loader
Ortaokul öğrencileri 'quadcopter' tasarladı

Ortaokul öğrencileri 'quadcopter' tasarladı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, iki yıldır robotik kodlama eğitimi alan ortaokul öğrencileri drone tasarladı.

Çiçekli Dede Özel İdare Ortaokulunda 5. 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin yer aldığı projeye rehberlik eden Türkçe öğretmeni Harun Dokuyucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, robotik kodlama projeleri kapsamında bir "quadcopter" ürettiklerini ifade etti.

Kısıtlı bütçeyle en iyisini yapmaya çalıştıklarını ve parçaları bir araya getirmelerinin ardından uçuş çalışmalarına başladıklarını söyleyen Dokuyucu, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz şu aşamada üç boyutlu uçuş simülasyonları ile uçurma alıştırmaları yapıyorlar. Ayrıca Biga Türk Hava Kurumundan quadcopter uçurmak için eğitim desteği alıyoruz. Birkaç ay içerisinde öğrencilerimiz uçuş eğitimlerini tamamlayacaklar. Bu çalışmada bizlerden desteğini esirgemeyen Biga İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen'e ve okul müdürümüz İlyas Şen'e teşekkür ediyorum."

Okul müdürü İlyas Şen de robotik kodlama çalışmalarının yeni çalışmalarla devam ettiğini belirterek, şunları anlattı:

"Robotik kodlama eğitimleri öğrencilerimizin hayal dünyalarının gelişmesi, kendilerine güvenme, el becerilerini ve yeteneklerini geliştirmeleri açısından son derece fayda sağlamaktadır. Çünkü yapılan tüm çalışmalar, çocuklarda yeni bir şeyler üretmenin verdiği heyecanla derslerine de olumlu bir şekilde motive olmalarına yardımcı olmaktadır."

Öğrenciler, daha sonra okul bahçesinde yaptıkları drone'u uçurdu. 


Etiketler: Bilim

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Vestel Beyaz Eşya’ya Japonya’dan TPM Özel Ödülü

Üretim ve yönetim faaliyetlerinde, sürekli iyileştirmeyle verimlilik elde etmeyi sağlayan Toplam Üretken Bakım (TPM) felsefesini ve araçlarını sistemlerine entegre eden Vestel Beyaz Eşya; bu uygulamalarıyla Japonya’dan ödül kazandı.

Japon Fabrika Bakım Enstitüsü (JIPM-Japan Institute ...

Hedef sıfır karbon ayak izi

Hedef sıfır karbon ayak izi


5 yıl önce Best Haber

Küresel ısınmanın endişe verici boyutlara ulaştığı bugünlerde çevreci önlemler almak dünyanın gündeminde.

Dünya’nın en büyük sürdürülebilirlik insiyatifi olan Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Global Compact’a üye olan Ege İhracatçı Birli...

Türkiye’de Üretilecek Olan Hyundai i10’un İlk Görüntüsü Ortaya Çıktı

Hyundai’nin 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanını gerçekleştireceği yeni i10’un çizimleri paylaşıldı. Firmanın İzmit’teki fabrikasında üretilecek olan araç, 45 ülkeye ihraç edilecek. Aracın yeni tasarımında geniş ön ızgara, yenilenen farlar, yeni tampon ve...