loader
SGK prim borçları siliniyor

SGK prim borçları siliniyor

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin yapılan yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Genel sağlık sigortası tescili yapılmış ancak gelir testine hiç başvurmayanlardan, 1 Nisan 2017'den itibaren 12 ay içinde gelir testine başvuran kişilerin sağlık sigortası primleri, yapılan gelir testi sonucuna göre tahakkuk ettirilecek.Prim borçlarına, 1 Nisan öncesi döneme ilişkin olarak tahakkuk ettirilen veya ettirilecek gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacaklardan, ödenmemiş olanların tahsilinden vazgeçilecek.Bu tarihten önce tahakkuk ettirilmiş ancak ödenmemiş borçlar ise yeniden hesaplanacak. 15 Temmuz sonrası gazilik unvanı verilenler, otomatik olarak genel sağlık sigortalısı sayılacak.Esnaf Ahilik Sandığı ödeneğinden faydalanan kişiler sağlık sigortalısı sayılacak. Askerliğini er ve erbaş olarak yapanlar, genel sağlık sigortalısı yapılacak.Terhis sonrası sigorta, 30 gün geçerli olacak. Posta'da da yer alan habere göre, evdeki kişi başına gelir 592 liranın altında olan sağlık hizmeti için prim ödemeyecek. Kişi başına 592 liranın üzerinde geliri olan 53 lira ödeyerek sağlık hizmeti alacak.Askerliğini bitirene, prim ödemeden 1 ay bedava sağlık hizmeti verilecek. Lise ve üniversite mezunları, iki yıl prim ödemeden sağlık hizmeti alacak.Sosyal güvenlik prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayan esnaf, 53 lira ödeyerek sigortalı sayılacak ve bedava sağlık hizmetlerinden yararlanacak. Genel sağlık sigortalısı sayılanların yakınları da kapsamda olacak.Darbe teşebbüsü ve terör nedeniyle gazi olanlar, genel sağlık sigortalısı sayılacak. Türk vatandaşlarının yurtdışında yaşayan yakınları, genel sağlık sigortalısı olacak.Kısmi süreli veya çağrı üzerine çalışanlar ile bir ayda yirmi gün ve daha az çalışanlar, genel sağlık sigortalısı olacak. Bedava sağlık hizmeti almak için prim borcunun (taksitlendirme yapanlar hariç) bulunmaması şart olacak.


Etiketler: sgk prim borcu sgk borcu silinmesi sgk borç ödeme antalya sgk

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Merkez Bankası'nda deprem! Genel müdürlerin tümü görevden alındı

Eski Başkan Murat Çetinkaya döneminde göreve getirilen Merkez Bankası genel müdürlerinin tümü Banka Meclisi tarafından görevden alındı.

Eski Başkan Murat Çetinkaya’nın ardından, Merkez Bankası (MB) yönetim birimlerinde adeta deprem yaratan görevden almalar yaşandı. Banka...

Domates kotasına karşılık et

Domates kotasına karşılık et


5 yıl önce Best Haber

Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, Rusya ile yaşanan yeni gelişmeyi kaleme aldı...

Türkiye'den Rusya Federasyonu'na domates ihracatında yine kriz yaşanıyor. Rus yetkililer, Türkiye'ye tanınan 100 bin tonluk kotanın dolduğunu gerekçe göstererek geçtiğimiz günlerde T&uu...

Milyarderlerin serveti 21.6 milyar dolar eridi

Geçen yıl yaşanan kur şoku ve ekonomik kriz nedeniyle Forbes milyarderler listesine giren Türk milyarderlerin serveti 64.7 milyar dolardan 43.1 milyar dolara indi. Listede yer alan milyarder sayısı da 36’dan 25’e düştü.
2018 Ağustos ayında yaşanan kur şoku sadece alım gücünün azalmasına y...