loader
Muratpaşa Türkiye’ye örnek

Muratpaşa Türkiye’ye örnek

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Doğu ve Güneydoğu bölgesi hemşehri, kültür, dayanışma ve iş insanları dernekleriyle buluşmasında “İstanbul adayı Binali Yıldırım, Yaşlı Evleri açılmasından bahsediyor, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık projesinin temelini bizim Çevreci Komşu Kart çalışması oluşturuyor. Bu durumdan son derece memnunuz. Bütün yaptıklarımız insanımız için” diye konuştu.
Başkan Uysal, Kaleiçi Yat Limanı’nın üst tarafında bulunun bir çay bahçesinde, Doğu ve Güneydoğu bölgesi hemşehri, kültür, dayanışma ve iş insanları dernekleriyle bir araya geldi. Anadolu Birliği Kütür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Bedri Yalçın’la birlikte çok sayıda dernek başkanının da yer aldığı buluşmada Başkan Uysal, Muratpaşa’da farklı, toplumcu bir belediyecilik örneği sergilediklerini söyledi.
Yerel yönetimlerin her seçim döneminde mucizeler yaratacak kurumlar olmadığına dikkat çeken Başkan Uysal, “Bizler kamu kurumuyuz. Aranması gereken nitelikler, tutarlılık ve ciddiyettir” dedi. Tüm hizmet alanlarında standartlarını oluşması gerektiğinin altını çizen Başkan Uysal, “Toplumu şaşırtmaya çalışmak, kısa bir süre sonra herkesin unutacağı ‘şok’ bir şeyler söylemek hoş değil. Bir yerel yönetim rejimini oluşturmamız lazım” dedi. Bu noktada en önemli kavramın toplumun ihtiyaçları olduğunu belirten Başkan Uysal, Muratpaşa’da hizmet planlamasını mahallelerin, Muratpaşa sakinlerinin ihtiyaçlarının belirlediğini söyledi. 
Bu bağlamda, 4’üncüsünün temeli Konuksever Mahallesi’nde atılan Yaşlı Evlerinden bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Binali Yıldırım’ın bahsettiğini belirten Başkan Uysal, “30 bin civarında evin nitelikli atıklarını geri dönüşümünü sağlayarak 3 milyon liradan fazla kazandığı Çevreci Komşu Kart çalışmamız ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürütülen Sıfır Atık projesinin kaynağını oluşturuyor.  Bu durumdan son derece memnunuz. Bütün yaptıklarımız insanımız için” diye konuştu. 
Başkan Uysal, yine benzer şekilde Muratpaşa’da herkesin kamu hizmetlerine eşit ve adaletli bir şekilde ulaşmasını sağlayan Turunç Masa sisteminin ise bugün Türkiye’de 30’a yakın belediye tarafından uygulandığını kaydetti. Yeni dönemde Türkiye’ye örnek olacak çalışmalarını devam edeceğini belirten Başkan Uysal, bu süreçte verdikleri destek ve sergiledikleri dayanışma dolayısıyla derneklere teşekkür etti. 
Başkan Uysal, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi dernekleriyle buluşmasında konuşmasını Diyarbakırlı şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket isterim” şiirini okuyarak tamamladı.  


Etiketler: Muratpaşa Belediye Başkanı Doğu ve Güneydoğu bölgesi iş insanları buluşması Ümit Uysal Doğu ve Güneydoğu bölgesi iş insanları derneği buluşması Antalya Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi dernekleri

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Diplomasına aldı, Başkan Uysal’ı ziyaret etti

Muratpaşa Belediyesi’nin Aydın Kanza Parkı ve Kültür Merkezi’nde çalışırken üniversiteyi kazanan 46

yaşındaki 4 çocuk annesi Ayşe Çaltılı, mezun oldu ve diplomasıyla Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı

ziyaret etti. Çaltılı, şimdi hedefinin üniversiteler...

Başkan Kurnaz, otogar esnafını ziyaret etti

CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafını, çalışanlarını
ziyaret ederek onların sıkıntılarını ve beklentilerini dinledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz yönetim kurulu üyeleri ile birlikte
Antalya ...

Konyaaltı’ndaki 32. Cadde’nin asfaltı yenilendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Konyaaltı İlçesi’ndeki 32.
Cadde’nin asfaltını yeniledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapım İşleri Şube Müdürlüğü,
kent merkezindeki deforme olmuş caddelerde yeni...