loader
SOSYAL MEDYA HACKERLARA Mİ HİZMET EDİYOR?

SOSYAL MEDYA HACKERLARA Mİ HİZMET EDİYOR?

Siber korsanların, sosyal medya platformlarını kullanarak gerçekleştirdikleri siber suçlar gün geçtikçe artıyor. Öyle ki saldırılarılar için sosyal medyayı kullanan hackerler, sınırlı güvenlik ve yasalardaki eksiklikten dolayı yılda en az 3,25 milyar dolar kazanıyor.

Hackerler için sosyal medya, kullanıcıları sömürülebilecekleri platformlar arasında ilk sırada bulunuyor. Sınırlı güvenlik önlemleri ve sosyal medyadaki siber suçlarla ilgili katı bir düzenlemenin bulunmaması, bilgisayar korsanlarının yalnızca bu platformlardan yıllık en az 3,25 milyar dolar kazanmalarına olanak sağlıyor. Antivirüs şirketlerine göre sosyal medya kullanıcılarının yeterli güvenlik bilincine sahip olmayışı, hackerler için işleri daha da kolaylaştırıyor. Siber korsanlar, bu platformları daha çok kötü amaçlı yazılımları dağıtmak, bilgisayar korsanlığı araçları satmak, kara para aklamak ve uyuşturucu satışları için kullanıyor.

 

Düşük Maliyetle Büyük Vurgun

Hackerler çok düşük bir maliyetle, sosyal medya platformlarını kullanıcılarla bağlantı kurmak için manipüle edebiliyor. Ardından milyonlarca hesap sahibini şifreleme, zararlı reklam yazılımı ve kimlik avı kampanyalarıyla hedefleyen hackerler, kurumsal ağlara zarar vermek ve özel bilgileri tehlikeye atmak için ise kötü amaçlı yazılımları yayıyorlar.

Sadece 2015 - 2017 yılları arasında ABD'deki sosyal medyaya bağlı siber suçların en az 300 kat arttığı gözlemleniyor. Bu artışın altında çoğunlukla uygulamalar, reklamlar ve bağlantılar yoluyla yayılan şifreleme yöntemleri yatıyor.

 

Sponsorlu Reklamları Kullanıyorlar

Sosyal medya platformlarında sunulan hizmetlerin çevrimiçi kullanılması hackerlerin geniş hackleme becerilerine ihtiyaç duymadan kullanıcıları tuzağa düşürmelerini kolaylaştırıyor. Özellikle bu platformlarda sunulan reklam araçları, kullanıcıları aldatmak için kullanılabiliyor. Bu durum reklamlara tıklayan kullanıcıların farkında olmadan kötü amaçlı yazılımların cihazlarında çalışmasına neden oluyor.

 

5 Şirketten 1’ine Kötü Amaçlı Yazılım Bulaşıyor

Ürün ve hizmetlerini tanıtmak veya hayran kitlelerine ulaşmak için sosyal medyayı kullanan şirketler, siber korsanların hedef tahtasında bulunuyor. Şirketlerin güvenlik önlemleri almadan sosyal medya platformlarında korunmasız bir şekilde dolaşması, her 5 şirketten birine sosyal medya aracılığıyla kötü amaçlı bir yazılım bulaşmasına neden oluyor.


Etiketler: teknoloji bilgisayar internet sosyal medya hacker antivirüs

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Dünyanın İlk Şarj Edilebilir Demir İyon Bataryası Geliştirildi

Hindistanlı bilim insanları dünyanın ilk şarj edilebilir demir iyon bataryasını üretmeyi başardılar. Demir iyon bataryaların hala bazı sorunları bulunsa da araştırmacılar, bu sorunların üstesinden gelmek için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Hint Teknoloji Enstitüsü bünyes...

FOTOĞRAF MAKİNESİNDEN SİLİNEN  FOTOĞRAFLAR NASIL KURTARILIR? 

SD KARTLARDAKİ FOTOĞRAF VE VİDEOLARI 
KAYBETMEMENİZ İÇİN 7 ÖNERİ 


Telefon ve kameralarda depolama cihazı olarak kullanılan SD kartlar, maalesef pek çok sorundan dolayı kolayca hasar görebiliyor. SD kartlardaki fotoğraf veya videolara erişememe vakalarının oldukça sık yaşand�...

TELEVİZYONLARA UYGULANAN EK GÜMRÜK VERGİSİ KALDIRILDI

Televizyonlara Uygulanan Ek Gümrük Vergisi Kaldırıldı

Televizyon satışlarındaki düşüşün sonucunda satışları artırmak için televizyon ithalatlarında uygulanan yüzde on değerindeki gümrük vergisi kaldırıldı.

Televizyonlara uygulanan %10 değerindeki vergi, Gümrük T...