loader
Muratpaşa Türkiye’ye örnek

Muratpaşa Türkiye’ye örnek

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Doğu ve Güneydoğu bölgesi hemşehri, kültür, dayanışma ve iş insanları dernekleriyle buluşmasında “İstanbul adayı Binali Yıldırım, Yaşlı Evleri açılmasından bahsediyor, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık projesinin temelini bizim Çevreci Komşu Kart çalışması oluşturuyor. Bu durumdan son derece memnunuz. Bütün yaptıklarımız insanımız için” diye konuştu.
Başkan Uysal, Kaleiçi Yat Limanı’nın üst tarafında bulunun bir çay bahçesinde, Doğu ve Güneydoğu bölgesi hemşehri, kültür, dayanışma ve iş insanları dernekleriyle bir araya geldi. Anadolu Birliği Kütür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Bedri Yalçın’la birlikte çok sayıda dernek başkanının da yer aldığı buluşmada Başkan Uysal, Muratpaşa’da farklı, toplumcu bir belediyecilik örneği sergilediklerini söyledi.
Yerel yönetimlerin her seçim döneminde mucizeler yaratacak kurumlar olmadığına dikkat çeken Başkan Uysal, “Bizler kamu kurumuyuz. Aranması gereken nitelikler, tutarlılık ve ciddiyettir” dedi. Tüm hizmet alanlarında standartlarını oluşması gerektiğinin altını çizen Başkan Uysal, “Toplumu şaşırtmaya çalışmak, kısa bir süre sonra herkesin unutacağı ‘şok’ bir şeyler söylemek hoş değil. Bir yerel yönetim rejimini oluşturmamız lazım” dedi. Bu noktada en önemli kavramın toplumun ihtiyaçları olduğunu belirten Başkan Uysal, Muratpaşa’da hizmet planlamasını mahallelerin, Muratpaşa sakinlerinin ihtiyaçlarının belirlediğini söyledi. 
Bu bağlamda, 4’üncüsünün temeli Konuksever Mahallesi’nde atılan Yaşlı Evlerinden bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Binali Yıldırım’ın bahsettiğini belirten Başkan Uysal, “30 bin civarında evin nitelikli atıklarını geri dönüşümünü sağlayarak 3 milyon liradan fazla kazandığı Çevreci Komşu Kart çalışmamız ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürütülen Sıfır Atık projesinin kaynağını oluşturuyor.  Bu durumdan son derece memnunuz. Bütün yaptıklarımız insanımız için” diye konuştu. 
Başkan Uysal, yine benzer şekilde Muratpaşa’da herkesin kamu hizmetlerine eşit ve adaletli bir şekilde ulaşmasını sağlayan Turunç Masa sisteminin ise bugün Türkiye’de 30’a yakın belediye tarafından uygulandığını kaydetti. Yeni dönemde Türkiye’ye örnek olacak çalışmalarını devam edeceğini belirten Başkan Uysal, bu süreçte verdikleri destek ve sergiledikleri dayanışma dolayısıyla derneklere teşekkür etti. 
Başkan Uysal, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi dernekleriyle buluşmasında konuşmasını Diyarbakırlı şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket isterim” şiirini okuyarak tamamladı.  


Etiketler: Muratpaşa Belediye Başkanı Doğu ve Güneydoğu bölgesi iş insanları buluşması Ümit Uysal Doğu ve Güneydoğu bölgesi iş insanları derneği buluşması Antalya Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi dernekleri

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Dört Mevsim Yarış

Dört Mevsim Yarış


6 yıl önce Best Haber

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 8 Şubat'ta düzenleyeceği "Maviden Beyaza Antalya" Kış Sporları Organizasyonu'nda sporcular aynı gün içerisinde Konyaaltı'nda yüzecek, bisikletle Torosları tırmanıp Saklıkent'te kayak yarışında mücadele edecek.

Antalya Ticaret ve Sana...

3. Etap Raylı Sistemde Varsak-Otogar hattı hizmette

3. Etap Raylı Sistemde Varsak-Otogar hattı hizmette
Antalya Büyükşehir Belediyesi, testlerin tamamlanmasının ardından 3. Etap Raylı Sistem
Hattı Varsak-Otogar güzergahında 11 Ağustos’tan itibaren yolculu seferlerine başladı.
Antalyalılar 3. Aşama Raylı Sistem Hattı ile Varsak’tan otogara, şe...

Alanya Mahmutlar’a 8 durak

Alanya Mahmutlar’a 8 durak


6 yıl önce Best Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’da Kargıcak ve Mahmutlar’a 8 yeni kapalı durak
ilave etti. Duraklar Alanyalıları yazın sıcaktan kışın soğuktan koruyacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların toplu taşıma araçlarını beklerken daha rahat
etmeleri için Alanya t...