loader
Öykü Arin’den Müjdeli Haber

Öykü Arin’den Müjdeli Haber

2018 yılının Kasım ayında, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde JMML teşhisi konulan Öykü Arin’in tedavisinde yeni gelişmeler oluyor.

18 Nisan’da annesinden yarı uyumlu kök hücre nakli yapılan ve test sonuçlarında iliğin tutmadığı anlaşılan Öykü Arin’e; 3 Haziran’da da babasından yarı uyumlu kök hücre nakli yapıldı. Anne Eylem Şen Yazıcı sosyal medya hesabından Öykü’nün son durumuyla ilgili açıklama yapmış ve baba Çağdaş Yazıcı’dan nakledilen iliğin yüzde 98,5 tuttuğunu, durumun 24 Haziran Pazartesi kesinleşeceğini belirtmişti.

75 gündür Medical Park Antalya Hastanesi’nde steril odada tedavisi devam eden Öykü’ye doktorlarından 1 saatlik dışarıya çıkma izni verildi.

Ailesiyle birlikte Antalya’yı gezen Öykü Arin’in aylardan sonra gittiği parkta mutluluğu görülmeye değerdi. Doktorların vermiş olduğu bu 1 saatlik izin Öykü Arin Yazıcı’nın durumunun iyiye gittiğinin göstergesi.

https://www.youtube.com/watch?v=FSPJSkYyyWA&feature=youtu.be

JMML Nedir?

JMML tam adıyla Juvenil Miyelomonositik Lösemi, löseminin nadir görülen saldırgan bir türü. Hastalığın görülme sıklığı milyonda 1-9 arası değişiyor. Juvenil miyelomonositik lösemi (JMML) bebekleri ve küçük çocukları etkileyen nadir görülen kronik ve agresif bir lösemi tipidir. Dünya Sağlık Örgütü JMML'yi miyelodisplastik ve miyeloproliferatif bozukluklar olarak adlandırılan bir gruba dahil etmektedir. Hastaların ortalama tanı yaşı, 2 yaş civarıdır ve 5-6 yaşından büyük çocuklarda nadir görülür. Erkeklerde kızlara göre görülme sıklığı daha fazladır.

Gönüllü Donör Olun!

Donör olmak ile ilgili yanlış bilgilere sahip olabilirsiniz.

Donör olmak aslında çok basit bir işlem.

Size en yakın Kızılay merkezine gidip, “kök hücre bağışçısı olmak istediğinizi” söyleyerek önce kök hücre bağış formu doldurup ardından kan vermeniz gerekiyor.

Bu işlemler hiçbir masraf gerektirmediği gibi, kan vermenin vücudunuza herhangi bir yan etkisi de yok.

Bu aşamadan sonra artık uluslararası veri bankasının kayıtlı bir bağışçısı olmuş olacaksınız.

Artık Öykü’ye veya kök hücre bekleyen binlerce kişiden birine veya yarın lösemi teşhisi konulacak bir başkasına hayat verme şansınız var.

Size en yakın Kızılay Merkezini bulmak için linki tıklayınız: https://www.kanver.org/KanHizmetleri/KanBagisiNoktalari

 

Besthaber / Roja Başak ULUDAĞ


Etiketler: Öykü Arin Lösemi Antalya Medicalpark JMML Park Kızılay Donör İlik nakli

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Başkan Topaloğlu’ndan EMİTT teşekkürü

Başkan Topaloğlu’ndan EMİTT teşekkürü

 

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, bu yıl İstanbul’da 26’ncısı düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Kemer tanıtımına verdikleri katkılardan dolayı Kemer Turizmci İş Adamları Derneği (KEMİAD) ve K...

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Yağmur geliyor

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğün...

Temizlik ve hijyen ürünlerinde satışlar 12 kat arttı

Uçtan uca bir süpermarket olarak faaliyet gösteren istegelsin, satışlarda artış olduğu şu dönemde kullanıcılardan gelen talep üzerine dağıtım kapasitesini artırdı. istegelsin’in verilerine göre en çok temizlik ve hijyen ürünlerine talep artarken onu ilk yardım ve tıbbi malzemeler izledi...