loader
Şehrin ortasında yemyeşil bir vaha 

Şehrin ortasında yemyeşil bir vaha 

Millet Bahçesi’nin güzelliği meydana çıkıyor Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Işıklar’da yıkılan stadyum alanı yerinde yapımına devam ettiği Millet Bahçesi çalışmalarında hızla sona yaklaşıldı. Otoparkı, peyzajı ve süs havuzu tamamlan projede nostaljik açık tribünde üst gölgelik çatı imalatı yapılıyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye’de bir ilke imza atarak Işıklar’daki eski stadyumu yeşil alana dönüştürmek üzere yıkmıştı. Eski stadyum alanında yapımına devam edilen Millet Bahçesi Projesi içerisindeki çalışmaların etap etap tamamlanmasıyla proje tüm görsel güzelliğiylemeydana çıktı. 
Efsane tribüne gölgelik çalışması 
Proje kapsamında yer altında inşa edilen 3 katlı otopark hizmete hazır hale geldi. 73 metre çapındaki ışıklı süs havuzu ile otopark üzerindeki kuru havuzun yapım işi tamamlandı ve test aşamasına getirildi. Mevcut ağaçların korunduğu projede görsel güzellik sunan 18 hurma ağacı dikimi yanında şu ana kadar 250 ağaç ile endemik çalı, mevsimlik çiçek ve Antalya’ya özgü tropik bitkilerinin de içinde bulunduğu 8 bin bitkinin dikimi gerçekleşti. Millet Bahçesi’ne 17 bin 500 metrekare rulo çim ekimi ve yeşillik çalışmaları da tamamlandı. Nostalji olarak yeniden inşa edilen açık tribünün üst gölgelik çatı imalatı ise sürüyor. Önümüzdeki hafta da tribünün üst kaplama çalışması gerçekleşecek. 
Millet Kıraathanesi de hizmet verecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak projelerinden biri olan ‘Millet Kıraathanesi’ de proje kapsamında hayata geçecek. Millet Bahçesi Projesi kapsamında aynı alanda hizmet verecek olan Millet Kıraathanesi’nin de çelik imalatı inşası gerçekleşiyor. Çalışmalar tamamlandığında Karaalioğlu Parkı ve Kent Müzesi ile birlikte Millet Bahçesi kapılarını misafirlerine açacak. Meydanı, parkları, sosyal ve kültürel alanları ile Antalya, yemyeşil bir yaşam alanına kavuşacak.


Etiketler: Antalya Büyükşehir Belediyesi Millet Bahçeleri Analya Millet Bahçesi nereye yepılıyor Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Antalya Millet Bahçesi yapımı çalışması

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Türel, “Meltem Pazarı’nı yakışır hale getireceğiz” 


Pazarcı esnafıyla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yapacakları yeni düzenleme ile Meltem Pazarını mahalleye ve esnafa yakışır hale getireceklerini söyledi. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Meltem Perşembe Pazarı alanı içerisinde P...

Kumluca ve Finike’de çiftçiye destek

Kumluca ve Finike’de çiftçiye destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Batı ilçelerinde tarımsal sulamada kayıpları en aza indirmek
için temizlik ve yeni kanal hatları yaparak çiftçiye destek oluyor. Büyükşehir Belediyesi 66
kilometre toprak kanal temizliği, 3...

22. Feslikan Yaz Şenlikleri, Kıraç konseriyle başladı..

22. Feslikan Yaz Şenlikleri, Kıraç konseriyle başladı..
Bu yıl 22.si düzenlenen Konyaaltı Belediyesi Feslikan Yaz Şenlikleri, Ümran Özdemir ve Anadolu rock müziğin sevilen ismi Kıraç konseriyle başladı. Alanı dolduran binlerce vatandaşa seslenen Başkan Semih Esen, Feslikan Yaylasını...