loader
SAĞLIKLI DİŞ ETİ KANAMAZ!

SAĞLIKLI DİŞ ETİ KANAMAZ!

Diş eti renginiz sağlığınızı ele veriyor

‘Sağlıklı diş eti ne renk olmalı?’ sorusunun yanıtını çoğumuz merak ederiz. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, sağlıklı diş etinin dişlere sıkıca tutunmuş ve gülkurusu, pembe renkte olduğunu söyledi

Diş eti kanaması, diş eti hastalığınız olduğunu gösterir. Sağlıklı diş eti ise kanamaz, dişlere sıkıca tutunmuştur ve gülkurusu, pembe renktedir. Genellikle insanın ten rengiyle uyum içinde bulunan diş eti rengindeki değişiklikler, zaman zaman hastalık belirtisi de olabiliyor. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, diş etleri hakkında bilgiler verdi…

SAĞLIKLI DİŞ ETLERİ NASIL OLMALI?
* Gülkurusu, pembe renktedir.
* Sıkıdır, dişlere sıkıca tutunmuştur.
* Yüzeyi portakal kabuğu gibi pürtüklüdür.
* Fırçalarken kanamaz.
* Ağrı ve şişlik gözlenmez.

Diş eti kanaması, diş eti hastalığınız olduğunu gösterir. Bu hastalığın nedeni diş taşı (tartar) ve yoğun plaktır. Eğer diş eti kanaması şikâyetiniz varsa mutlaka bir diş hekimine görünmeniz gerekir.

DİŞ TAŞI NEDİR, NASIL OLUŞUR?
Dişler etkili bir şekilde fırçalanmadığında, alınan gıdalar dişler üzerinde birikir. İlk başlarda yumuşak olan bu birikintiler, tükürük içerisindeki kalsiyumun çökmesiyle taşlaşır. Diş taşı ya da tartar dediğimiz bu birikintiler, yoğun bakteri içerir ve sertleştiği için fırçalamayla çıkmaz.

DİŞ TAŞLARI TEMİZLENMEZSE NELER OLUR?
Diş taşları ya da tartar yoğun bakteri barındırır. Bu bakteriler diş eti içine nüfuz ederek diş eti hastalığına neden olur. İlk önce diş etinde şişlik ve kanama görülür. Tartar temizlenmediğinde, hastalık dişi çevreleyen kemiğe yayılır. Eriyen kemikle beraber diş eti çekilir ve diş eti çekilmesi, dişin sallanıp kaybedilmesine kadar ilerler.


Etiketler: diş eti kanamaları hakkında diş eti sorunları diş eti neden kanar Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer sağlıklı diş eti nasıl olmalı ağız ve diş bakımı ağız ve diş sağlığı hakkında bilinmesi gerekenler

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

YEMEKLERİNİZE TUZ YERİNE BAHARAT ATIN

Birçoğumuzun düşünmeden yemeklere bol bol serptiği tuz aslında vücudun baş düşmanı. Uzmanlar tuzla mesafeli bir ilişkiyi öneriyor. Yemeklerimize tuz yerine baharat, limon suyu, nar ekşisi ya da sirke kullanarak tat katmak tuz tüketimini azaltmayı sağlıyor. Liv Hospital Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpo...

67.Dünya Cüzzam Günü

67.Dünya Cüzzam Günü


6 yıl önce Best Haber

Lepra hakkında, farkındalık yaratmak, toplumu hastalık hakkında bilgilendirmek için 1953 yılından beri Ocak ayının oğlu Pazar günü, bütün dünyada 'Cüzzam Günü' olarak anlanmıştır.

Türkiye'de lepra denince ilk akla gelen isim Prof. Dr. T...

DİKKAT! BU FOBİ HIZLA YAYGINLAŞIYOR!

Yurtdışında yapılan çalışmalara göre kanser en çok korkulan hastalıkların başında yer alırken, kanser fobisi de günümüzde hızla yaygınlaşıyor. Psikoonkolog Işıl Yıldız, “Birçok insan fobileriyle korku kaynağından uzak durarak baş eder fakat karsinofobi yaşayan insanlar bu k...