 27.Uluslararası Gıda ve
İçecek İhtisas Fuarı ile 31 Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas
Fuarı’na “Yaşasın Anadolu” temasıyla katılan Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED),
fuara damgasını vurdu.
Organizasyonda birbirinden özel etkinliklere imza atan TAFED, fuar boyunda yerli
üretim ve tüketim konusunda farkındalık çalışmaları gerçekleştirdi. Anadolu Mutfak
kültürünü genç nesillere aktarmayı hedefleyen TAFED, fuar boyunca büyük beğeni
kazandı.
YEMEKLERİN HİKAYELERİ ANLATILDI
Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği Derneği (AGEB)’nin desteğiyle
gerçekleştirilen organizasyona, TAFED’e bağlı 35 dernek, 1500 konuk şef ve
yaklaşık 5000 profesyonel şef katılım gösterdi. Fuar kapsamında 7 bölgeden gelen
aşçılar, kendi bölgelerine ait yöresel lezzetlerini sundu. Aynı zamanda coğrafi işaretli
ürünlerin tanıtımının da yapıldığı fuarda, Türkiye'nin her yerinden gelen TAFED bağlı
aşçı dernekleri, “Medeniyet Kardeşliği Buluşması Sofrası” kurdu.
Süryani, Kafkas, Balkan, Ege ve Karadeniz yemekleri yapılarak katılımcılara ikram
edilen fuarda, yemeklerin hikayeleri de anlatıldı. Fuar boyunca TAFED’e bağlı Milli
Takım, dünyaca ünlü şovlarıyla yenilebilir görsel pastalar yaparak dikkatleri çekti.
“ANADOLU YEMEKLERİNİ DÜNYAYA AÇIYORUZ”
TAFED Başkanı Zeki Açıköz, “Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) olarak, Türk
mutfağını ve Anadolu yemeklerini dünyaya tanıtmayı kendimize görev edindik.
Gelenekten geleceğe, ninelerimizden annelerimize, annelerimizden bizlere geçen
eşsiz Anadolu Mutfak kültürünü biz de gelecek nesillerimize tutkuyla aktarmayı
hedefliyoruz” diye konuştu. Organizasyon ile yerli ve milli üretime yönelik bir
farkındalık yaratmayı amaçladıklarını anlatan Açıköz, yerli tohumculuğun
benimsenmesi, yerli firma güçlü marka imajının yerleştirilmesi, coğrafi işaretli
0 Yorum