loader
Rahmi M. Koç Müzesi için 3 bin KM

Rahmi M. Koç Müzesi için 3 bin KM

1908 - 1921 yılları arasına ait 27 klasik otomobil, Hollanda'nın Lahey kentinden yola çıkarak 3 bin km yol kat etti. Bu sıra dışı yolculuğun son durağı ise Rahmi M. Koç Müzesi oldu.

Aralarında Birinci Dünya Savaşı öncesi üretilen ve bir döneme damgasını vuran klasik otomobillerin bulunduğu 'The Veteran Car Club of Great Britain' Hollanda'nın Lahey şehrinden başlayarak toplam 3 bin KM yol aldı ve turlarını İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi'nde tamamladı.

'Lahey'den İstanbul'a Doğu Ekspresi Veteran Otomobil Turu'na 27 klasik otomobil katıldı. Rahmi M. Koç Müzesi, 25 yıldır aralarında yerli üretim araçların da bulunduğu 90'ın üzerinde klasik otomobile ev sahipliği yapıyor. Koleksiyonun öne çıkan objelerinden Malden Buharlı, ABD'nin Massachusetts eyaletinde üretilen, yıllar içinde dönem filmleri ve dizilerine konu edilen, ilk otomobil tasarımlarının da at arabalarından ne ölçüde etkilendiğini ortaya koyan efsanevi bir araç.

Diğer önemli bir koleksiyon parçası olan Ford Model T'nin ise dört farklı versiyonu Rahmi M. Koç Müzesi'nde sergileniyor. Bunlar, 1908 model iki kişilik bir 'pick up', 1918 model bir 'roadster', yine 1918'e ait bir 'tourer' ve son olarak 1926 model bir TT otobüs. 1908'de yollara çıkan Ford Model T, 1927'ye kadar 15 milyon adet üretildi. 

 

KAYNAK;HABERTURK.COM

 

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız; https://www.haberturk.com/rahmi-m-koc-muzesi-icin-3-bin-km-2487526


Etiketler: RAHMİ KOÇ MÜZE KLASİK OTOMOBİL HOLLANDA TÜRKİYE RAHMİ KOÇ MÜZESİ

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Da Vinci’nin tablosu 450 milyon dolara alıcı buldu

Dünyaca ünlü sürrealist İtalyan ressam Leonardo da Vinci'nin Salvator Mundi adlı tablosu, Christie's Müzayede Evi tarafından ABD'nin New York kentinde gerçekleştirilen müzayedede satışa çıkarıldı. Ünlü ressamın Hz. İsa'nın kurgusal portresi, rekor fiyata alıcı buldu. A&cce...

ANTALYA DOB’DAN  TÜRKÜLER VE DANS

ANTALYA DOB’DAN TÜRKÜLER VE DANS


5 yıl önce Best Haber

Antalya Devlet Opera ve Balesi, “Memleketim” müzikalini 9 Ocak 2020 Perşembe akşamı saat: 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde Antalyalı sanatseverler ile tekrar buluşturmaya hazırlanıyor.

 Aralık ayında d...

Kadın ve iktidar

Kadın ve iktidar


6 yıl önce Best Haber

Bu iki kelimenin erkek egemen bir toplumda yan yana geleceği pek düşünülmese de tarihe bakıldığında kadınların iktidarı paylaşımı hep olagelmiştir. Türklerin, İslamiyeti kabul etmeden önce ana erkil bir toplum olarak yaşadığı bilinir. Osmanlıya baktığımızda ise Hürrem Sultanlar, Kösem Sultanların ...